2006-07-26 23:05 #0 av: ThomasH

Going Kronos tangerade världsrekordet efter en ny ruggig insats. Ännu mer glädjande är att travpubliken kan njuta av supertalangen i många år framöver. - Ägarna nobbade ett jättebud på runt 40 miljoner kronor. Annars hade hästen gått till avel och slutat tävla nästa år, säger Lutfi Kolgjini.

Redan efter den makalösa segern i E3-finalen för ett par veckor sedan lovade Lutfi Kolgjini en attack mot världsrekordet för treåringar på tusenmetersbana, 1.10,9. Med perfekta förutsättningar och ett högljutt stöd från storpubliken på Jägersro lyckades Going Kronos slå det - nästan. Going Kronos vann i överlägsen stil och tangerade världsrekordet på 1.10,9.
- Det är en fantasisk häst men lite sur är jag. Det strulade från start och det funkar inte när man ska slå världsrekord. Dessutom var banan för lös, sa "Ludde".
 Hur gick tankarna på upploppet?
- Han blev för ensam och jag hade att välja mellan att ta fram spöet eller bomma rekordet, och jag ville inte driva hästen för mycket när han ledde med 100 meter in på upploppet. Det där världsrekordet kommer vi att slå förr eller senare. Kanske redan i E3-finalen i Gävle.

 

 Nobbade mångmiljonbud
I början av juli fick ägarna till Going Kronos ett jättebud som de valde att tacka nej till. Budet låg enligt uppgift på runt 40 miljoner kronor och kom från ett stort stuteri.
- Det stämmer. Om hästen hade sålts hade han gått till avel efter årets säsong och slutat tävla. Men det är just hästar som Going Kronos som ska locka publik till banorna och tanken är att han ska starta i många år till, säger Lutfi Kolgjini.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-08-01.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-26