2006-03-06 22:56 #0 av: ThomasH

Across The Lines visade upp sig och imponerade, men det satt hårt inne. Det krävdes många omstarter och ändring av utrustningen innan ”fotbollshästen” fick visa upp sin rätta sida. Trav Ifokus fick ”bara” sex rätt på sina tips, normalt så kan man tycka att det är bra, men 60 kronor var betalningen. Nu tar Mantorp över V75 facklan och är värd för finalerna med Jackpott. Vi får återigen njuta av Hot Shot Knick som kommer till Mantorp men en färsk seger i Italien bakom sig.

Across The Lines är en undantagshäst och öriga fyraåringar måste skärpa till sig om inte Hans Adielsson ska sopa rent i årgångsloppen. Men, han krånglande och galopperade i två omstarter. Efter justering/ändring av utrustningen så skötte han sig som förväntat. Man kan dock undra om domarna hade släppt iväg vem som helst att få ändra på utrustningen mellan starterna? Kan det inte vara så att Stall Adielsson har lite favörer på hemmabanan? Hot Shot Knick startar igen och jag har ju varit lite kritisk till de täta starterna då jag tycker att han har bevisat sig och bör vila till de stora loppen i vår. Men, nu är det finaler och visst ska vi få njuta av honom då, men varför dessutom skicka ner honom till Italien innan finalen? Man kan undra om inte Stall Lähdekorpi försöka få ut så mycket som möjligt av hästen medan det går. När de andra stora stjärnorna vilar sig från tävlingar och börjar dyka upp först nu så har Hot Shot Knick varit igång hela vintern.

 

Spikmästaren
Vi har efter många tävlingsdagar äntligen fått en ny ledare, det var inte oväntat för Tommy har verkligen tippat mycket bra varje vecka och även Peter P som nu följer Tommy i hälarna har utmärkt sig som en bra tippare. Hafor kommer nog igen. Peter P och Kaitsu fick godkänt med imponerande 5 poäng.

Veckoschema
Måndag Hd:
V65-1: Nu är han tillbaka igen, Patrik Södervall och Red Chili Pirat men han kan vara lite ringrostig och ni vet ju att hästen är så mycket bättre än kusken så vi garderar med Favorit som inte heller kan ha formen på topp men det har stallet. V65-2: är ett sprinterlopp med hästar i två volter. Jag tror att det blir mycket svårt för tilläggshästarna och väljer en dubbel med Erik Adielsson och Björn Goop. Erik kör Mikael Byströms Move Closer som är obesegrad med Erik i sulkyn och Björn Goop kör Lähdekorpis finne No Need To Hide. V65-3: är ett långlopp, jag kanske inte tillräckligt långt för mitt singelstreck men Herr Faust möter ju ni ett lite klent motstånd. V65-4: Är ett sprinter lopp där Bo Falsig ska vinna med Muscic Love Call, men han har inte riktig infriat alla stallskrik, så jag streckar alla hästar och hoppas å en rensare. V65-5(DD1): Här ska en duo göra upp om segern över 2640meter. Första tipset får den fyraåriga Sugercain Hanover avkomman Prima Virke. Han har verkligen visat mycket god form och vann senast trotts en galopp på vägen. Men minst lika duktig är "Gift To Europe" Torbjörn Näslunds Zerus Windy. V65-6(DD2): Här tar Håkan Olofsson ut Tibcane som är ett sto efter Sugercain Hanover och med ett perfekt spår över 1640 meter så kommer Björn Goop omgående sitta i spets och loppet är över

Tisdag E: V65-1: Är stosprintern och även om Kickan Silvio inte är en vinstmaskin så är läget och motståndet nu perfekt och ed Erik i sulkyn så sitter hon i spets och loppet är över. V65-2 är också ett sprinterlopp men för den lägsta klassen och därför chansar vi med alla och hoppas på en rensare. V65-3 är ett lopp av låg klass med hästar i två volter. Dreamship återfinns numera hos Stig H Johansson och det är möjligt att han fått bättre fart på den välstammade damen efter Pine Chip, men det vill jag se först. Därför är loppet mycket öppet och vi streckar alla. V65-4: Nu har vi streckat på i två lopp så nu spikar vi. Vincent har inte imponerat stort de senaste loppen, men nu ser motståndet mycket mediokert ut och därför så kommer Vincent att vinna tämligen obrukad. Den som inte tror mig ska gardera med Amatic Truck som verkligen har visat fin form på slutet och får Kjell Walins krångliga sexåring till det så kan han gott och väl spurta ner alla på upploppet V65-5(DD1) så singlar vi Stall Walmann och Tiger Bird. Stallet har ju återfått en mycket bra form efter lång svacka, men Tiger Bird är ny i stallet jag litar på att Örjan lotsar hem den sexåriga vallacken. V65-6(DD2): Är ett fyraåringslopp och kanske inte av den högsta klassen. Men Göran Karlsson Pickering var otroligt överlägsen senast när han vann med över hela upploppet tillgodo. Stig H Johansson har dock en fin fyraåring i Thunder Flight som imponerade lite senast på V64 och även om läget inte är rolig denna gång så ska han räknas. Vi avrundar med Timo Nurmos Barbe Du Ling som också imponerade senast, men har om möjligt ännu sämre läge.

Onsdag V64 Solvalla: V64-1: Petra Girl har ju imponerat stort för Fredrik B Larsson och detta är ju ett mycket bra sto som ägdes av Jonas Björkman när hon tränades av Stig H Johansson, men han sålde henne i helt fel läge, innan hon börjad infria sina löften. Mu är det lång lopp och vi garderar med loppet bästa häst, Togge. V65-2: så tar Stig H Johansson ut sin fina fyraårings Fregel som hittills är obesegrad. Men vi garderar honom med Walmanns formtoppade stall och Flicka Kronos som är som det låter, ett fyraårigt sto efter Viking Kronos.. V64-3: Nu har han fått sitt specialläge igen och nu vinner Capricon Labell, Ville Karhulahtis är ju knappast en lärling och jag ser ingen som kan hota Lähdekorpis femåriga vallack. V64-4: Är ett kallblodslopp, vilket inte tillhör vanligheterna på Solvalla. Nå vinner gör kallblodskungen Jan-Olov Persson med Sonen till Järvsöfaks, Fakse. V64-5 (DD1): Satll Goop har fått en ny Tysk till stallet, Aradans AS som imponerade direkt i debuten för stallet. Nu är dock motståndet lite vassare och vi garderar med Timo Nurmos Flashing By som håller bra form. Bortglömd är V75 meriterade Blue Moon Stallion. V64-6(DD2): Jim Frick har verkligen fått Master Växhus i bra form och även om motståndet är lite tuffare nu så ska han räknas. Men, Super Qui var tapper senast trotts att Tomas Fracks stjärna aldrig han fram i tid. Nu är läget bättre och han ska ses som favorit. Mycket bra form har Grand Tigon och nu sitter Björn Goop upp igen.

Torsdag Bo: V65-1: Ett mycket litet startfält i detta fyraårsfält och jag kan inte se Le Conlonel förlora även om den senaste starten var något undermålig. V65-2: Kallblodslopp där stona har en spårfördel. Jag bryr mig inte utan streckar hela fältet. V65-3 är ett sprinterlopp där man undrar om någon vill vinna? Jag ser bara en vinnare i gänget och det är den finska gästen Millillagessimon och han spikas. V65-4: Är ett lärlingslopp och hur ska vi lösa detta? Vi går på den bästa lärlingen och singlar Hanna Olofsson bakom Arthus Success, men jag känner mig inte komfortable med detta, har dock inte råda tta sprida streck i loppet. V65-5(DD1) Duktiga Ove A Lindkvist har ful form på Thelsey Boko och får tipset men även om Freak gärna vill ha ett varav längre så möter den åttaåriga vallacken lite enklare motstånd än normalt. Prostatanos har lämnat Stig Lindmark och tränas nu av Bodenamatören Stina Nilsson. Den åttaåriga vallacken har dock en kapacitet som ska räcka mycket långt mot detta motstånd. V65-6(DD2): Prince Of North har inte visat upp samma kapacitet sedan han flyttade till Finland, men nu kommer han med en färsk seger i bagaget. Alf On Road visade klar uppåtform senast när han inte hann upp Claes Palema, men han slog betydligt bättre hästar än vad detta lopp bjuder på. Mycket bra form visade också Rekyl Sund senast och han är också van betydligt tuffare hästar än dessa, ska det bli en dubbel Ova A Lindkvist.

Fredag Ro: V65-1: Är ett mycket jämnt sprinterlopp där vi ger fördel åt de bästa spåren Jaguar Swing har inte den bästa kusken och inte den bästa formen, men från spår fem kan det bära till spets. Torbjörn Jansson tränar själv In Bloom som är en mycket välstammad dam efter Zoot Suite, men formen är tveksam. Mikael Lindmark tränar loppet bästa häst som har V75 meriter, The Bad Bride, men även hon har tveksam form. Roger Eriksson har inte tveksam form på Hooks First Lady och hon får duktiga Sören Eriksson i sulkyn. V65-2: Jim Frick brukar vinna några lopp på Romme och jag vet att han håller Fancy Trick mycket högt och trotts tillägget så väljer jag att spika. V65-3: Ett kallblodslopp av lägre klass och totts att det är 14 hästar i loppet så streckar jag alla. V65-4: Nej, Jag kan inte hitta en vinnare i loppet och alla åker med på kupongen. V65-5(DD1): Nu är Duc Aubiose tillbaka och detta är en mycket bra häst som är många huvuden höger än resten, en säker spik. Trotts många tillägg så vinner King One. Kjell Jansons nioåriga vallack trivs ju utmärkt med Sören Eriksson nu när ordinarie kusk Kajsa Frick är upptagen bakom en annan kuse.

Lördag V75 Mantorp: Jag väntar med min analys till på torsdag kväll.

Forumet
Jag hoppas att ni alla känner att forumet är till för oss alla, att du känner att du kan skiva och berätta om vad som helst och att du kan kommentera vilka inlägg som helst. Du ska titta på det mycket bra daggens dubbel tips som publiceras varje vecka och publicera dina egna DD-tankar. Just nu har veckans V75 lopp börjat diskuteras, kasta dig in i den diskussionen.

Artiklar
Som vanligt så publicerar Trav ifokus en längre analys av veckans V75 lopp sent under Torsdagskvällen. Förra veckan hade vi sex rätt, men nu är det finaler och jackpott så sex rätt igen kan ge fina pengar.

Välkommen till ytterligare spännande vecka på Trav ifokus. 

 

Bilden publicerad t o m 2006-03-11.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-03-06