2005-10-02 00:24 #0 av: ThomasH

Dumle Loss, tränad av Joakim Wallin, var outstanding i gulddivisionen. Trots ett lopp i "dödens" sänkte han storfavoriten Bellman Töll och tjänade 400.000 kronor till delägarna i stall Kola. - Hästen var fantastisk och idag hade jag nog kunnat köra hur som helst och ändå vunnit, sa Erik Adielsson.

 

Från Kanal 75

Efter uppvisningen förra lördagen var Bellman Töll omgångens största V75-favorit. Han tog planenligt ledningen kort efter start och inledde första varvet på 1.14,6. På sin utsida fick han Dumle Loss och i rygg på ledaren satt Brunton Tilly. Allt talade för en favoritseger men Dumle Loss ville annat. Den femårige Mantorps-hästen visade med eftertryck att han hör hemma i den högsta klassen. Inne på upploppet slog han klorna i Bellman Töll och höll sedan säkert undan före anstormande Malabar Circle Ås och Brunton Tilly. Segertiden blev fina 1.12,7 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det var en ruggigt väl avvägd styrning. Det känns helt underbart, jublade tränaren Joakim Wallin i vinnarcirkeln.

Under 1.11 sista varvet

Körande Erik Adielsson var förstås mycket imponerad av sin häst.
- Han var ruskigt fin men det var en svår avvägning hur jag mycket jag skulle köra mot Bellman Töll och på de som satt bakom. Idag blev det rätt och jag kände redan 400 meter kvar att jag hade koll på Bellman Töll. Samtidigt kom Brunton Tilly loss men jag hörde också att Jorma röt på sin häst och förstod då att han inte hade så mycket kvar.
- Jag hade under 1.11 sista varvet på Dumle Loss och han var fantastiskt bra. Jag har kört hästen två gånger tidigare och det var kul att få vinna med honom nu, sa Erik Adielsson. Körande Erik Adielsson var förstås mycket imponerad av sin häst.- Han var ruskigt fin men det var en svår avvägning hur jag mycket jag skulle köra mot Bellman Töll och på de som satt bakom. Idag blev det rätt och jag kände redan 400 meter kvar att jag hade koll på Bellman Töll. Samtidigt kom Brunton Tilly loss men jag hörde också att Jorma röt på sin häst och förstod då att han inte hade så mycket kvar.- Jag hade under 1.11 sista varvet på Dumle Loss och han var fantastiskt bra. Jag har kört hästen två gånger tidigare och det var kul att få vinna med honom nu, sa Erik Adielsson.

Bellman Töll inte som bäst
Bellman Töll slutade fyra i mål och Ulf Ohlsson var inte nöjd med sin häst.
- Han kändes jättefin i värmningen men var inte som bäst i loppet. Jag kände redan 500 meter kvar att det var slaka linor och det kanske var så att förra veckans lopp satt i benen.
- Nu får vi se hur vi gör, men det lutar åt att vi står över storloppet i Holland om två veckor. Eventuellt får hästen göra en start till här hemma innan det blir vintervila, sa Ulf Ohlsson.

Åttonde raka i Hans regi
Erik Adielsson tog en dubbelseger då han även vann med Prince Valliant. Den Hans Adielsson-tränade hästen tog sin åttonde raka seger(!) när han vann finalen i klass I på ett övertygande sätt. Erik skickade iväg Prince Valliant rejält från början och tog ledningen i ingången till första kurvan. Efter en inledning på 1.11 första halvvarvet sände Örjan Kihlström fram favoriten Roger Hornline utvändigt om ledaren. Över sista bortre långsidan drog Erik upp farten ytterligare och gjorde allt för att Roger Hornline skulle få jobba och plågas utvändigt. Inne på upploppet försökte Roger Hornline att gå i närkamp, men när Erik Adielsson bad om en sista ansträngning stack Prince Valliant ifrån till en lätt seger.
- Han öppnade väldigt bra idag och det hade jag också förhoppning om att han skulle göra. Men jag var ändå inte säker på om vi skulle få ledningen.
- Sedan ville jag ha en längds försprång på Örjans häst innan sista kurvan. Prince Valliant har tidigare sjabblat med travet där men idag skötte han det bra. Jag tycker att hästen vann på ett väldigt bra sätt och måste säga att farsan har gjort ett bra jobb med honom, sa Erik Adielsson. Erik Adielsson tog en dubbelseger då han även vann med Prince Valliant. Den Hans Adielsson-tränade hästen tog sin åttonde raka seger(!) när han vann finalen i klass I på ett övertygande sätt. Erik skickade iväg Prince Valliant rejält från början och tog ledningen i ingången till första kurvan. Efter en inledning på 1.11 första halvvarvet sände Örjan Kihlström fram favoriten Roger Hornline utvändigt om ledaren. Över sista bortre långsidan drog Erik upp farten ytterligare och gjorde allt för att Roger Hornline skulle få jobba och plågas utvändigt. Inne på upploppet försökte Roger Hornline att gå i närkamp, men när Erik Adielsson bad om en sista ansträngning stack Prince Valliant ifrån till en lätt seger.- Han öppnade väldigt bra idag och det hade jag också förhoppning om att han skulle göra. Men jag var ändå inte säker på om vi skulle få ledningen. - Sedan ville jag ha en längds försprång på Örjans häst innan sista kurvan. Prince Valliant har tidigare sjabblat med travet där men idag skötte han det bra. Jag tycker att hästen vann på ett väldigt bra sätt och måste säga att farsan har gjort ett bra jobb med honom, sa Erik Adielsson.

Jätteskräll i långloppet
Lördagens praktskräll kom i stayerloppet över 3140 meter. Lennart Forsgren serverade Regent Royal ett perfekt lopp i rygg på ledande Breeze Brodde. Luckan kom perfekt mitt på upploppet och kort före mål avgjorde 40-oddsaren till seger.

Hot Tub drog längsta strået

Silverdivisionen utmynnade i en tät slutstrid med fyra hästar inblandade. Favoriten Majesty of Rock tog ledningen med viss möda och drog i ett jämnt, hårt 1.13,5-tempo. Mitt på upploppet kom Super Zeb loss ifrån rygg på ledaren, och samtidigt angrep såväl Hot Tub (ifrån fjärde par utvändigt) och Born At Last (kom illa till och fick backas sist i fältet). Hot Tub avslutade storstilat för Ulf Ohlsson och tog en knapp seger före Super Zeb. Majesty of Rock blev fyra.
- Han kändes jättefin i värmningen och provstarten idag. Jag fick känslan av att Per Lennartsson vann men min häst har en oerhörd löpskalle. Det är mycket starkt av honom att gå från noll till silverdivisionen på ett år, sa Ulf Ohlsson. Silverdivisionen utmynnade i en tät slutstrid med fyra hästar inblandade. Favoriten Majesty of Rock tog ledningen med viss möda och drog i ett jämnt, hårt 1.13,5-tempo. Mitt på upploppet kom Super Zeb loss ifrån rygg på ledaren, och samtidigt angrep såväl Hot Tub (ifrån fjärde par utvändigt) och Born At Last (kom illa till och fick backas sist i fältet). Hot Tub avslutade storstilat för Ulf Ohlsson och tog en knapp seger före Super Zeb. Majesty of Rock blev fyra.- Han kändes jättefin i värmningen och provstarten idag. Jag fick känslan av att Per Lennartsson vann men min häst har en oerhörd löpskalle. Det är mycket starkt av honom att gå från noll till silverdivisionen på ett år, sa Ulf Ohlsson.

V75-7 avslutades även det med ett rafflande upplopp. Ledande Leffe Blanche utmanades rejält av såväl Finders Keepers som Ebel. Tre hästar var i stort sett jämnsides över mållinjen men först var Leffe Blanche och Jorma Kontio.
- Det norska huvudlaget fungerade inte och jag fick aldrig ner det. Det fanns lite krafter kvar och det här är en jättefin häst. Jag tror att han går till gulddivisionen, sa Jorma Kontio.

Lyckat andelsspel i Jönköping
Totalt var det 50 kuponger som klarade av att få sju rätt. De belönades med 1.174.518 kronor denna dubbeljackpot. 44 av dem var inlämnade i Sverige,
en i Holland och hela fem i Danmark.
Danskarna satsade 2,03 miljoner kronor och vinner cirka 6 miljoner kronor.
Säfwers Tobak i Jönköping prickade in sju rätt på tre av sina bolagsspel. De gav 1.253.742 kronor styck. Insatsen var 100 kronor per andel och det blev alltså en finfin återbäring för kunderna.

Michael Carlsson

Relaterade länkar

Av:

Michael Carlsson

Datum för publicering

  • 2005-10-01