2006-07-27 23:45 #0 av: ThomasH

Från älgkrock i måndags till hetluften på V75 på lördag. Det är en händelserik vecka för travkusken Daniel Olsson.

När Daniel var på väg hem från tävlingar i måndags krockade han med en älgkalv i närheten av Katrineholm. Älgen kom rakt genom rutan och hamnade i passagerarsätet.
- Glasrutan gick sönder och det blev massa blod, glassplitter och skit. Men blodet kom från älgen, själv var jag helt oskadd. Det var ju riktigt otäckt att vara med om det och jag är jäkligt tacksam att det gick så bra som det gjorde, säger Daniel Olsson.

 

"Vi har haft otur"
Dagen efter den omskakande händelsen strök sig Daniel från Solvallas tävlingar men nu är han tillbaka på tävlingsbanan. Och på lördag är det travets "elitserie", gulddivisionen på V75, som gäller. Pases J.Pej heter hästen som Daniel kör. Tillsammans vann de åtta lopp ifjol och körde in en knapp miljon kronor. I år har de inte vunnit något av de fem loppen som de startat i, men Daniel säger att det har varit en del otur med i leken.
- Vi har ju fått dåliga lägen hela tiden tycker jag. Sen så har han ju faktiskt mött väldigt bra hästar och det är inte så mycket att säga om. Han har ändå visat att han springer betydligt fortare i år än förra året. Formen blir också bättre och bättre för varje start. Så får vi bara lite vettiga lägen och bra lopp kommer segrarna också.

Text-TV var inte roligt
Ett par av hästarna som slagit Daniel och Pases J.Pej på slutet är Åke Svanstedts nya stjärnduo Adams Hall och Norvelous Hanover. Det är inga dåliga hästar och det är lätt att förstå att Pases J.Pej inte har kunnat vinna mot dem. På lördag finns ingen av dem med i startlistan, men Olsson är ändå lite pessimistisk angående segerchanserna.
- Det var inte kul att slå på text-tv i söndags och se att vi fick ett tiondespår. Det gör att det inte känns som en segerchans eftersom de andra bra hästarna i loppet har fått bra lägen. Nu hoppas jag att det inte blir ett tråkigt lopp som Improve Ås får bestämma i lågt tempo. Ska vi ha den minsta lilla segerchansen krävs det att det blir fart på loppet.

Siktar mot Frankrike
I höstas åkte Pases J.Pej till Paris och startade i två lopp som han vann. Även under våren gjorde han en start till på Vincennes, men då blev det "bara" en sjundeplats. Men Daniel Olsson och tränaren Per-Arne Persson siktar mot en ny tur till Frankrike i höst.
- Han gjorde ju väldigt bra ifrån sig när han var nere i Frankrike tycker jag. Vi tar ett lopp i taget nu, men om han fortsätter att visa bra form så vill jag nog åka ned dit. Han har många passande lopp där och han verkar trivas i Frankrike, avslutar Daniel Olsson.

Anders Forsberg

Bilden  publicerad t o m 2006-08-03.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-27