2006-02-09 22:57 #0 av: ThomasH

Efter ett par veckor med favoritparader och kaffepengar till oss spelare så ser det svårlöst ut när Åbytravet står för värdskapet. Vi kommer att luta oss mot Thomas Uhrberg för att hitta miljonerna. Stall Lähdekorpi startar Hot Shot Knick igen med Thomas i sulkyn som vanligt och givetvis blir ekipaget veckans bank. Men Jägersrokusken får också förtroendet med sin egentränade Invincible Dust som inte bottnades senast när hon enkelt vann.

Att Kari Lähdekorpi väljer att starta Hot Shot Knick igen tycker jag är lite förvånande. Den åttaåriga stjärnan är ju material för elitloppet och bör få vila lite nu när Kari har fått bevis på att han är tillbaka och har kvar sin enorma löpskalle. Man kan undra om inte Kari är lite för girig och äventyrar han fortsatta karriär? Kari har en tendens att starta sina hästar nästa varje vecka under vintern när motståndet är lite svagare. Det behöver han inte med Hot Shot Knick, både vi och Kari vet att han barfota på sommarbanor kommer att kunna mäta sig med världeliten, varför startar man du honom med skor på hårda dåliga vinterbanor? Är det bara girighet, eller vet fortfarande inte Kari om det är en fågel eller fisk? Hot Shot Knick blir givetvis veckans bank och Thomas Uhrberg får också förtroende med sin egen Invincible Dust som enklet tog spets från just 4:e spår senast att bottnades aldrig. Motståndet ser inte värre ut denna gång. Men, vi tar det från början.

 

 V75-1  Klass I (försök 2) 75.000-250.000   2140 volt

8 Pikachu har inger roligt läge men sedan Åke Svanstedt tog över den sexåriga vallacken efter Alf Palema så har han gjort nästan allting rätt. Nu har han opererat halsen och var mycket bra i sin senaste start, men då ledda han från start till mål. Men med det loppet i kroppen så bör han ha gått framåt och Kung Åke brukar ju inte ha några problem med att låta favoriter sitta åkandes i spets, han kommer att trycka på i dödens. Favorit blir nog Robert Bergh bakom 3 D.J.Seabrook som är snabb ut och kommer att leda länge. Men den fyraåriga franskstammade herren är mera stark än speedig som han med besked visade på Solvalla när han via ett lopp i vinnarhålet enkelt avväpnade Kasparaitis. Björn Goop sitter upp bakom formtoppade 6 Prince Of The Sea även om det motstånd som han har mosat inte tillhör eliten så brukar vänsterhänte Goop få fart på det mesta. 7 Inkasso har varit betrodd en längre tid och inte infriat favoritskapet. Nu ser dock motståndet lite svagare ut och det femåriga stoet har nu fått ett passande springspår.
- Inkasso fick chansen senast när hon hade innespår på långlopp och fick aldrig chansen efter sen lucka men hon kändes bra enlig Erik. Hon är normalt ingen V75 vinnare, om man har många med inte bara ett par tre stycken kan hon räknas. Hon har normalt inget nytta av springspår även om Erik ibland får bra fart på hästarna från springspår och förhoppningen är att hon ska kunna öppna bra här, säger Stig H Johansson på sin hemsida. 9 Qapital Cape är en välstammad sjuårig vallack som är efter Lindy's Crown. Han var mycket duktig senast och med en lucka tidigare så hade han vunnit. Näst senast så ledde han hela vägen och vann lätt. Han är som många av Lindy's Cowns avkommor mera stark än snabb och skulle gärna ha sett att loppet var ett varv till. Blir det lite tempo så kommer Thomas Uhrberg ångades över upploppet. 4 Ray Hornline var inte till sin fördel senast, kan ha varit banan, men jag är lite tveksam till formen. Om det var banan så ska även den välstammade sexåriga vallacken efter Lindy's Crown han också och han tänker springa barfota för första gången på länge, se upp!

 V75-2  Stolopp  200.001-450.000        2140 auto

11 Information Center betraktar jag fortfarande som ett förvandlingsnummer och när han är på humör så har Hans Adielsson en flygmaskin som det är mycket svårt att stå emot på upploppet. Nu har hon fått det spår där hon trivs bäst, bakifrån. När den sexåriga Express Ride avkomman går i täten så blir hon het. Nu sitter Erik upp igen på pappas häst och detta kan vara en spik. Jag garderar dock med 1 Västerbovivinnare som visserligen svek mig senst och är inte snabb nog att försvar innerspåret. Men det sexåriga stoet är en annan häst när han springer barfota. Håller vädret i sig och det inte blir för kallt så kommer nog Åke att rycka skorna igen och då ska hon räknas på allvar. Senast hon sprang barfota som mosade hon Information center, men det var den gången hon blev het i spets. 6 Drisco Accenta har haft detta lopp som mål en längre tid. Det sexåriga stoet är också bättre barfota, eller minst barfota fram. Det är också möjligt att ett norskt huvudlag åker på.

 V75-3  Guld (försök 3)   400.001-         2140 auto

Stall Lähdekorpi väljer att starta 9 Hot Shot Knick igen, vilka motiv han har till det vet jag inte. Men inte behöver han raljera och vinna i svaga guldlopp under vintern, låta honom vila till större uppgifter. Givetvis vinner han, detta är veckans bank, han möter ju ett mediokert ursäkt till guldhästar.

 V75-4  Klass III (försök 3)  75.000-125.000    2640 volt

2 Closed Case har en enastående form och har övertygat stort sedan Erika Adielsson börjad köra åt Pierre Svensson. Nu är det elddop mot lite bättre hästar men femåriga vallacken efter Vip Tilly är distansgynnad och ska ses som favorit. Men, spetsfavorit är 7 Ballagarba men den fyraåriga vallacken är inte meriterad över 2640 meter och spets är ju inte det viktigaste även om Robert Bergh kommer att köra då så länge lampan lyser. 5 Nicollas Cake är en vinnare som vann trotts punktering senast. Nu blir det kuskförstärkning då Björn Goop kör åt Halmstadtränaren Stefan Persson.
Nicolas Cake köptes till hästägare hos Stefan Persson inför den senaste starten. Det slutade med lätt seger i ett amatörlopp.
- Enligt kusken så hade han gott om krafter kvar då. Det är en väldigt kapabel häst men han sprang och bröt lite senast och jag vet inte riktigt vad det berodde på. Inför den starten hade han blivit behandlad av veterinär, så han är inte ofräsch på något sätt. Han känns i alla fall fortsatt fin i träningen, säger Stefan Persson till Kanal 75 och fortsätter:
- Trampar hästen iväg från femtespåret är han snabb ut. Då tror jag att han kan vara med och köra om ledningen. Jag hoppas och tror att Nicolas Cake ska ha en bra segerchans.
Då Björn är upptagen att köra åt Stefan Persson så kör pappa Goop själv 12 King Sunflower. Den sexåriga vallacken efter Smasher visade klart bra form i den senast starten och bör gå framåt med det loppet i kroppen.
- King Sunflower har fin form så det var synd på läget. Han kom till oss när Veijo slutade, och det märks att det finns kapacitet i hästen, säger Olle Goop till kanal 75.
4 Blue Zorro kör Stefan Persson själv. Denna mycket duktiga fyraåring efter Zoogin håller en bra form. Även han är ett snäpp bättre barfota även om det var mycket länge sedan han sprang barfota och jag tycker att ska räknas även med skor.
- Blue Zorro kör jag själv eftersom jag känner hästen bäst. Nicolas Cake är ganska ny i vår träning och det skulle hur som helst ha blivit en ny kusk på hästen nu. Nicolas Cake blir mera betrodd men det beror nog mycket på att Björn kör, säger Stefan Person till Kanal 75 och fortsätter:
- Jag tycker dock att hästarna är ganska jämna, och den som får bästa loppet tror jag också är först i mål, säger Persson.
Blue Zorro kommer från seger på Jägersro, och har ett fjärdespår i starten.
- Det tror jag inte ska vara några problem, för han är säker på benen. Blue Zorro har bra form och är gynnad av 2600 meter. Får hästen ett bra lopp så spurtar han bra till slut. Jag tycker att han är lika bra som Nicolas Cake och ska räknas här, säger Stefan Persson till kanal 75.
3 Copy Kax är inte betrodd, men detta är en femårig avkomma till Copiad och Stall Lähderkorpi tycker att han är distansgynnad, formen är det inget fel på. 10 Ynot Boy har bra form och det är en stark femårig vallack som tål att göra loppen själv.
- Senast svarade Ynot Boy för en imponerande upphämtning, men sådana prestationer ser ofta bättre ut än vad de är. Har han tagit det loppet rätt bör han vara 20 meter bättre på lördag. Annars kan han lika gärna ha gått bakåt, säger Jörgen Sjunnesson till Kanal 75 och fortsätter:
- Han är den av mina hästar som kan göra något själv i loppen, vilket oftast är nödvändigt på V75. Jag får försöka utnyttja hans styrka och köra tidigt.

 V75-5  Stolopp 75.000-200.000             2140 volt

4 Invincible Dust blåste mycket enkelt till spets för startspecialisten Thomas Uhrberg senast och loppet var över utan att det femåriga stoet efter Alf Palema behövde bottnas. Motståndet denna gång ser inte värre ut än senast då Invincible Dust vann smått överlägset. Ett lopp som annars skulle gräva stora hål i plånboken så spikar vi veckans nyckelkusk Thomas Uhrberg.

 V75-6  Silver (försök 2) 400.001-1.200.000    2140 auto

2 Rado var oförsvaligt klen senast, men Ulf Stenströmers åttaåriga Lindy's Crown avkomma är bäst om han får vara med i täten från start. Men, Ulf hade halsinfektion i stallet då och även Rado var sjuk. Är han frisk nu så blir Rado mycket svår för de övriga och han får bli min utgångshäst. Men, innan han har bevisat för mig att det var infektionen som förklarade insatsen senast så garderar jag. 10 Taylor Boko har toppform, det kanske det är svårt att se på resultatraden, men den femåriga Express Ride avkomman som har tampats mot årgångseliten ha inte haft den rätta turen på slutet.
- Han har gjort bra flera gånga och har inte riktig fått den utdelning som man hade hoppa, formen fortsätter att sitta där och han har lite flyt i loppen då ska han kunna räcka till, loppet ser på pappret ut som lite enklare ut än tidigare, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
Distansen är för kort för 12 Ligne Droite, men i den form som Timo Nurmos sjuåriga stridsvagn befinner sig i så ska han räknas mot detta motstånd.
- Har varit riktigt fin i de två senaste starterna. Nu går han ut tredje veckan i följd men han har inte brukats för fullt i de två senaste starterna utan det är en pigg och glad häst som kommer till start. Ett tolftespår gör inte så mycket i Ligne Droites fall då han ändå brukar tappa en del från start. Han tål göra grovjobb och i nuvarande form måste jag tro på vår häst, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
11 Open Mind har nu sitt läge igen för att gå i ryggar och flyga fram över upploppet. Senast provade Flemming Jensen för spets och fick svar och backade. Nu finns det lite risk att det blir skor, men annars ska hon räknas som en het segerkandidat. 7 Nastaq Boy har fortfarande samma dunderform som när han slog stallet stjärna Lukas Lupin. Då var i Brons, nu är han ny i silver, men i den form som han nu befinner sig i så kan Stall Lähderkorpi vara vinnaren och heta Thomas Uhrberg kan göra hattrick.

 V75-7  Klass I (försök 2) 75.000-400.000      1640 auto

3 Luckytobeborn var mycket duktig senast när favoriten Royal Will svek, men ingen skugga faller över Goops duktiga sexåriga vallack efter God As Gold. Han vann efter ett lopp i 2:a utvändigt och i dödens sista 700 och då det enda hotet, Royal Will galopperade så blev segern på enkel och överlägsen.
- Han har i alla fall det bästa läget av mina hästar och har gått bra den senaste tiden när han har fungerat. Den här gången tycker jag också att han står bra inne i loppet, säger Olle Goop till Kanal 75.
1 Rapkin fick ju äntligen utdelning på den fina formen senast. Antigen var det dags för seger eller så var det ett resultat av en vänsterhänt kusk, så Kari ger Björn Goop nytt förtroende. Nu ska vi dock vara ärliga och medge att gänget han rundade var inte "knivskarpt". Dock så har femåriga vallacken en mycket bra spurt om han kommer ut i tid från sitt innerspår. 2 Malin E orkade inte senast, men det var första loppet efter lång vila och det välstammade sjuåriga stoet efter Shibur är ny hos firma Stig H/Adielsson sedan Veijo Heiskanen tagit timeout.
- Hon har gjort en start för mig och var inte riktig förberedd då och det viste vi om så hon blev trött till slut och känns i jobben att hon haft nytta av loppet och känns också bra i jobbena efter det, Nu har hon lite bättre förutsättningar över 1640 meter och ett bra spår, så man kan inte räkna bort henne, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
12 Sixten Palema har helt andra förutsättningar nu än senast när den sexåriga vallacken efter Alf Palema övertygade över 2640 meter som nog är hans bästa distans. Ett 12:e spår över sprinterdistans är inget som Åke Svanstedt hurrar över. Men, formen sitter där och nu när han fått vara fräsch så har träningen tagit och har han bara lite tut så ska Sixten Palema räknas. 5 First Mack Grocer är snabb bakom bilen och är den troliga ledaren. Från spets så vet vi att Stall Lähdekorpis femåriga vallack efter Alf Palema gör sin bästa lopp, han är en front-runner. 4 Lucky Miracle var under 2005 ute mot hela årgångseliten, att få stryk av Order By Fax och Intoxicated är inget att skämmas över. Den femåriga Meadowbranch Lucky avkomman (samma pappa som till Lucky Dream B.L) kommer nu att springa med norskt huvudlag för första gången och har därför siktat in sig på spets. 7 Capricorn Label kan man aldrig räkna bort. Den välstammade femåriga vallacken efter Coktail Jet (samma pappa som till Naglo) blandar sina insatser lite väl mycket, men när han är på humör så är han mycket bra och lägger detta gäng på rygg. Att han är bäst av Stall Lähdekorpis hästar i loppet vittnar valet av kusk om, Thomas Uhrberg.

 

Gnägg

 

Lycka Till

 

 

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-02-11.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-09