2006-01-13 01:01 #0 av: ThomasH

När V75 gästar Åbytravet så bjuder Mölndalsbanan på några mycket öppna lopp och det har nog aldrig varit så ovisst om vem som får dra på sig Guldhjälmen. Vi löser den öppna omgången med 3 spikar. Vi vet ju att Gift To Europe gillar Åbys breda bana och detta är omgångens bank, men vi spikar också Royal Will och givetvis Prince Vallinat.

Mästaren av de 12 mest framgångsrikaste kuskarna under 2005 ska koras och segraren får dra på sig Guldhjälmen under 2006. Loppet har nog aldrig varit så öppet som detta år och ingen är chanslös. Av en slump så kommer vi att spika från ett spår som sällan vinner, spår 8. Vi spikar Gift To Europe (Spår 8) i Bronsförsöket och eftersom Åby bjuder på 4 vidöppna lopp så kör vi denna gång med 3 spikar, vi har två mycket bra spikförslag, Prince Vallaint (Spår 8) vinner givetvis igen och Royal Will(Spår 8) galopperade senast ser vi som en engångsföreteelse och nu vinner han igen, men vi tar det från början.

 V75-1  V75 Mästaren 250.000-          2140 volt

Jag, till motsats till de flesta spelarna, tror att Björn Goop får behålla guldhjälmen. 11 Maximilian O.C har visserligen ett tillägg att plocka in, men Timo Nurmos sexåriga vallack ska inte ha något problem med det.
- Uppträdde aningen segt senast och han fick nöja sig med en andraplats. Han avslutade dock sista varvet runt 1.13 på ett inte alltför snabbt underlag och det kan man inte vara missnöjd med utan han får godkänt för den insatsen. Allt känns som det ska i jobben och med en bra resa tror jag på en framskjuten placering, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
Den dunkla formen gör att loppet kan gräva stora hål i plånboken. 10 Rooney Boko är utan tvekan loppet bästa häst, han var ju trea i Haper Hanovers lopp bakom Max Flukt och Spring Ray. Nu har Robert Berghs sjuåriga hingst fått ett lopp i kroppen efter den långa vilan och jag tror att Robert Bergh har siktat på detta lopp en längre tid. 7 Brian Ås är underskattad och jag tro att Thomas Uhrberg har toppat den sexåriga vallacken iför loppet. Han var duktig senast bakom Gift To Europe, men han behöver sina rygglopp för att vinna.
- Det ser bra ut på förhand. Den senaste insatsen var ett klart fall framåt och han är dessutom startsnabb. Det kan bli seger i år, säger Uhrberg till Kanal 75 och skrattar.
Erik Adielsson kan gott och väl ta tillbaka guldhjälmen även om få tror på 9 Com More Money så håller den nioåriga hingsten toppform och är mycket underskattad. 4 Nastaq Boy var mycket duktig senast när han sänkte stallet stjärna, Lukas Lupin, men en galopp på vägen. 5 Roger Hornline blir som vanligt mycket betrodd, trotts det ofördelsaktiga framspåret, men inte missunnar vi Örjan som V75 Mästare? Men, jag tror mera på 6 Inspector Godavia var ju strålande senast när han tvålade dit fenomenet Jewish Banker. Han har äntligen fått ett framspår som senast när han visade upp sitt kunnande, nu ska han köras till spets och där säljer han sig mycket dyrt. Vi markerar också 1 Andaloux, i fall han går felfritt och inte halkar sist från start.

 V75-2  Klass II, försök 5 75.000-250.000      2140 volt

Här kommer jag för första gången någonsin strecka alla hästar. Ska jag ranka några som jag tror lite mera på så får det bli 3 Mr Meatball som äntligen fått ett framspår och 5 Mirelle Ås som också har ett framspår för första gången på mycket länge. Men, vem som helst kan vinna, strecka alla och gå vidare till nästa lopp.

 V75-3  Bronsdivisionen 400.001-700.000       2640 volt

Torbjörn Näslunds evighetsmaskin 8 Gift To Eurpope stormtrivs på Åbys breda bana, han behöver ett långt upplopp för att runda alla som brukligt. Han vinner givetvis trotts spåret och detta är veckans bank.

 V75-4  V75 Lärlingslopp 75.000-325.000      2140 auto

Lärlingar brukar ju kräva den breda pennan, den tjocka plånboken. Men, inte denna gång, 8 Royal Will har imponerat mycket sedan de sju skenvarven på Solvalla i november. Han överraskade med att galoppera senast då han slog ihop strax efter starten. Efter den galoppen så såg han lika dunderfin ut som vanligt. Visst är läger trist, men det brukar gå undan när lärlingar gör upp och jag räknar med att stridsvagnen Royal Will kommer att krossa alla på sista långsidan och spikar.

 V75-5  V75 Stolopp 75.000-125.000             2140 volt

4 Invincible Dust visade senast vilken fin form hon har direkt i comebacken då Thomas Uhrbergs femåring enkelt fick spets efter 100 meter och sedan var loppet över.
- Vid nollorna i programraden kunde hon inte göra sig själv rättvisa då hon hade problem med halsen. Senast var hon fin igen och det är en mycket bra häst för klassen. Normalt sett borde hon ha en bra vinstchans, säger Thomas Uhrberg till Kanal 75. Men, jag tror att Erik Adielsson kommer att sitta i spets med 6 Athina O som är snabb ut och har revansch att fodra då hon blev snuvad på mållinjen efter ledning från start till mål. 7 Sheena har en fart som få i detta lopp. Hon var en mycket lovande tvååring. 11 Rydens Cermona var mycket duktig bakom Front Page senast, nu har dock fyraårsmärren varit borta för förkylning, men vid normal författning så ska Peter Untersteiner vara med på målfotot trotts spåret. 10 Gin T. Annie är en stark märr som går ända in i mål. Åke Svanstedt tror mycket på henne när hon nu gör V75 debut.

 V75-6 Silver divisionen 400.001-1.200.000     2140 auto

8 Prince Valliant vann ju senast silverfinalen och därmed så står Han Adielssons förvandlingsnummer perfekt inne i klassen och inte förlorar han detta lopp, trotts spåret och vi spikar givetvis.

 V75-7 Klass I, försök 4 75.000-400.000     1640 auto

1 Symfoni Sund svek ju grymt senast när han tröttnade helt på upploppet. Nu är det kortare distans och det sexåriga stoet efter Viking Kronos bör orka.
- Symfoni Sund (V75-7) hade en halsinfektion i senaste starten så hon är förlåten. Nu har hon återhämtat sig och kändes jättefin i fredagsjobbet. Förutsättningarna nu kan inte bli bättre med innerspår bakom bilen över kort distans. Hon är vesselsnabb den första biten och jag tror inte att någon tar ledningen från oss. Jag tycker att Symfoni Sund ska ha en mycket bra vinstchans, säger Lutfi Kolgjini till Kanal 75.
Jag är inte lika säker och vill gärna se henna mera på bettet innan jag spikar. 11 Stanely Bar var ruggigt bra senas när den välstammade sexåriga vallacken svepte fältet efter att ha galopperat 850 kvar, gick då barfota för första gången. 5 Underberg har också visat mycket fin form. Detta är ju en hingst efter Herr Jägermeister och han har börjat visa samma takter och ska räknas trotts att han är ny i klassen, han kommer att snabbt klättra i klasserna. 
- Har varit kanonbra i två lopp och fick sätta pricken över i:et senast. Han är riktigt snabb ut och jag försöker komma förbi Luddes häst från start, säger Björn Goop till Kanal 75.
First Mack Grocer är en bra sprinter som nu fått ett bra spår.
- Hans ork tog slut senast och han var inte lika bra som gången innan. Vettigt läge den här gången men får nog svårt att räcka hela vägen, säger Thomas Uhrberg till Kanal 75.
Ett avslag alltså, men då hade han ett besvärligt tillägg och den femåriga vallacken vill ha tätkänning direkt för att räknas. 10 Inlines måste gå i ryggar och smygas, lyckas Örjan med det, som senast, så har han ett enorm speed över upploppet.

 

gnägg

 

Lycka Till

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-12