2006-03-28 01:23 #0 av: ThomasH

En hel vinter har Super Light stångats mot Jag de Bellouet och Gigant Neo. På lördag ska den lille krigaren försöka kvala in till Olympiatravet - mot ett betydligt enklare motstånd. - Super Light bryr sig inte om vilka hästar han möter, säger tränaren Jörgen Westholm.

Etthundrafemtiosju centimeter hög men med en kämpaglöd som till och med har fått den kräsna franska publiken på Vincennes att smälta. Trots att Super Light är en riktig minihäst så har få svenska hästar sprungit in mer pengar i Frankrike de senaste åren. Under årets nyss avslutade vintermeeting blev det visserligen bara en seger, i Prix du Bourbonnais, men drygt 1,3 miljoner i intjänade prispengar efter bland annat en fjärdeplats i Prix d'Amerique. På lördag startar Super Light på hemmaplan igen efter en månads välförtjänt vila.
- Han har varit fin ända sedan han kom hem från Frankrike. Jag har inte gett honom några särskilt hårda jobb, han fick kriga tillräckligt många gånger under vintern, utan han har mest varit ute och lekt i hagen på dagarna. Han verkar tycka att livet är trevligt, säger Jörgen Westholm, som själv har varit på en veckas semester i USA.
 Hur blir taktiken på lördag?
- Det får vi se när bilen släpper fältet. Men jag kommer nog att ladda rätt hårt från start i alla fall.

 

 Klasskillnad
I stället för Jag de Bellouet ställs Super Light mot Simb Zipper. I stället för Gigant Neo väntar Gims New Moon. Klasskillnaden i V75-3 jämfört med storloppen på Vincennes är påtaglig.
 Kan det bli problem för Super Light att ställa om till svenskt trav?
- Nej, det tror jag inte ska vara någon fara. Däremot gynnas han ju extremt mycket av rejält fäste och tufft tempo, vilket han ofta får på Vincennes. Får han bara det så är det inte många som springer ifrån honom.
 Hur pass bra koll har du på motståndarna på lördag efter en vinter i Frankrike?
- Jag har koll på dem. De dagar som jag har varit i Frankrike i vinter har varit dagar då andra här hemma är lediga. Så jag tycker inte att min rörelse här hemma har påverkats negativt.

 Trippelchans
Förutom Super Light kör Jörgen Westholm ytterligare tre hästar på V75 den här veckan. Dessutom startar han Sharp Concrete i V75-4, men där väljer han att sätta upp Kajsa Frick i stället för att själv sitta i sulkyn.
- Jag tycker inte att jag passar något vidare ihop med den hästen. Nu kommer hon att få ett smyglopp eftersom hon var blek senast, säger Jörgen.
 Vad tror du om dina övriga V75-chanser?
- Jag tycker att det ser väldigt bra ut. Såväl Conrads Trick (V75-2) som Hunted Man (V75-7) står bra inne i sina respektive klasser, och båda ser mycket fina ut i jobben. Det blir spännande att se hur långt de räcker. Non Stop Gossip (V75-1) har fått ta det lugnt sedan han kom hem från Frankrike och är inte på topp. Jag hoppas på en plats bland de tre-fyra bästa.
 Vilken är din bästa vinstchans?
- Hunted Man. Jag tror faktiskt att han har större chans än Super Light att vinna.

Pär Andersson

Bilden publicrad t o m 2006-04-03.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-27