2006-01-09 10:13 #0 av: ThomasH

Malabar Circle Ås laddas för Prix d'Amerique. Trots att hästen är såld till Italien är det fortfarande Svante Båth som har tränaransvaret. Båth var under söndagen nere i Turin och körde ett jobb med stjärntravaren. - Han kändes fin och kommer att gå direkt ut i Prix d'Amerique, säger Svante.

Veckan före jul såldes speedkulan Malabar Circle Ås till Italien. Det blev succé direkt för de nya ägarna då hästen vann ett storlopp annandag jul i Rom. Förstapriset var nästan 750.000 kronor och det var sedan tidigare sagt att Svante Båth skulle fortsätta att träna och matcha hästen över vintern.
Efter den imponerande segern i Rom är siktet nu inställt på Frankrike.


Skippar Prix de Belgique

Och nu är det dessutom helt klart att det blir start i Prix d'Amerique.
- Ja, meningen var att gå ut i Prix de Belgique kommande söndag men nu blir det inte så. I och med segern i Rom tjänade hästen så mycket pengar att han nu gick över tilläggsgränsen i Prix de Belgique, säger Svante Båth.
- Att starta med tillägg i det loppet känns helt fel och därför får han ett jobb istället om tio dagar. Meningen är att han går direkt till Frankrike nu och kommer att stå hos familjen Dubois där även Robert Bergh håller till.
Var står hästen nu och berätta om jobbet du körde under söndagen?
- Han står utanför Turin hos Andrea Guzzinati. Jag körde bara ett lugnt intervalljobb i 1.30 - 1.35 tempo, och det är väl egentligen ingenting att ringa hem till mamma om. Men hästen kändes fräsch och fin i alla fall.
Hur blir fortsättningen? Hur länge kommer du att vara tränare för Malabar Circle Ås?
- Det är ju inte meningen att han ska göra så många starter till. Om jag får bestämma så kanske han avslutar i Prix de France på Vincennes. Det loppet går ju över medeldistans vilket kanske passar bäst för hästen.
- Därefter ska han verka som avelshingst i Italien. Och sedan hoppas jag att jag får tillbaka honom efter betäckningssäsongen. Det är inte bestämt något ännu, men det kan bli så att han kommer att tävla här i Sverige igen nästa höst och vinter, säger Svante Båth.
Sjuårige Malabar Circle Ås har hittills sprungit in drygt 9,4 miljoner kronor.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-01-15.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-09