2005-10-06 03:17 #0 av: ThomasH

En lärling från Bollnäs blev skrällkvällens drottning. Therese Hyllsjö, 24, tog sitt livs största seger med fyraårige Wallstreet Warrior - en häst van vid att överraska. - Han kallas för "gangstern" hemma på gården eftersom han alltid hittar på hyss, sa Therese.

 

Från Kanal 75

V65-2 på Solvalla såg länge ut som en kamp mellan toppkuskarna Björn Goop, Torbjörn Jansson, Per Lennartsson och Carl-Erik Lindblom. Det var innan Wallstreet Warrior fick upp farten. Med ett leende passerade lärlingen Therese Hyllsjö sina betydligt mer meriterade motståndare i god tid före mållinjen. En skräll för de flesta V65-spelare - och för kusken själv.
- Jag trodde inte på seger när jag körde ut till start. Förhoppningarna var att försöka ordna en femteplats, sa Therese Hyllsjö.
 Hur värderar du den här segern?
- Min absolut roligaste någonsin. Det är ju inte alla som får vinna på Solvalla.

 Familjehäst
Wallstreet Warrior är en riktig familjehäst, född och uppvuxen på familjen Hyllsjös gård strax utanför Bollnäs. Mamma Birgitta tränar, pappa Ingvar hjälper till, och dottern Therese kör lopp. Något hon gör strålande. I år har det hittills blivit fyra segrar på 22 försök. Senast Therese Hyllsjö var på Solvalla med Wallstreet Warrior höll det däremot på att gå illa.
- Han fick syn på den stora trähästen i kurvan och blev så uppspelt att han höll på att hamna i Bällstaån på innerplan.
 Är det en livlig häst?
- Han är en liten gangster som ser allt. Ute på träningsrundor kan han plötsligt vända på en 50-öring och rusa rakt in i en annan häst. Nu blir han nog ännu kaxigare efter den här segern.

 Dubbelt upp för Tarzan
De två Dagens Dubbel-loppen blev till dubbel glädje för Stefan "Tarzan" Melander - trots att han inte körde själv. I stället använde han sig av två av Sveriges bästa kuskar, Erik Adielsson och Björn Goop. V65-5 vanns av franske Northwood, mycket tack vare en perfekt styrning av Erik Adielsson. Drygt 1200 meter från mål lämnade han tredje par utvändigt, svepte fältet, och överrumplade den ledande favoriten Vickers Gamma totalt.
- Jag var tvungen att göra något radikalt för att vinna loppet. Det var en grov chansning att attackera i det läget, just därför är det skönt att det gick hem, sa Erik Adielsson.
I loppet efter var det Björn Goops tur att vinna med en Melander-häst. Orlando Karsk ledde från start till mål, och tog därmed karriärens första seger.

 Ny miljonutdelning på V65
I V65-1 gjorde topphästen Lukas Farming comeback efter vila och Frankrike-äventyr. Det gick inget vidare. Ett första varv i tredjespår, följt av en galopp, var allt som Pasi Aikio fick uppleva i sulkyn. I stället ledde Torbjörn Jansson från start till mål med överraskningen Palmer Zonett. När sedan Mon Cherie Jamacan vann V65-3, och Staro Whist skrällde i loppet efter var det läge för ny miljonutdelning på V65. Förra veckan tog en ensam vinnare hem drygt 11,6 miljoner på sex rätt. Den här omgången fick två vinnare till slut drygt tre miljoner kronor var.

Pär Andersson

Relaterade länkar

Av:

Pär Andersson

Datum för publicering