2005-11-24 00:41 #0 av: ThomasH

Det mesta var som vanligt - trots att det var premiär. Nya omgjorda V64 dominerades av de tunga namnen. Goop, Kihlström, Stig H, Kontio, Frick, och Adielsson tog alla varsin seger.

Lagom känns som ett bra omdöme på nypremiären av V64 på Solvalla. Det var lagom omsättning, lagom utdelning, lagom många vinnare, och en lagom blandning av favoriter och överraskningar. Av de 455 system som prickade in sex rätt hade 52 av dessa fyllt i V6 på kupongen, och fick därmed 2,5 gånger utdelningen på 13 943 kronor. Omsättningen ökade med ett par miljoner jämfört med tidigare V65-omgångar och nådde drygt 20 miljoner kronor.
- Det kunde kanske ha varit några miljoner till i omsättning, men jag är jättenöjd. Utfallet blev som jag hade önskat mig med hyfsad utdelning i toppen och många vinnare i botten. Det är det som är tanken med V64, sa ATG:s VD Remy Nilson.

 

 Goop vann premiärloppet
Premiärloppet av V64 slutade med en favoritseger. Loppet avgjordes när Ritzy Hornline och Björn Goop enkelt fick överta ledningen från en av de svåraste konkurrenterna på förhand, Joeann Nicc, efter 400 meter. Sedan kontrollerade Björn Goop fältet och gav inte Joeann Nicc någon lucka förrän det var för sent att utmana.
- Han var fin och svarade ärligt sista biten. Det är en stor och rejäl häst som är gynnad av att få dra i sitt eget tempo vilket han kunde göra i dag, sa Björn Goop, som i och med segern tog ännu ett steg mot drömgränsen 400 segrar under ett och samma år.
Ritzy Hornline tränas av Axevallas framgångsrike Ulf Stenströmer, som tyckte det var "jättehistoriskt" att få vinna premiärloppet. Han berättade också att planen är att testa Ritzy Hornline på V75 inom en snar framtid.

 James Bond tog andra raka Solvallasegern
Under en premiärkväll, som till stor del kom att handla om siffror, var det naturligt att den sista avdelningen vanns av

007 - eller rättare sagt James Bond. Efter en blixtrande start flög sexåringen till ledningen, och sedan kunde kusken Erik Adielsson mest sitta och beundra utsikten. Segern var aldrig i fara.
- Han är väldigt snabb och vi kom till ledningen enkelt. Det här är ingen enkel pålle, så tränaren Mikael Selin har gjort det bra. I dag uppförde sig nämligen hästen som ett lamm och vann lätt, sa Erik Adielsson.

 

 Amatörglädje
I sin förra start spurtade Monsieur Gagnant strålande till en andraplats bakom topphästen Ligne Droite. Den här gången mötte nioåringen enklare motstånd, och när Jim Frick kastade loss i sista kurvan avväpnade Monsieur Gagnant utan problem ledande favoriten Present. Amatörtränaren Kjell Almgren var en av kvällens gladaste vinnare.
- Jättekul. Det är mycket jobb, mycket smörj, och mycket träning som ligger bakom den här segern, sa han.

Svenskt rekord av Simb Chaplin
Övriga V64-vinnare var Ronald Star med Örjan Kihlström, Iffy med Stig H Johansson, och Lobster med Jorma Kontio. Den sistnämnde var även kusk bakom hästen som svarade för kvällens mest imponerade prestation. Tvåårige Simb Chaplin krossade sina motståndare i Vinterfavoriten, ett lopp utanför V64-spelet, och vann på nya svenska rekordtiden för tvååringar, 1.15,9. Simb Chaplin var helt överlägsen i mål och hade enligt kusken Jorma Kontio massor av krafter sparade.

Pär Andersson

 

Relaterade länkar

Av: Pär Andersson Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2005-11-23