2006-04-06 22:43 #0 av: ThomasH

Alla pratar om duellen mellan Dumle Loss och Gidde Palema i kvalet till Olympiatravet. Ingen nämner Born At Last - ingen förutom en viss vinröd hemmakusk. - Jag dammar till ledningen och sedan släpper jag inte, säger Lutfi Kolgjini.

I fjol gjorde Born At Last succé på V75. För sin tränare Tomas Johansson sprang han in 1,3 miljoner kronor och vann bland annat en V75-final på Solvalla. Sedan, i januari i år, såldes sexåringen efter ett jättebud till hästägare hos Lutfi Kolgjini. På lördag är det tänkt att grållen Born At Last ska visa att han var värd varenda krona.
- Det här kommer att bli en riktigt bra häst, han är både snabb och stark. Sedan får vi se de närmaste 3-4 loppen om det är en topphäst eller om vi måste sänka ribban en aning, säger "Ludde".

 

 Fyra i årsdebuten
I årsdebuten för tio dagar sedan slutade Born At Last fyra efter en stenhård öppning. Den här gången hoppas Lutfi Kolgjini att hans häst ska orka hela vägen in i mål.
- Jag tror att han har gått framåt ordentligt av den genomköraren. Ända sedan Born At Last kom till mig så har han fått rejält med tuff träning, och jag tror att det ska ge en extra växel under året.
 Är du orolig för att möta kanoner som Gidde Palema och Dumle Loss redan i årets andra start?
- Inte ett dugg. Men de ska nog vara oroliga. Tanken är att damma till ledningen, vilket jag är jäkligt säker på att jag kommer att lyckas med, och sedan prövar jag att köra där.
 I fjol verkade Born At Last rätt ojämnt snabb från start - har du märkt av det?
- Nej, han har ju bara gjort en start för mig och då kunde han öppna hur bra som helst. Än så länge är det 1-0 till startsnabbheten i alla fall, säger "Ludde".
 Vem fruktar du mest av Gidde Palema och Dumle Loss?
- Gidde har kört på i några år nu och är en fantastisk häst. Men jag tror att han är en bit från formen och jag tycker inte han var så imponerande i debuten. Dumle Loss såg fruktansvärt fin ut i senast, men det var ett riktigt skräplopp som egentligen inte sa någonting. Båda två är fantastiska hästar men än har de en del kvar att bevisa.
 Hur är upplägget för Born At Last i år?
- Det får vi se. Men förhoppningen är givetvis att kvala in till finalen av Olympiatravet.

Lutfi Kolgjini om sina övriga V75-chanser...
Paul November (V75-1): - Han har hittat en växel till och gått väldigt bra på slutet. Åttondespår är aldrig kul, men vi får ta den position som bjuds och försöka gå till slut. En outsider.
Lill Adolf (V75-3): - Var mycket bra senast och det var synd att han blev rejält störd i sista sväng av "grön kusk". Att Svanstedt klarade sig undan gratis från det är en gåta. Lill Adolf är ingen Born At Last men han har jäkligt bra form.
Big City Gangster (V75-5): - Jag tror att han kommer att göra ett jättebra lopp. Senast fick han inte vara i fred någon gång på 3140 meter, och jag tycker inte alls att han var dålig.
Joel James (V75-5): - Han är hopplöst otursförföljd och i Halmstad hade han vunnit skitlätt om han inte hade slagit ihop och galopperat. Senast kändes han lite småstum hela vägen men jag tror det var för att han inte tål att starta två veckor i rad. Visserligen är det många tillägg nu, men han är ruggigt gynnad av distansen och jag tror det kan vara farligt att glömma bort honom.
Vamos (V75-6): - Var mycket bra i Halmstad senast och bör ha gått fram ytterligare nu. Det är en stentuff silverdivision men han kan lika gärna vinna som sluta oplacerad.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-13.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-06