2006-03-08 23:37 #0 av: ThomasH

Fjärde raka segern - i sitt livs fjärde start. Stig H Johanssons fyraårige talang Fergel är obesegrad även efter mötet med Flicka Kronos i V64-2. - En väldigt lätt seger, sa kusken Erik Adielsson.

Fergel debuterade på tävlingsbanan så sent som för knappt fyra månader sedan. Fyra starter senare vet han ännu inte ens hur det känns att förlora. I V64-2 körde Erik Adielsson till ledningen efter 500 meter, och gav sedan aldrig den betydligt mer meriterade Flicka Kronos någon riktig chans.
- Han har en speciell aktion, men i dag kändes han klart bättre än senast jag körde honom och det var aldrig någon fara på taket, sa Erik.
Efter ett slutvarv i ryggar i tredjespår vred Örjan Kihlström ut årsdebuterande Flicka Kronos till attack i sista sväng.
- Jag såg att Örjan kom där ute och eftersom jag visste att han hade en väldigt snabb häst så valde jag att köra undan. Det blev en väldigt lätt seger till slut, sa Erik Adielsson, som även körde Blue Chip Star och Alvena Liston till segrar utanför V64-spelet.

 

 Järvsöfaks son starkast
Kallblodslopp tillhör inte vanligheterna på Solvalla. Kallblodslopp utan att någon Järvsöfaks-avkomma vinner känns nästan ännu mer ovanligt. V64-4 blev inget undantag från den regeln. Trönöfaks, son till Järvsöfaks, stod med 20 meters tillägg trots att han var en av de hästar som hade tjänat minst pengar i loppet. Ändå gick han runt fältet och kopplade grepp på Jåra Gnisten kort före mål.
- Han har gått framåt ordentligt, och redan i början av upploppet kände jag att vi skulle vinna. Trönöfaks är både snabb och stark och det här kan bli riktigt roligt, sa kusken Sören Eriksson.

 Superbra!
Super Qui har varit rena rama följetongen på Solvalla under hösten och vintern. Segern i V64-6 innebar hans sjätte triumf på sina åtta senaste starter. En imponerade utveckling med tanke på att hästen gjorde sitt livs första start för ganska exakt ett år sedan.
- Han är otrolig och går rakt genom klasserna. Vi matchade honom försiktigt i början vilket har gett honom ett enormt självförtroende, sa Thomas Franck, som både tränar och kör femåringen.

 Målfotoseger
Togge ordnade en favoritseger i V64-inledningen efter en stenhård upploppsduell. Utvändige Wisecracker såg ut att gå mot segern när åttaårige Togge kom tillbaka.
- Jag tyckte att Wisecracker hade grepp kort före mål, men Toggeponken har en förmåga att kontra. Han är speciell och entaktad samtidigt som han är fantastiskt ärlig, sa Åke Lindblom, som har sitt stall i toppform.
Övriga lopp vanns av Whooper Dooper Run med Tony Wallin, och av Youngstown med Per Lennartsson. Utdelningen på sex rätt stannade på 4 831 kronor.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-03-15.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-03-08