2005-12-03 19:38 #0 av: ThomasH

Favoriterna föll en efter en på Gävletravet. När krutröken skingrats fanns bara ett system med alla rätt på V75. Belöningen blev drygt 21,3 miljoner kronor. - Det är bara att konstatera, V75 är det bästa spelet i hela världen, sa Tommy Hanné, en av lördagens skrällkuskar.

Guldivisionen blev en taktisk triumf för Tommy Hanné och speedkulan Flying Herkules.
När bilen släppte fältet var Flying Herkules som väntat snabbast och tog hand om täten. Men Örjan Kihlström bakom franske Joyau d'Urbain var tidigt framme och då valde Tommy Hanné att släppa.
- Jag hade tänkt att köra i ledningen i dag, men när Örjan kom så tidigt med sin tanks var det bara att tänka om, sa Tommy Hanné.
Joyau d'Urbain var pigg och höll ett högt tempo och i andrapar utvändigt satt favoriten Malabar Circle Ås och gottade sig.
I sista svängen anföll Malabar Circle Ås. Samtidigt tröttnade Pirate Copy i positionen utvändigt ledaren och i vinnarhålet satt Tommy Hanné och bara väntade på luckan bakom Flying Herkules.
Direkt in på upploppet fick Flying Herkules fritt fram och det blev ett upplopp helt i publikens smak där de båda speedkulorna Flying Herkules och Malabar Circle Ås jagade ledaren. Mitt på upploppet ebbade speeden ut för favoriten medan Flying Herkules istället fortsatte att accelerera.
- Min häst tillhör de bästa i landet på speed. Jag tycker nog han är likvärdig med till exempel Malabar Circle Ås. I dag fick min häst den bästa resan och det var det som avgjorde. Det är exakt sådana här lopp han ska ha, sa Tommy Hanné.
Flying Herkules tog fem V75-segrar tidigt i år men sedan skadade sig sexåringen i samband med V75 i Romme i början av juli. Först var Tommy Hanné orolig att karriären var över.
- Men skadan var inte så farlig. Det var en blödning i en kotsenskida. Skönt att han är tillbaka. Det här kan bli en trevlig vinter, sa Tommy Hanné.

 

Fällde kall storfavorit
I kallblodsloppet använde Tommy Eriksson samma taktik som Tommy Hanné när han tog spets med Hafell Kongen, släppte till V75-omgångens största favorit Åkre Lurifax för att sedan få lucka in på upploppet. Hafell Kongen växlade tempo på bara ett par steg och sprintade enkelt förbi till en överlägsen seger.
Det var för övrigt första segern på V75 för Tommy Eriksson efter olyckan i början av juli då han miste synen på vänster öga.
- Äh, det är inget jag vill prata om. Det var i alla fall jättekul att vinna i dag, sa Romme-tränaren.
Åkre Lurifax, som många räknar som Järvsöfaks arvtagare nummer ett, klarade andrapriset och han var tapper i sitt nederlag sedan han tvingats trava i tredjespår drygt hela första varvet.
Taktiken att ta spets, släppa och sedan få lucka och spurta till vinst var lyckosam i Gävle. Erik Adielsson använde samma taktik bakom Lilie M. i E3-revanschen som avslutade V75-spelet. Hela 300 000 kronor var den segern värd och en stor framgång för tränaren Dan Widegren.

Stig H:s chansning gick hem
Stig H Johansson har stallet i storform och han inledde lördagen med seger i V75-1. Med 1000 rikstotosegrar i ryggen valde Stig H Johansson att köra på chans med Pampino, som lite tursamt fick luckan 300 kvar och sedan kunde spurta till målfotoseger mot en tapper Calippo Cake. Favoriten Ågårds Nisse fick aldrig travet att stämma i ledningen och fick nöja sig med ett tredjepris efter sex raka segrar.
I V75-2 profiterade Slowstarter G. och Göran Jansson på ett tufft tempo i täten. Från fjärde utvändigt följde vinnarekipaget med i avancemang i tredjespår på sista bortre långsidan och fick sedan draghjälp tills upploppet. När sedan fuxen fick full anfallsorder avgjorde han enkelt.
- Det stämde det mesta i dag och det kändes hela vägen att det var vår tur. Det var länge sedan jag vann V75-lopp, så det här var verkligen kul, sa Göran Jansson.

Vann över 21 miljoner kronor
V75-5 avgjordes när Ulf Ohlsson forcerade Figure Of Eight till ledningen efter drygt 500 meter. Tio-oddsaren såg sedan till att hålla inne Cartright Cafe i ryggen och segern blev till slut säker. Ulf Ohlsson följde sedan upp med seger även i silverdivisionen med Kipketer Zon efter en resa i tredje par invändigt och lucka på upploppet.
En ensam vinnare lyckades pricka in samtliga sju vinnare. Belöningen på sju rätt blev drygt 20 miljoner kronor. Tillsammans med sexor och femmor kunde spelaren som lämnat in sitt system hos Saras Tips & Tobak i Mölndal räkna in 21 335 044 kronor.

Lars-Ove Pettersson

Bilderna finns publcerade tom 2005-12-10

Relaterade länkar

Av: Lars-Ove Pettersson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-12-03