2006-07-13 23:13 #0 av: ThomasH

I Kalmarsundspokalen hade Spring Ray spår nio och Digger Crown spår sex. I Årjängs Stora Sprinterlopp är förutsättningarna näst intill identiska - men Håkan Olofsson hoppas att ordningsföljden i mål blir den omvända. - Jag skulle inte ha något emot att Spring Ray tar revansch på lördag, säger Håkan.

Spring Ray hade inte startat på en månad när han senast levererade en avslutning av sällan skådat slag. Trots ett till synes ointagligt avstånd fram till favoriten Digger Crown hann Spring Ray sånär fram till seger.
- Spring Ray gjorde en femstjärnig insats och verkar ha tagit det loppet på bra sätt. Nu har han fått samma utgångsläge igen och är därmed utlämnad åt vad som händer i övrigt. Vi får se hur det löser sig, men det är ju det som är tjusningen med den här sporten.
- Det är många bra hästar med i loppet och det ser klurigt ut för spelarna. Jag skulle inte ha något emot att han tar revansch på Digger Crown, men den verkar ju också bara bli bättre och bättre, säger Håkan.

 

Fem hästar i V75
Håkan Olofsson har i dagsläget 28 hästar på träningslistan. Av dem startar inte mindre än fem inom V75-spelet på lördag.
- Att ha fem hästar i V75 är inte så tokigt. Tidigare har vi som mest haft två hästar till start i en och samma V75-omgång, så startar alla fem på lördag är det helt klart rekord.
Hur är det med övriga starthästar inför lördagen?
- 6 Andaloux (V75-1) var kanonbra i Kalmar. Han avslutade mycket bra och jag kunde inte vara annat än nöjd. Det blir en safetystart och sen hoppas jag att han plockar ner många till slut. Han går med skor runt om som vanligt, säger Håkan Olofsson.
- 5 Amarillo Fri (V75-2) gjorde ett bra lopp senast då han tog hand om ledningen från åttondespår och sedan vann säkert. Det är en lite knölig men rejäl typ och nu när poängen räcker provar vi honom i V75. Han går med skor.
- 9 Allen All Over (V75-2) gick en kanontid när han var ute över kort distans för första gången i lördags. Vi brukar inte starta hästarna med bara en veckas mellanrum men han fick en snäll resa och då ägarna bor i närheten av Årjäng passar det bra att låta honom starta igen. Om banan tillåter blir det barfota runt om igen.
- På dagsform rankar jag Allen All Over snäppet före Amarillo Fri.
- 1 Viktor Loss (V75-3) överraskade positivt vid segern senast. Jag tror att han kan öppna hyggligt och det är inte helt otänkbart att han tar spets. Men taktiken är helt och hållet upp till Björn (Goop). Viktor Loss går i vanlig ordning med skor.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-20.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-13