2006-01-20 01:57 #0 av: ThomasH

V75 cirkusen drar nu norrut och Bergsåker kommer att bjuda på vinterbanor. Vi hittade veckans spikar relativt snabbt då Lähdekoprpi lastar upp stallets stjärna, Lukas Lupin, till Sundsvall så utser vi honom till veckans bank. Ulf Ohlsson sitter upp igen bakom Hot Tub och där har vi omgångens andra spik.

När Bergsåker bjuder på V75 så ser omgången mycket öppen ut, men spelvänlig ut. Det ett flertal bra spikförslag, men vi fastnade till slut för formstallet Lähdekorpis största stjärna, Lukas Lupin. Den sjuåriga vallacken kommer dock snart att få visa framfötterna lite extra för att få behålla titeln "Stallets stjärna". Både Hot Shot Knick och Jewish Banker kommer att göra anspråk på titeln. Förra årets klassklättrare, Hot Tub, har dragit det sämsta möjliga startspåret, men den sexåriga Sugarecane Hanover sonen har en kapacitet som de övriga inte är i närheten av och jag litar på att Ulf Ohlsson löser uppgiften. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Klass II, Försök 6 75.000-250.000     2140 volt

1 Markus Emm
har fått ett perfekt läge då välstammade femåriga vallacken är snabb ut.
- Markus Emm är en fin häst som vann på ett bra sätt från ledningen senast. Han är rätt så snabb ut och innerspåret passar perfekt. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och i så fall räknar jag med vinstchans, säger Lasse Lindberg till Kanal 75.
6 Iffy klarade inte den trånga Eskilstunabanan och hoppade direkt.
 - Det var varvning för att hon skulle han problem med vända från det snäva spåret på den trånga Eskilstunabanan, normalt är hon travsäker och 6:e spåret är bra här och hon har bra form och jag tror och hoppas att hon går iväg felfritt för då ska hon räknas ska räknas med chans, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
9 Chip Toro är en segervan herre som har vunnit hälften av sina starter de senast året och med hemma kusken Bo Eklöf i jollen så ska den sjuåriga vallacken räknas som en av favoriterna.
2 Simb Chester, en av dessa femåriga duktiga Copiad avkommor, är segervan och har skaffat sig en hårdhet från lopp i Finland.
- Gick bra senast i Örebro till en femteplats. Då hade han ett tråkigt tolftespår. Nu fick han ett bättre utgångsläge även om ett andraspår inte är helt idealiskt. Jag tror dock att han tar sig iväg felfritt. Han står aningen tufft inne på pengarna men hästen har tävlat i Finland och är ganska rutinerad. Jag blir inte överraskad om han dyker upp i segerstriden, skriver Timo Nurmos på sin hemsida
7 Axel Esskå kom helt fel in i loppet senast när han blev hängande i 3: e spår och Erik fick backa sist.
- Blev fel senast och kommer Torrbjörn iväg så har han bra form, han vill ju vara med där framme, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
3 Hillarious håller en mycket bra form. Den sexåriga välstammade Zoot Suite avkomman är en stark herre som vinner sina lopp bakifrån.
- Har tagit två imponerade segrar, är på väg mot toppform, klarar han starten så är han med i matchen, skriver Ove A Lindqvist på sin hemsida.
4 High Button Shoes var en mycket lovande 3 och 4-åring. Nu tränas den sexåriga Express Ride avkomman av Skellefteå amatören Carl Gustafsson sedan ett halvår tillbaka och han har fått honom att tända till igen och nu ståtar han med 3 segrar på de 5 senaste starterna. Får Ulf Ohlsson iväg vallacken felfritt från 4:e spåret så kommer han att vara med på målfotot. 5 Vision Star såg ut att sitta kvar med massor av krafter senast när han inte fick fritt fören 100 kvar. Går den femåriga vallacken felfritt så kan skrällen vara ett faktum.

 V75-2  Kallblod  400.001-                       2140 volt

6 Haffel Kongen
visade senast att formenåter är god och han besegrade Åkre Lurifax helt ärligt och säkert, men 11 Åkre Lurifax var mycket tapper när han forcerades fram till ledningen efter 1000 meter efter en mycket medioker start. Nu var dock Järvsöfaks bästa avkomma mycket svag senast, vilket berodde på hård bana och dålig make enligt tränaren. Jag vet inte om jag köper det argumentet, därför garderar vi med den formstarkaste i fältet, kallblodkungen, Jan-Olov Perssons 10 Vinning Kos. Dessa tre bör täcka loppet.

 V75-3 Gösta Bergensgrens Minneslopp  400.001- 2140v

Nu när Kung Bore styr på travbanorna så väljer ATG den rätta strategin när man ställer in Guldloppen och låter oss istället njuta av flerklasslopp. När Bronshästar ska försöka hålla undan för guldhästar så brukar hungra klassklättrare vinna mot trötta före detta guldhästar. Men denna gång så är bronshästarna svaga och vi har inga trötta guldhästar, utan en verklig klassklättrare som nu vinner igen. Copiads bästa avkomma, 12 Lukas Lupin har verkligen utvecklats enormt i år. Lähdekoprpi har verkligen fått en ny stjärna i stallet och den tidigare spetsberoende vallacken vinner numera även bakifrån. Näst senast var han ju mycket tapper i dödens utanpå stallkamraten Nastaq Boy. Vi spikar och utser Lukas Lupin även denna gång till veckans bank.

 V75-4  Klass III, försök 5  75.000-125.000     2140 auto

4 Idholmens Kenzo bliv ju utkörd senast. Den sexåriga vallacken har dock en fart som ska räcka mycket långt i denna klass och kan nog räknas som en chansspik.
- Han fick 5:e spår ingen vid sidan om sig och då tycket han inte att det vara roligt att volta. Nu är det startbil den här gången och det brukar han ju klara. Han känns fin i jobben och det är väl en liten chans, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Jag garderar dock för 10 Janette Zodiac är ett fenomen. Det femmåriga stoet efter Zoogin köptes för 7500 som en ridhäst. När Magnus Östman inhandlade Jeanette Zodiac var det inte för att tävla med henne i travloppen. Tillsammans med sin sambo Emma Hägglund var det tänkt att hon skulle vara parets ridhäst.
- Från början köpte vi henne som ridhäst och min sambo började rida henne ett par turer i veckan. Samtidigt tyckte jag det skulle vara kul att köra hästen för vagn lite, och därför började jag köra långa, långsamma motionsturer i skogen. Så har träningen sedan fortsatt, med omväxling för vagn och under sadel, säger Magnus Östman till Kanal 75 och fortsätter:
- Annars har vi inte gjort något speciellt. Hästen verkar trivas väldigt bra hos oss och har exempelvis aldrig varit behandlad för något. Det är dessutom en väldigt snäll individ, och den bästa amatörhäst man kan tänka sig. En mycket cool dam som har ett bra psyke. Hos den förre tränaren sprang hon och spände sig mycket i loppen och travade inte bra. Det är inget som vi har märkt något av.
- Jag tror att hon är med i segerstriden igen. Men det krävs ju att det klaffar lite med tempo och positioner ifrån bakspåret.
- Hästen är väldigt speedig och har vunnit alla sina lopp bakifrån. Bästa loppet gjorde hon i senaste starten, då hon svepte fältet sista 800 metrarna efter att ha suttit långt bak i kön. Hästen tål att gå en lång speed, säger Magnus Östman.
2 Staro Yardbird har mycket bra form och var duktig senast när han gick i spets hela loppet i hårt tempo, men blev givetvis upphunnen och avväpnad. Nu är motståndet lite sämre, förutom mina två förstahästar och Kajsa Frick räknar med chans.

 V75-5  Stolopp  75.000-500.000                2640 volt

13 Mellby Ocarina håller mycket bra form och den välstammade femåriga Lindy's Crown avkomman har en mycket vass spurt om hon får draghjälp på vägen.
- Hon visade bra form senast och har gjort det länge och hon går på de flesta distanser och skulle hon få lite hjälp på vägen så spurtar hon ner många på slutet, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
11 Monica Fame har styrkan som sitt vapen och gillar distansen. Gunnar Melander har länge siktat på just detta lopp med tanke på distansen. 4 Inkasso har bra form och visade upp en mycket vass spurt senast när hon fick anfalla i 4:e sår i sista kurvan. Spåret är dock inte det bästa för femåringen.
- Gick bra senast spurtade bra då och verkar hålla sin fina form. 4:e spår är väl ingen höjdare för henne del tycket hon är lite knölig iväg och lite sen iväg är hon också. Det är väl inge garanti att hon ska får en bra start härifrån, men skulle hon få det så klara hon distansen på ett bra sett, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
8 Easy Broline har ingen rad att skryta med, men detta är loppet bästa häst och hon tävlar egentligen bara bra på hemmaplan, hon blir underskattad och man ska inte underskatta denna femåriga dam, nu står hon perfekt inne för att slippa tillägg.  15 Harriet Vane fungerar numera bäst i monte. Men Hon är superstark och lever bara på sin styrka så distansen ska passa, gärna s vill hon nog han ytterligare ett varav. 1 Mimmi R.S är snabb ut och den blott fyraåriga Spotlite Lobell utvecklas hela tiden och här ska hon fångas in från täten.

 V75-6  Silver, försök 5  400.001-1.200.000     2140 auto

1 Hot Tub är i bättre form än på mycket länge och här är tränaren inne på att han har blivit rappare och tänker prova från start. I vilket fall, så löser Ulf Ohlsson detta och här saknar han motstånd och spikas.

 V75-7  Klass I, försök 5  75.000-400.000      2140 auto

6 Le Garcon Soleil
gör bara sina mycket bra lopp och lever upp till sin klass på hemmaplan, som senast när han var strålande efter an attack i 3:e spår efter ca 1000 meter för att överta ledningen.
- Le Garcon Soleil var jättefin vid segern senast och har varit bra hemma i träningen efteråt. Det är en häst som jag har haft stora förhoppningar på men han är osäker och har lätt för att galoppera bort sig. Framförallt har det inte gått så bra när vi har provat i rikstoton. Jag hoppas att han sköter sig nu och i så fall är han med i segerstriden. Vissa dagar kan hästen vara snabb ut bakom bilen men jag vågar nog inte ladda nu utan kör på säkerhet. Le Garcon Soleil är min bästa vinstchans på lördag, säger Lars Lindberg till Kanal 75.
5 Sheriff Hornline var mycket bra senast på Solvalla då han tog spets men blev lite het, gled ner i ryggen på ledaren och där satt han kvar med alla krafter kvar. Han är rask ut men blir ju het i spets så Bo Eklöf kommer att placera den femåriga hingsten i bra slagläge och han har form och klass som ska räcka mycket långt i klassen. 10 King Apanage var mycket duktig i sin debut efter lång vila. Detta är ju en femåring som besittare mycket bra klass och har slagit de festa duktiga fyraåringarna förra året. Nu med ett lopp i kroppen så ska han räknas som segerkandidat trotts spåret. 1 Starly D'Aunou har äntligen fått ett vettigt läge.
- Hon har haft dåliga lägen ett tag, spurtade bra men sent på Örebro här på nyårsafton. Och efter det så fick hon ett 8:e spår över 1640 meter, helt opassande. Här då får hon ett innerspår och det blir ett lopp invändigt opch sedan får man hoppas på turen, Erik tyckte hon kändes fin senast så med lucka till slut så kan det gå, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

 

 gnägg

 

Lycka Till

 

 

 

 

 Bilder publicerade t o m 2006-01-23.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-20