2006-01-12 01:27 #0 av: ThomasH

På nyårsafton vann han 7,5 miljoner kronor på V75. Nu bjuder Anders Hellberg på sina bästa drag till lördagens tävlingar på Åby. - Det ser riktigt svårt ut, men det är bara kul. Sådana omgångar gillar jag bäst, säger Anders.

ICA-handlaren från Visby kommer aldrig att glömma nyårsafton 2005. Han satt på ATG:s live-butik och följde loppen i direktsändning från Örebrotravet. Endast tre system klarade av att hitta sju rätt, och ett av dem var Anders Hellbergs. Han hade spelat ett så kallat "Jokersystem" (reducerat system utskrivet på flera kuponger). Den totala insatsen var på 3.350 kronor och Anders var ensam om hela vinsten på totalt 7,5 miljoner kronor.
Hur har veckan varit efter storvinsten?
- Det har varit mycket trevligt. Folk kommer och gratulerar hela tiden och det har fått stor uppmärksamhet här i Visby. Nu vet helt plötsligt hela ön vem jag är, säger han.

 

"Gör tvärtom mot alla andra"
48-åringen har spelat på trav i över 30 år och tidigare haft fina framgångar på spelet. Han har bland annat vunnit runt en halv miljon kronor vid fyra tillfällen.
Hur bär man sig åt för att vinna stora pengar på trav?
- Gör tvärtom som alla andra. Om du spelar likadant som den stora massan vinner du bara hundralappar på sju rätt. Själv tar jag alltid fler hästar om det är ett typiskt trehästars lopp. Och är det ett tvåhästars lopp så spikar jag, eller tar med ytterligare hästar.
- Sedan ska man gå ihop några stycken och spela ett större, reducerat system. Det är mycket större chans att vinna stora pengar på ett utskrivet system, säger Anders.

Förbereder sig noga
Han säger vidare att förberedelserna inför varje V75-omgång är viktig.
- Jag lägger ner minst fyra timmar före lördagen att läsa på så mycket som möjligt.
- Sedan är jag på plats på ATG-live från klockan 12.00 på lördag. Då följer jag de sista timmarna fram till start alla värmningar och sista info från banan. Det gäller att lämna så lite som möjligt åt slumpen, menar Hellberg.

Litar på Adielsson
På lördag är det V75 på Åby med bland annat V75-Mästaren. Vad passar väl bättre att fråga den nyblivne storvinnaren om drag.
- Det ser ut att vara en riktigt svår omgång, men det är så det ska vara. Jag tror att Erik Adielsson vinner med både Athina O. och Prince Valliant, säger Anders som har spikat dessa på det officiella tipset Fem tippar V75.
- Athina O. tror jag leder hela vägen. Springspåret är perfekt för denne startsnabbe häst och Erik brukar ju kunna pricka ifrån start. Sedan tror jag att Prince Valliant är överlägsen, trots ett dåligt läge med spår åtta. Men det fixar Adielsson också.
Någon rysare att bjuda på?
- Se upp för Inlines i sista avdelningen. Han avslutade mycket vasst till seger senast, och jag blir inte förvånad om han dyker upp längst ut vid staketet till slut.
- Dessutom måste jag ha med Nasdaq Boy i den första avdelningen. Men det är mest med hjärtat. Det var ju den skrällhästen jag tog med i sista stund när jag vann storvinsten.

Michael Carlsson

Anders Hellbergs V75-system (240 rader) till Åby
V75-1: 4, 5, 7, 8
V75-2: 6, 8
V75-3: 1, 3, 4, 8, 10
V75-4: 1, 6, 8
V75-5: 6 Athina O.
V75-6: 8 Prince Valliant
V75-7: 10, 11


Bilden publiceprad t o m 2006-01-17.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-12