2005-12-12 14:46 #0 av: ThomasH

Stig H Johansson visade upp Digger Crown i mycket fint skick igen och Erik Adielsson valde bort Frankige och tog en trippel på hemmaplan emedan vikarierande Örjan Kihlström körde bort Dumle Loss i Prix de Bourbonnais. Utdelningen för sju rätt blev blygsam då de flesta favoriter infriade sina löften. Ni som följde diskussionen på Trav ifokus hade alla chanser att förstärka julkassan. Nu bjuder Åbytravet nästan på en repris, ovanligt många hästar väljer att starta igen.

Spikmästaren
Spänningen tätnar och Bertil tog tillbaka ledningen. Nu återstår 3 omgångar på denna fösta runda av
spikmästaren, vi startar en ny omgång 7/1-06, men det går utmärkt att vara med redan nu, just nu tävlar vi bara om äran och för att ge en service till dem som vill hitta tänkbara spikar.


DD-Tipsen
Veckan som gick var en formidabel uppvisning i lyckade DD-tips, visst gick många favoriter in men Ola imponerade med att 5 raka vinster. Var med du också, det finns fina pengar att tjäna inför jul på DD-spel, och när du ändå spelar varför inte delge oss dina tips.

Veckoschema
Måndag Ro
: I V65-1 får vi se Leffe Blanche köras tränaren själv, ska bli intressant att se om han är lika vass utan Jorma i sulky. I DD1 så blir Mike Daro stor favorit och visst kommer 5-åringen från en färsk V75 seger, men hur vann han? Galopperande hästar släppte ut honom från ett lopp i 3:e invändig. Nej, här ska vi gardera. Bästa hästen är utan tvekan Montoya. Han var med som 3-åring och utmanade de bästa i kullen. Kvalade in till Derby-finalen men galopperade. Vann gjorde ju en bekant stjärna, Malabar Circle Ås. Montoya har länge lovat mycket men galopperat bort allt. Nu hoppas vi att han sköter sig. Isolated är en fyraåring som inte riktigt räcker mot det bästa i kullen, men mot detta motstånd så kan det räcka långt. Han har nu ett lopp i kroppen efter en lång vila, var innan dess duktig i en klass III final bakom suveräna Figo Gross. Magnus Jakobsson har ju bra snurr på stallet. I DD2 så vet jag varken in eller ut, låg klass och jag måste studera loppet mycket mera ingående.

Tisdag J: I V65-1 så får vi njuta va Jewish Banker igen, när tänker Lähdekorpi plocka ut honom på V75? I V65-3 ska vi studera en mycket lovande treåring som Hans Adielsson tränar, Across The Lines som givetvis Erik kör. V65-4 är ett fint sprinterlopp där de få utvalda ska försöka tvåla till den norska gästen Paleman Hill. I DD1 så ska vi passa Spot som numera inte alltid är stekhet. Han skötte sig riktigt bra i Klass I finalen på Valla bakom Roger Hornline och Prince Vallinat. Tornado Gull har ju lämnat Ludde och tränas sedan en längre tid av Thomas Uhrberg. Detta är en högkapabel 6-åring som har mött betydligt tuffare djur än dessa, kan vara lite ringrostig efter en längre vila. Happy Dancer får dock räknas som favorit. Kund Mönsters 5-åring har mött och slagit många bättre travare än vad som bjuds på i detta lopp. Senast så plockade han ner Delfi Edge och LoverBoy Pellini. Socrates vann ju V75 för inte så länge sedan och nu vilat och fått ett lopp i kroppen. I DD2 så ska Royal Arriba försöka hålla undan för de tuffa djuren från dubbal tillägg över den dryga distansen, det kan bli svårt för Half Moon är tuff och stormtrivs över 3140 meter. Nu är vi på Jägersro och man gör klokt i att titta lite på Luddes hästar. Face Of Speed är väl ingen Stayer, men han är en guldhäst som jag vet att Ludde har höga tankar om. Den gammal Danske derbyvinnaren Hennessey är tillbaka efter besök nere i Frankige och Erik kör, han ska alltid räknas om formen är som förra vintern då han vann ett Silverlopp över tuffare djur än dessa. Dotto Nilema brände ju som favorit senast men gjorde ett bra lopp, nu ska de mera meriterade hästar plocka in ett tillägg på Lähdekorpis femåring.

Onsdag V64 S: I V64-1 så kommer Lady Chyenne att ta spets och över passande sprinterdistans så kommer hon bli svår att fånga. V64-2 är ett lärlingslopp och du ska väl Victory D'Or få vinna. Han brände ju som omotiverad favorit senast på Gävle, men nu är det passande motstånd och Johan Untersteiner kan väl knappast kallas lärling längre. V64-3 är ett stolopp i två volter och jag har ingen aning, måste läsa på mycket mera om loppet överhuvudtaget går att lösa. V64-4 är ett mycket bra lärlingslopp där Västerbo Montoya ska ta sig an James Bond och Copi Crown. J V64-5 (DD1) ska vi tacka och ta emot att inte Starly D'Aunou inte blir favorit, hon var enastående bra senast. Men motstånd saknas inte. Lobster överraskade med att vinna mycket komfortabelt senast och Capricon Label är bästa hästen, även om det inte gick så bra senast. Earth Bound har härdats mot tufft motstånd och är stark nog att göra sena egna lopp. I V64-6 (DD2) så ska Katajans Diamond ut på elddop. Joakim Lövgrens import har ju imponerat mycket, nu ställs de mycket tuffa hästarna på dubbla tillägg, Ligne Droite och Maxililian O.C

Torsdag Å: Det på förhand ut som om Åke Svanstedt kommer att dominera DD på Åby. I DD1 så kör Åke själv en ny finne som han fått i träning, Ophium Express. Han ser att vara en bra häst, men för mig är det ett oskrivet kort. Åkes andra häst körs av Frank Nilsson och Selma Qui har bra form, även om hon galopperade bort sig senast på V75. Åke utmanas dock som vanlig av Goop. Olle kör själv Newpike som har bra form och har ju tidigare tränsat av Åke. Björn väljer dock att köra Monride åt Bengt Frisell. Han har lite tveksam form, men Björn kanske får bättre fart på honom. Pappa's Dream har Goop tagit över från Veijo Heiskanen som ju tagit time-out och Lars Wester kör. Detta är ingen dålig häst även om raden ser tveksam ut så har han mött tufft motstånd. Passa Fyrtum som är underskattad, han har härdats i tuffa V75-lopp. I DD2 tar Åke ut Ballad Ribb som utan tvekan är loppet bästa häst, plockade ju ner Duc Sand näst senast. Nu får han dock motstånd från sitt tillägg av King Value som också håller bra form.

Fredag U: i DD1 så ser vi Shoun Wind igen. Han lyckades ju springa felfritt senast och detta motstånd är inte värre och bör vinna. I DD2 så har ju Conchita Kemp fått vila sedan i oktober och bör med förnyade krafter vinna detta lopp trotts tillägg, men Larozz Index kan allt vissa dagar och kommer att bjuda motstånd. Dessa ska försöka fånga Kipkosgei som startar från första volten.

Lördag V75 Åby: I V75-1 Så kommer Ebel att bli mycket farlig, han var strålande senast på Solvalla, men drog då nytta av det höga tempot i täten. Han ställs mot Face The Evil som har dunderform även om han galopperade senast. Ludde håller denna 4-åring mycket högt. Farlig blir också Ålarökaren som hittat tillbaka till den fina form han hade i somras. Roger Hornlie har nu sitt behövliga bakspår och ska därför räknas. Räknas ska också Brave Sand. Även om det kanske blir lite täta starter, men det kanske han tål. I V75-2 så blir lite av repris, fast senast såg vi dem i olika lopp. Information Center tvärstannade på upploppet, allt smackande från övriga kuskar gjorde hene het, sa Erik. Kanske det var så, för en sådan segermaskin kan inte bete sig så. Nu ställs hon mot Synfoni Sund som nu är ute på en mera passande distans. Springspåret bör medföra felfri avgång och spets. Ritzy Hornline gjorde ett bra lopp senast även om inte Ulf Stenströmers häst orkade efter det tunga loppet. Nu sitter Åke upp för första gången då Björn är upptagen bakom King Blondie som var mycket duktig i lärlingsloppet senast och ska räknas nu från ett passande läge. Elegance Lady har nu hitta en dunderform och även om hon är bäst över sprinterdistans så kan hon få fuska bort lite av loppet.
Intressant är att Erik sitter upp bakom Pulpa inte Information Center, något betyder det och därför ska Pulpa räknas, hon är nog i grunden en bättre häst, men lite krångligare. V75-3 vinner Flying Herkules, han vann ju senast trotts att formen ännu inte skulle vara på topp. Motstånd saknas för Tommy Hannés vinterhäst. V75-4 är vidöppet och jag ger mig inte in och försöker ranka, väntar till en mera genomtänkt analys. I V75-5 mötts stoeliten och Sara Lu Hanover var ju mycket bra senast. Detta är dock inge större hjältinna även om hon har härdats mot tuffa konkurrenter. Alixia Ås vann ju Oaks förra året och har följt upp i år med en fin 2:a plast bakom Fama Currit i Drottning Silvias Pokal och i Stochampionatet. Hon har väl inte visat den rätt formen på slutet, men kapacitet finns om hon fungerar. I V75-6 så ska Gift To Europa hinna fram från sitt bakspår över hetsiska 1640 meter, det gör 
han om han är lika bra som senast, oj vad han imponerade igen då. Supra Håleryd var tvåa senast bakom Gift To Europa, men denna gång så kanske Goop får spets och då kan det bli svår för Torbjörn Näslund att hinna upp honom. Wish For är kanske den bästa hästen, men han har varit bort en stund skadad? Pampino var mycket bra senast när han vann, blir det lite tempo med Gift To Europa i dödens så kan det återigen bli Mäster som drar det längsta strået. I V75-7 så ska väl Foreign E.A få revasch? Han var ju oförklarligt svag senast så en gardering är att föredra. We Two har en strålande form och får Björn i sulkyn. Viggo Duran visade att han är tillbaka efter en tids infektion senast. Nu har Luddes treåring fått ett bättre läge så Ludde startar honom igen denna vecka och nu ska han räknas på allvar. Treåriga Kasparatis som Goop har tagit över efter Heiskanen har mycket utveckling kvar och kan nog inte räknas bort.

Forumet
Diskussionen om veckans V75 har redan startat, var med och ge dina åsikter, alla tanka och åsikter är mycket välkomna, Det hela kulminerar under lördagsförmiddagen. Men, forumet är till för alla åsikter och tankar om trav är.

Artiklar
Som vanligt så kommer en mera genomtänk analys av veckans V75 sent under torsdagskvällen, men innan dess så publicerar vi Kanal 75:s analys av V64 resultaten från Solvalla.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus.

Bilden publicerad tom 2005-12-17

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-12