Nyhter från Kanal 75

Rado besegrade världsstjärnor

2005-11-03 00:06 #0 av: ThomasH

Giant Superman kördes bort. Opal Viking stördes till galopp. The Owners' Trophy vanns av Rado - men inte från ledningen som det var tänkt utan efter en vass spurt. - På speed kan Rado mäta sig med Conny Nobell, berömde segerkusken Björn Goop.

Kanal 75 Stockholm
Rado hade 20 meters försprång på elithästar som Giant Superman, Opal Viking, Noa Savoy och Lukas Farming. Taktiken på förhand var att leda loppet från start till mål. En taktik som sprack direkt när Empire Dust katapultstartade från sitt springspår. I stället satt Björn Goop och Rado fastlåsta som två fängelsekunder ända till 100 meter från mål. Då dök luckan upp - och sjuårige Rado rymde undan till en seger värd 200 000 kronor.
- Hästen är ruskigt vass på speed och gick i mål med massor av krafter sparade. Jag fick en skaplig träff på snöret från start, men var chanslös att svara ledningen. Sedan ville inte de övriga kuskarna ge mig chansen, och jag satt och tänkte att jag i alla fall skulle få bra pengar där jag satt instängd, sa Björn Goop.
Det blev mer än bara pengar. Det blev en ärofylld kväll - särskilt för tränaren Ulf Stenströmer som var överlycklig i vinnarcirkeln.
- När jag fick in hästen för drygt ett år sedan var han utdömd av alla. Sedan dess har han nästan tjänat en miljon kronor vilket är helt sjukt, sa Axevallatränaren.

 

 Besvikelse för stjärnhästar
Lika muntert var det inte hos tränarna till Giant Superman och Opal Viking. Fredrik B Larsson var nöjd med sin häst men missnöjd med sin styrning efter att Giant Superman slutat fyra. Elitloppstvåan attackerade tidigt i tredjespår, men tvingades backa sig sist igen efter att han inte lyckats ta sig fram till ledaren.
- Jag ångrar djupt att jag gick på i tredjespår. Det bet inget vidare, men samtidigt trodde jag att kuskarna i täten skulle ta upp sina hästar. När jag kände att jag var ute på djupt vatten tog jag upp min häst och körde invändigt, sa "Fredde".
Opal Viking med Jorma Kontio såg pigg ut i sista sväng när det plötsligt blev galopp. Tränaren Nils Enqvist var ändå belåten med sin stjärnhäst.
- Noa Savoy framför stannade och då sprang Opal Viking in i honom. Jorma sa att han hade ett ton att åka med i det läget, och att ingen annan häst såg lika morsk ut, sa amatörtränaren från Kolmården.
 Vad händer med Opal Viking nu?
- Vi hoppas på ett wild card till Silverhästen på Solvalla om tio dagar. Det är det loppet vi har siktat på, och i dagsläget känns hästen som en kung.

 Dubbelt Sjunnesson
Spår åtta och Jörgen Sjunnesson var en lyckad kombination på Solvalla - två gånger om. I V65-inledningen ordnade han finsk glädje genom att ge Flying Ride, tränad av Pekka Korpi, ett perfekt lopp i ryggar. Hästen svarade med att avgöra precis på mållinjen.
- Det kändes som om han skulle flyga förbi dem 200 meter kvar, men han bröt ut på upploppet och det blev tajt till slut i mål, sa Jörgen Sjunnesson.
I V65-2 satt Jägersrokusken åter upp bakom en häst med spår åtta. Än en gång blev det seger. D.J.Seabrook fick smyga med i rygg på ledarduon Kasparaitis och Travel Ås, och när han fick väl upp farten på upploppet spurtade han till en säker seger.

Övriga vinnare var Mellby Pin High, Star de Villeneuve och Ornellaia. Därmed blev utdelningen på sex rätt 61 100 kronor.

Pär Andersson

Relaterade länkar

Av: Pär Andersson

Datum för publicering

  • 2005-11-02
Anmäl
2006-12-10 18:21 #1 av: Rickard007

Helt ofattbart.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.