2005-11-24 23:00 #0 av: ThomasH

Stig H Johansson ramar in V75 på Kalmartravet. Silky Road har vuxit mycket den senaste tiden och trots ett svårt innerspår så inleder Stig H omgången. Safety Match har heller inget rolligt läge, men Stig H Johanssons treåring ser ut som en blivande stjärna och kommer att avsluta V75 omgången. Men, Stig H Johanssons störts stjärna Victory Tilly kommer att få elakt tryck av Han Olofssons Spring Ray, håller Sveriges vinstrikaste häst för det?

Hans Olofsson är mest känd för mannen bakom Spring Ray och den femåriga valacken är stallets stora stjärna. Hans tränar dock också en mycket oberäknelig herre som jag tror mycket på, Andaloux. När den femåriga sugarcane Honover sonen är på humör så är han inte så lång efter de andra duktiga femåringarna. Hans Olofsson använder alltid Björn Goop som kusk.
- Det är en trevlig pojk - och så gör han ett jävla bra jobb. Han har kyla och bedömer loppen säkert hela vägen. Jag tycker resultaten talar väl för sig själv, säger Håkan Olofsson i en intervju med Kanal 75. Jag tror dock att veckans kusk och tränare blir Stig H Johansson. Han kommer att inleda med Silky Road som har en formidabel formtopp, eller så har femåringen hittat helt nya växlar. Och han kommer att avsluta med en treåring som har en enorm kapacitet och trots spåret räknar jag med att Safety Match vinner. Men Stig H ska också ses med mycket stor chans bakom den gamla världsstjärnan Victrory Tilly som nu kan få de lopp som han behöver, spets runt om. Han ska också ses med mycket stor chans bakom Axel Esskå. Men vi tar det från början.

 V75-1  Brons 400.001-700.000          1640 auto

1 Silky Road har imponerat mycket stort sedan comebacken efter vila näst senast på Solvalla. Då varande Sig H att den femåriga valacken aldrig hade känts bättre.
- Han har varit riktigt fin på slutet jag tror att form är lika bra nu. Men, nu är det kort lopp och han har fått kanten och man vet aldrig var han hamnar, säger Stig H på sin hemsida.
Jag räknar med att han löser detta läge och kommer snabbt ut i 2:a spår, då är loppet slut och jag spikar.

 V75-2  Klass III 75.000-125.000       2640 volt

Ett långlopp för den lägsta klassen och det kan vara svårt att hitta rätt. Jag håller Peter Untersteiners treåring 2 Victor Cavallo som favorit, även om han bara har startat 4 gånger i sitt liv. Men han har skötts sig med bravur och inte förlorat felfri än, vid den enda förlusten galopperade han ledningen. 4 Melker Loss var favorit senast på Mantorp, men Bo Falsig lyckade inte hålla innerspåret och blev fast invändigt. Melker Loss i gick i mål med obrukade krafter. 11 Axel Esskå håller mycket fin form.
- Även om han gått i lite klena omgivningar, så var han tapper senast. Han är nog lika bra nu, säger Stig H på sin hemsida. Läget är dock inte roligt och vi fortsätter att gardera. 6 Furool Jubb har bra form och var duktig senast. Han kommer antagligen att prova barfota för första gången och får också Erik i sulkyn. 8 Selma Qui har blivit bättre och bättre och så bra som hon var senast barfota så ska Åkes 4-åring räknas trotts läget. Jag varnar för 1 Slam som är underskattad. Han var dukig i dödens mot bra motstånd senast, detta är en stark häst och den enda i gänget som är distansgynnad.

 V75-3  Guld 400.001-             2140 auto

6 Spring Ray vill nog göra anspråk på att vara kullen kung och därmed bäst i Sverige just nu. Men, även om segern senast var imponerande så var det mot ett lite klent gäng. Och Hans Olofssons femåriga valack måste plocka ner Victory Till fån dödens för att lyckas med uppdraget.
- Min häst har startspår sex och med många startsnabba finns förstås risk att han blir över. Men kusken får bestämma taktiken, säger Hans Olofsson till Kanal 75.
3 Victory Tilly var en sorlig syn i Silverhästen senast. Men, den forna Världsstjärnan är och har alltid varit en helt annan häst i spets än bakom hästar. Nu kommer han enkelt att ta spets, starsnabbheten bakom bilen har Sveriges vinstrikaste häst genom tiderna kvar.
- Bra läge för hans del och det ska bli intressant och se om han har gått framåt något sen senaste loppet. Vi är allt lite optimistiska även om det är bra hästar emot, men med det här läget kan man inte räkna bort honom från kalkylerna, säger Stig H på sin hemsida.

 V75-4  Stolopp 75.000-200.000             2140 volt

Ett vidöppet stolopp som kommer att gräva stora hål i plånboken om man vill vara med att dela på pengarna efter det att märrarna har gått i mål. Bästa hästen är 8 Caprice Cristal, men spåret är inte roligt. Hon har matchats länge för detta lopp, också får hon ett stängt bakspår, snacka om otur för Dan Widegren. Hon ska ha tur, har hon det så vinner hon. 3 Dreamship var mycket duktig senat när hon hängde i 3:e spår, men galopperade på upploppet, med mycket krafter kvar. Hon är en annan häst om hon kan springa barfota och tillåter banan och vädret det så kommer Christer Nylander att prova barfota. 5 Goldie Crown satt fast med allt kvar senast, som alla andra som inte fick chansen bakom Joy Ås i spets med Lotuschic i dödens i Breeders' Crown finalen senast, därför låter Åke henne prova henne igen. I detta gäng kan hon räcka mycket långt. 7 Calypsi Elmcrown har fått ett utmärkt spår. Hon är snabb ut och Erik som kör har fått order att ladda för spets. 1 Burbon Queen är också mycket snabb ut och har därför fått ett utmärkt läge. Nu kommer hon att springa barfota igen och då är hon en helt annan häst, pass upp! 2 Madam K har skrällt förr på V75 och har bra form igen. 10 Carmosine är snabb ut och vinner sina lopp från spets, helt fel läge, men blir det lite tempo på tillställningen så är detta en bra märr som höjt sig ett snäpp på slutet. Jag tycker dock att hon nog står lite trångt inne i loppet. Hans Olofsson har med 4 Carbaret Kemp som mötte lite tuffare hästar på slutet.
- Spår fyra i volten är alltid knepigt, men jag tror hon klarar det och då är hon även rask i väg. Jag är nöjd om hon är trea-fyra-femma-sexa någonting, säger Hans Olofsson till Kanal 75.
11 Ideanette har som många av Lähdekorpis hästar börjat vakna till. Läget är inte roligt, men det är troligt att det blir barfota denna gång.

 V75-5  Stolopp-Lärlingslopp 200.001-500.000 2140 auto

Ston och lärlingar, vilken kombination, det luktar skräll lång väg! Men, denna gång så har vi några märrar och lärlingar som höjer sig klart över mängden. 7 Pupla tränad av Hans Adielsson och körda av mycket duktiga Tobias Eriksson är loppet överlägset bästa ekipage. Men, hon var struken senast för feber och har fått ett spår lite väl på ut på vingen. 4 Sanna Fame var senast ute mot undantagshästen Nouveau Riche och gjorde det riktigt bra när hon via 3:e spår rundade till utvändigt ledaren. Klart hon blev rundad av Nouveau Rich, men Sanna Fame tände om på upploppet när hon fick fritt och avslutade riktigt bra. Behöver jag påpeka att någon undantagshäst inte finns i detta lopp, så Sanna Fame kan vara vinstdraget, hon körs ju dessutom av ordinarie kusk. 3 Bella Gigant är en supermärr som tål tunga upplägg. När hon vann på Jägersro så var det via ett lopp utvändigt om ledaren hela loppet. Det kan vara mycket händigt att ha en sådan styrka i ett lärlingslopp där tempot oftast blir mycket högt. 5 Peach Ås visade fin form senast när hon kom via 3:e spår och attackerade mycket snabbt på upploppet, nådde aldrig vinnande Synfoni Sund, men det var mycket nära. Hade Örjan kört som vanligt så hade hon varit favorit. Peter Untersteiner är en mycket duktig kusk som fått stort förtroende hos Roger Walmann och jag betraktar honom inte som en lärling. 6 Com Orsa har inte riktigt löpt upp till sitt kunnande. Tomas Lönns 5-åring var ju med och tampades mot det bästa som 3-åring och ni vet ju vilka 3-åriga ston det var t.ex. Giant Diablo. 4-årssäsongen blev kort och hon har inte lyckats ännu som 5-åring. Det här motståndet är dock passande för årets andra seger. 10 Kings Blondie har fått ett passande läge. Skadade Claes Svensson brukar ju låta Marie Nilsson köra den formtoppade märren. Hon var nämligen bra senat när hon avslutade vass från kön. Det höga tempot i lärligslopp passar henne utmärkt, det blir tungt att stå emot henne över upploppet.

 V75-6  Silver 400.001-1.200.000         2640 auto

1 Ligne Droite var mycket bra i sin comeback efter vila. Det här i grunden en mycket bra 6-åring som om han inte vore så komplicerad skulle ha betydligt mera pengar på sig. Han är kraftigt distansgynnad.
- Hade tränat på ett bra sätt inför sin comeback men han var ändå en positiv överraskning då han kunde avgöra enkelt från dödens mot tuffa hästar. Allt känns bra i jobben och normalt bör han bara gå framåt med loppet i kroppen. Det är alltid tuffa hästar emot i Silverdivisionen men Ligne Droite fick ett fint utgångsläge. Han trivs bra över distansen och jag tror att han gör en bra insats på lördag.
Balans: Barfota fram.
Utrustning: Helstängt huvudlag, Skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
Nu är inte 1 Andaloux en sämre häst och han är inte heller mindre komplicerad. Nu har han lottats till innerspåret och det kan vara en fälla då hans Olofsons 5-åring ibland inte är ett dugg intresserad av att springa från start, men även han är klart distansgynnad.
- Det kan vara en fälla beroende på vilket humör hästen är på. Ibland är han väldigt startsnabb. Hans humör svänger så snabbt så det kan ändå ändra sig och värmningen ger knappast någon ledtråd, säger Hans Olofsson till Kanal 75.
7 Roger Hornline blir favorit efter den femstjärniga insatsen senast när Roger Walmanns 5-åring vann Bronsfinalen. Upp en klass nu och dessutom så vet vi att han inte kan prestera från framspår, blir för het. Det här är en favorit i fara. Då tror jag mera på 3 Prime som inte har fått utdelning på sin fina form. Lähdekorpis 5-åring har suttit fast med rubbet kvar i de två senaste startern. Senast så tog den startsnabb Sugercane Hanover avkomman som väntat enkelt ledningen, men valde att släppa till Leffe Blanche och där blev han fast. Nu tror jag inte att Thomas Uhrberg gör om det misstaget.

 V75-7  Klass II 75.000-250.000       2140 auto

8 Safety Match är en treåring som polletten ramlat ner lite sent för. Hon är lite strulig fortfarande, så jag är inte så orolig för det tråkiga utgångsläget, hon slipper ju hästar utanför sig. Hon gick ett mycket bra lopp senast på en tid som Stig H Johanssons treåring är ensam om i loppet.
- Hon är kapabel om inte annat så visade hon det senast när hon på egen hand gick ett kanonlopp och det på en mycket fin tid. Men man kan inte begära att en treåring ska vinna från ett sådant här läge.
Men, jag tro som jag skrev att läget kan vara en fördel för henne och de andra måste rekordsänka en del får att vinna och jag spikar.

 

Gnägg

 

Lycka Till

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-11-24