2006-01-12 00:51 #0 av: ThomasH

Nästan en miljon kronor inkört efter elva dagar. Erik Adielssons samarbete med Stig H Johansson har börjat i dur. På onsdagen blev det en dubbelseger med Kickan Silvio och Willie Marrone på V64.

Trots att omgångens största favorit Nisse brände, blev det ändå en bra kväll för firma Adielsson/Johansson.
I V64-2 rundade Kickan Silvio konkurrenterna via ett mäktigt slutvarv. Stoet snabbstartade och Erik Adielsson hittade tredje par utvändigt ifrån sina 40 meters tillägg. Efter attack runt sista kurvan spurtade Kickan Silvio rappt och avgjorde i god tid före mål. Hon avslutade sista varvet efter 1.12,9.
- Hade jag vetat att hästen skulle sitta i tredje utvändigt efter femhundra meter hade jag sagt att hon var stenklar. Hon var riktigt bra idag, berömde Erik Adielsson.

 

Allsvenskans kuskledare (med nio årssegrar hittills) åkte in och bytte häst till Willie Marrone. Efter en lugn start körde Adielsson till ledningen i första kurvan. Sedan fick Willie Marrone bestämma i lugnt tempo, och i lite flegmatisk stil höll han undan säkert till slut. Willie Marrone avslutade sista varvet efter 1.14,5.
- Jag körde till efter hundra meter när Örjans häst hoppade. Sedan var han lite trög i ledningen och jag drog därför upp farten sista varvet. Detta för att inte vara med om någon speeduppgörelse. Hästen stånkade på och jag tror nog att det fanns lite krafter kvar, sa Erik Adielsson.

 

Svensson tillbaka i vinnarcirkeln
Däremot så brände jättefavoriten Nisse (streckad på 89 procent på V64) i inledningen. Adielsson lämnade andra par utvändigt och körde till ledningen två varv kvar. Så långt talade allt för favoritseger men Kjell Brandt bakom Poppes Fighter ville annat. Han avancerade fram utvändigt om Nisse varvet kvar och lade rejäl press på storfavoriten. Nisse fick allt kortare steg runt slutkurvan och över upploppet kunde han inte stå emot Haark, som kom farande för Claes Svensson. Claes, som här körde sitt andra lopp efter benbrottet, gav Haark en resa i fjärde par invändigt. Han kom sedan ut i tredje par utvändigt knappa varvet kvar, och avgjorde enkelt över upploppet.
- Vi hamnade i fjärde par invändigt kort efter start, och då behöver man lite tur. Nu tröttnade en del hästar redan varvet kvar, och på så vis kunde vi komma ut. I sista kurvan fick jag upp hoppet att det skulle räcka till seger, sa Claes Svensson.

 

"Tempot passade inte Nisse"
Nisse då? Han blev tvåa till slut och var slagen med två längder.
Erik Adielsson kommenterar:
- Hästen gjorde ett hyggligt lopp. Tempot passade honom inte bitvis och han behöver inte stå så långt ner med huvudet.

Slitna armar för Redén
Daniel Redén vann Dagens Dubbels första avdelning med Hercules Laser. Sexåringen blåste som vanligt till ledningen och rusade sedan undan i ett friskt tempo framme i täten. Kusken Daniel Redén gjorde allt vad han kunde för att hålla igen, men trots den hårda farten höll Hercules Laser undan till en imponerande seger.
- Han var ruskigt fin idag, men mina armar är ruggigt slitna, sa Daniel Redén med ett flin.
- Redan i värmningen drog han på och jag klarade bara av att köra två varv med honom. Sedan var jag tvungen att åka ut. Då tänkte jag att antingen är hästen oduglig idag eller riktigt bra.

Special Cat krossade allt

I V64-avslutningen bjöd Special Cat på en styrkeuppvisning. Körd av Jim Frick forcerades han fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Därifrån knäckte den Mikael Selin-tränade hästen ledande Svedbo Pontiac. Special Cat kopplade greppet snabbt in på upploppet och åkte ifrån till en övertygande seger.
- Det här är en stark och fin häst så det var inte så svårt. Det gick sakta i täten och vi var tvungna att ge oss iväg, men det var ingen fara ändå, sa Jim Frick.
Sex rätt på V64 gav denna onsdagskväll 16.601 kronor.

Michael Carlsson

 

Bilder publicerade t o m 2006-01-18.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-01-11