2005-12-28 00:01 #0 av: ThomasH

Tunk Nafset gör nu anspråk på att tillhöra eliten i den framgångsrika femårskullen. Dan Widegrens travare har länge tampas mot de bästa och slog till i guldfinalen när ingen anade det, Victory Tilly och Spring Ray hade ingen chans. Nu tittar vi framåt till Örebrotravet och noterar att Lukas Lupin och Born At last sak plocka in ett tillägg på bronshästar, borde inte vara något problem och Lukas Lupin seglar upp som ett singelstreck.

Tunk Nafset gjorde ett mycket bra lopp och att plocka ner Spring Ray från spets och Victory Tilly som låste loppet i dödens var en femstjärnig prestation, men vi ska vara ärligs och erkänna att Spring Ray inte är i form och att Victory Tilly inte är en hjälte när utan att så springa i spets.

 

Veckoschema
Tisdag 27/12
Ö: I DD1 så vinner Vicken Gamma, Peter Untersteiner leder hela vägen runt. I DD2 så är det öppnare, men det kan luta åt en dubbel Peter Untersteiner för Delvin Brodde är loppet bästa häst och möter ett lite sämre motstånd än vad han är van vid. Nu har ju Javelin Q tydligen dunderform och även om läget är trist så kommer den amatörtränade vallacken att utmana. Även Underberg är en bra häst även men Olle Goop häst ger debut efter lång vila, löper han upp till normalkapacitet så vinner 4-åringen.

Onsdag V64 Solvalla: I V64-1 så kommer han då ute igen och givetvis så spikar vi undantagshästen Jewish Banker. I V64-2 så tror nog många att Charles de Gaulle ska vinna efter uppvisningen senast på V75. Men, jag tänker spika Adrian Du Nord som ju har mötte hela årgångseliten och hittat formen fram på senhösten, även om Stig H brände med alla 12 hästar senast på finalhelgen, så tror jag att det var en tillfällighet och Adrian Du Nord är så mycket bättre än övriga i detta 3-åringslopp. Det är bra att starta med två spikar då V64-3 och V64-4 är 3-åringslopp och jag funderar på att strecka alla i bägge loppen. I V64-5 (DD1)
Så måste vi få se Airfant som stor favorit, Gopp skrällde ju lite senast när han visade upp hingsten i ovanligt bra form och nu är inte motståndet värre, förutom Lähdekorpis Stoon Capes Con som har visast strålande form i de senaste starterna. I V64-6 (DD2) så har Stockholms Cam fått ett bra spår och den5-åriga hingsten är krångligt men ack så kapabel. Staffan Nilsson ställs mot formtoppade Lobster som verkar trivas med Ulf Ohlsson. Robis Ingo har nu fått ett lopp i kroppen efter via och det är mycket möjligt att det räcker då kommer han också att blanda sig i segerstriden.

Torsdag Å: I V65-1 så får vi s ett mycket bra sprinterlopp där Blues Office nu ställs mot lite enklare motstånd, men både Fashing och framför allt Bean Streep kommer inte att skänka bort segern. I DD1 är det vidöppet och den kloke tittar närmare på vår Danske gäst, I Pipstop, som jag inte vet mycket om, men form har hingsten. Personligen så tror jag att Lähdekorpis First Mack Grocer kommer att hinna upp Dansken från sitt tillägg. I DD2 så ser vi ett mycket bra lopp där det ständiga stallskriket Secretary Of State har ett bra läge och inte oöverkomligt motstånd. Men Wish For är bäste hästen men form är ett frågetecken då han har varit borta. Han har dessutom lämnat Svanstedt och gått till Ulf Stenströmer, Magnus Jakobsson kör och han har ju mycket flyt just nu.. Favorit blir nog Larissa Ås som mött stenhårt motstånd, var ju med och högg bakom Riva Del Sole senast.

Fredag Ro: Som vanligt så är V65-1 det bästa loppet. På Rommetravet så får vi njuta av dukiga amatören samuel Rehn och hans stjärna Good Grief. I DD1 så tror jag mycket på Marvelous Bråten som har en väldigt hög kapacitet när det stämmer, men tyvärr så gör det inte det så ofta för den sjuåriga vallacken. Eiffel Tower verkar bli favorit, vilket inte är sunt, visst har han kapcitet men, formen och ett frågetecken och det finns bättre hästar i fältet. Som Mailthda Aubiose som växer en klass i spets, och från detta läge så kan det braka till ledning och loppet kan vara över. I DD2 så ser vi ett långlopp med häster i tre volter. Ni vet hur det är med Airstrike, sköter han sig så vinner han, men sköter sig gör han sällan. Freak har dock bra form och gillar långa lopp, men Shabonee från första volten kan bli svår att fånga in.

Lördag V75 Ö: V75-1 hittar vi en mycket bra spik. Tänk att Royal Will skenade 7 varav på Solvalla 12/11, jag var där och räknade varven. Det underliga är att den motionsturen bara gjorde honom gott, formen blev bara bättre. Nu över favoritdistansen så  förlorar han inte. V75-2 är vidöppet och jag ser ingen naturlig vinnare, ber att få återkomma efter en mera ingående analys. I V75-3 så kommer Lukas Lupin att vinna igen. Den sexåriga vallacken har ju utvecklats enormt de senaste månaderna och nu är det bara Born At Last emot och honom slog han ju senast. V75-4 är ett stolopp och jag rekommenderar en vidöppen plånbok, strecka så många ni har råd med, jag helgarderar. I V75-5 så har Adamas hittat en dunderform och borde bli favorit. Men, jag håller både Earthbound och framför allt Chogo som betydligt bättre hästar. Tyvärr så fortsätter Chogo att dra skitspår . Men det är lärlingar och jag tror att vi hittar segraren i Sanna Fame eller Thuram som båda är vana med betydligt tuffare motstånd. Spay blir stor favorit i V75-6 och det är motiverat. Men, Lönnhults Danne var ju tillbaka som vinnare igen senast efter lång skada och några lopp i kroppen. Green Chili var mycket bra senast och hon har ju mött hele årgångseliten, men segern senast var via spets runt om. I avslutade V75-7 så ska vi minnas hur bra Mareille Ås var senast, nu möter hon inte ett värre motstånd. Le Voyyou har strålande form, även om motståndet inte har varit det bästa. Mr Meatball har också mycket god form och detta är en lovande 4-åring som nu fått ett svårt läge.

Artiklar
Som vanligt så kommer en lite mera genomtänkt analys av veckan V75 sent under torsdagskvällen, men innan dess så kommer i mån av tid en kortare anlys av V64 och ett kort referat från Kanal 75 om resultaten på V64 och V75

Spikmästaren
Spikmästarens första omgång går nu in i slutspurten, sista tipsen kommer ni att lämna på nyårsafton. Men, vi startar omgång 2 den 7/1-06. Blir vi några flera som tycker idén är intressant så kommer Trav ifokus att ställa upp med ett fint pris till vinnaren.

Välkommen till ytterligare en intressant vecka på Trav ifokus

 

Bilder publicerade t o m 2006-01-02.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-27