2005-12-14 00:23 #0 av: ThomasH

Gift To Europe jagar fjärde raka segern på Åby. Trots bakspår har tränaren inte gett upp på förhand. - Det krävs mycket tur, men blir det högt tempo hela vägen kan det bli en ny V75-seger, säger amatörtränaren Arne Nilsson.

Skåningen Arne Nilsson, 60, har 28 mil till Mölndal och travbanan Åby - en resa han gör med ett leende. Åby är nämligen favoritbanan för Arne Nilssons skyddsling Gift To Europe.
Fem gånger har den sexårige valacken startat på Åby och efter ett andrapris och ett fjärdepris har det i höst och vinter blivit tre raka segrar.
Senast Åby arrangerade V75 (15 oktober) svarade Gift To Europe för rena uppvisningen och utklassade konkurrenterna i klass I.
På lördag har Gift To Europe gått upp en klass och tävlar i bronsdivisionen.
- Jag är inte så orolig för at han gått upp en klass, men bakspår över sprinterdistans är inte så kul, säger Arne Nilsson.
Gift To Europe får ofta göra grovjobbet själv - och så blir det förmodligen på lördag också.
- Det är faktiskt så att hästen vill framåt och gärna till dödens där han trivs. Han vill ha koll och det har han därifrån, förklarar Arne Nilsson.
Vilka förhoppningar har du på lördag?
- Självklart blir det svårt att vinna från spår elva, men samtidigt så läser jag loppet som att det blir högt tempo och det gynnar förstås min häst. Blir det riktig överpace kan det kanske gå vägen i alla fall.
Varför trivs han så bra på Åby?
- För det första så är det ett riktigt långt upplopp och det passar min häst som är riktigt stark och går hela vägen. Vid segern i torsdags var banan ganska krävande, många hade det jobbigt men vi hade inga problem. Jag hoppas att banan blir krävande igen, säger Arne Nilsson.


Byggnadsarbetare
Travamatören Arne Nilsson, som till vardags är byggnadsarbetare, har bara en häst på sin träningslista.
- Men jag hjälper även till mycket med Mingla, fast det är min son Peter som står som tränare på henne.
Mingla är en lillasyster till Gift To Europé som inlett karriären med en seger på tre starter.
- Båda är efter Ming Brodda, min absoluta favorithäst som jag köpte som föl för 18 år sedan, en underbar fölmärr, säger Arne Nilsson.

Lars-Ove Pettersson

Bilden publicerad tom 2005-12-20

Av: Lars-Ove Pettersson Kanal75

Datum för publicering

  • 2005-12-13