2005-11-09 23:46 #0 av: ThomasH

Stig H Johanssons Nouveau Riche lyste upp novembermörkret på Solvalla. Men gladast var Mikael Selin från Mantorp som går mot sitt bästa år som travtränare. Han tog en dubbelseger med James Bond och Napoleon Tim - två hästar som Selin har gjort ett snyggt arbete med.

Kanal 75 Stockholm

Han tog en dubbelseger med James Bond och Napoleon Tim - två hästar som Selin har gjort ett snyggt arbete med.
Först ut var James Bond i lärlingsloppet. Selins sambo Christel Berntsson satsade resolut mot täten och lyckades ta den i en våldsam öppning. Första halvvarvet kördes på 1.09,9 men trots det hade James Bond gott om krafter kvar till slut. Över upploppet stegade han undan till en mycket lätt seger.
- Det här är en oerhört kapabel häst och i grunden är han nog bättre än Napoleon Tim. Han har haft stora problem med fräschören och i dag var han i alla fall 80 procentigt fräsch, sa Mikael Selin efteråt.
Om James Bond var en väntad vinnare så var Napoleon Tim en liten överraskning. Åtminstone för spelarna som släppte iväg honom till nio gånger pengarna. Tränare Selin var dock inte lika överraskad.
- Nej, hästen hade känts väldigt fin i träningen inför loppet så jag var lite optimistisk, sa han.


"Ingen är speciellt normala"
Napoleon Tim kördes av Ulf Ohlsson eftersom Örjan Kihlström fick lämna walk over på grund av smärtor efter olyckan förra veckan. Ulf Ohlsson flyttade ut Napoleon Tim i tredje par utvändigt 850 meter kvar och kunde vänta med attacken till 300 kvar. Via en bra avslutning fångade han sedan in en tapper Eric Trot kort före mål.
- Ingen av mina segerhästar är speciellt normala. De är väldigt svårhanterliga och speciellt Napoleon Tim är besvärlig av sig. Han höll på att slå Ulf Ohlsson ur vagnen i segerdefileringen, berättade Mikael Selin.
- Men det är väl också därför jag har fått dem i träning, tillade han med ett skratt.
Selin fortsatte:
- Jag ska i alla fall säga att de båda har blivit klart bättre under den tiden jag har haft dem i träning. Just nu har jag 40 hästar i mitt stall och har fått in rätt så mycket unghästar den sista tiden. Jag är på väg mot mitt bästa år någonsin (kört in 2,1 miljoner kronor) och är nöjd, speciellt med tanke på att jag har ett enkelt material att jobba med.

Stig H fick pris av Kajsa Bergqvist

Nouveau Riche har Stig H Johansson tidigare uttalat att det är hans bästa fyraåriga sto. Men skadeproblem har stoppat henne från att vara med i de stora unghästloppen. Nu var Nouveau Riche tillbaka efter en liten vila, och visade direkt vilken topphäst hon är.
Nouveau Riche fick ett lopp i femte par utvändigt innan Stig H gav sig iväg dryga varvet kvar. I utgången av sista kurvan fick stoet full anfallsorder och Nouveau Riche avgjorde lekande lätt över upploppet. Helt odriven gick hon i mål på tiden 1.15,1 med till synes gott om krafter kvar.
- Hon kändes fin idag och travade perfekt. Då är också hästen riktigt bra, berömde Stig H Johansson som fick pris i vinnarcirkeln av Kajsa Bergqvist.
- Hästen har inte gjort så många starter i år och därför får hon tävla på ett tag till.
Stig H Johansson avslutade sedan V65-omgången med favoriten Silky Road. Trots ett knivigt åttondespår tog sig Stig H snabbt ut i andraspår och fick ett bra lopp i tredje par utvändigt. Han kunde sedan följa med perfekt i rygg på attackerande Royal Qui 700 meter kvar. I utgången av sista kurvan fick Silky Road full anfallsorder och han avgjorde i ett nafs i början av upploppet.
V65-omgången blev favoritbetonad och sex rätt gav endast 352 kronor. Ingen utdelning på fem rätt och det innebär att det blir jackpot nästa onsdag på V65.

Michael Carlsson.

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson. Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-11-09