2006-02-28 21:46 #0 av: ThomasH

Både Hot Tub och Åke Svanstedt visade framfötterna på Kalmar. Att Klassklättraren Hot Tub skulle bli mycket svårstoppad var väntat och prestationen att enkelt stå emot starka General Du Lupin över 2640 meter var inte mindre en femstjärnig insats. Nu sak det bli intressant att följa Markus Öhmans ögonsten mot de bästa senare under året. Utdelningen blev hyfsat bra, även om Trav ifokus funderingar fick nöja sig med 6 rätt. Nu ser vi framåt tävlingarna på Jägersro där det ser riktigt svårt ut.

Spikmästaren
Det blev en svår omgång för spikmästaren och bäst lyckades nykomlingen Kaitsu och i täten är det rafflande, Tommy har nu nått ifatt hafor.

 

Veckoschema

Som vanligt så är jag sen och måndagens tävlingar har redan gått

Tisdag E: V651: är ett bra lopp för den högsta klassen och Nu ser uppgiften upplagd för hemmahästen Thrust My Step med ett perfekt spår över sprinterdistans, den kloka garderar med Think Yatzee. V65-2: Så singlar vi Roger Walmanns Rose Gaujard, trotts att jag tycker att Stall Walmann har tveksam form så är den fyraåriga Alf Palema dottern så mycket bättre än motståndet och för henne väntar större uppgifter. V65-3: Så tycker jag att det ska räcka med två hästar. Ballo Skift är en mycket talangfull sjuåring efter Sugercan Hanover när han är hel och även om läget inte är skoj så tror jag att han blir för tung över upploppet. Men vi garderar med Mike Daro som troligen kommer att leda, hela vägen? V65-4: är ett kanonlopp för treåringar och därför lite svårlöst. Stall Walmann har en blåblodig herre efter Super Tilly så lyssnar till namnet Glen Tilly. Honom sätter han inte Johan Untersteiner bakom utan lånar in Hans-Olov Sundberg. De kloke spenderar hela veckopengen på loppet. V65-5 (DD1): Nicky Bumb har verkligen imponerat för Tommy Hanné och han måste ses som favorit. Speedy Kronos är som namnet antyder en hingst efter Viking Kronos och om sådan så vet vi att de kan besitta en enorm kapacitet, men det krånglar mycket. Claes Svensson har ju fått ett enormt bra snurr på sitt stall nu när han är tillbaka efter sin olycka och Lovebite är inget undantag, mycket bättre form än vad raden antyder. Också vet vi numera att vi aldrig sa räkna bort Daniel Rydén på "Tarzans" hästar. Sexåriga vallacken Heavy Dell är ju efter självaste Mack Lobell. V65-7 (DD2): Aggas Jazzy har alltid lovat runt men hållit tunt. Nu återfinns det sjuåriga stoet hos Stall Walmann och se man på det blev äntligen seger senast, om det var en effekt av att Örjan då körde henne för första gången vet jag inte. Ett stal som dock har dunderform är ju Hultman. Då Örjan inte kör på Eskilstuna så sätter Hultman upp duktiga Roger Malmkvist bakom det fyraåriga stoet Jeune Fille. Nu har ju även Mats Selins hästar toppform och även om det inte sur ut att vara fullform på Mad Marke så är det en bra häst som ska räknas. Whooper Dooper Run har dock form och har fött tuffare ston än dessa. Också ska väl Håkan "hockey" Eriksson vinna på in hemmabana, han kan leda hela vägen runt med Nirvana Ås.

Onsdag V64 Solvalla V64-1: Blanck Canter var bra i sin debut efter lång vila, men han fick ju en perfekt resa i ryggen på Ribston. Den sexåriga vallacken är ingen hjälte och är heller inte att lita på. Green Chili galopperade senast i kamp om spets och jag ser henne som favorit. Empire Dust var duktigt senast bakom överlägsna Acclaim, men han fick ju ett typiskt Örjan-lopp och spurtade bar efter en invändig resa. V64-2: Vi spikar Opec som svarade mycket bra på den nya utrustningen senast. V64-3: Jim Frick glänste ju senast näst senast med Master Växhus, men var inte lika br senast mot Bon Roc. Robis Ingo noterade jag senast som klar på gång igen, kom störtdykandes på upploppet och hade Erik kört lite tidigare så hade inte Domain Launcher fått rinna undan till en sådan enkel seger. Sunpower C.G är van tuffare motstånd. V64-4: Här streckar vi upp hela barnbidraget, V64-5 (DD1): Här har vi omgångens fynd som vi singelstreckar. Totalt bortglömd är Decisive Dust som utan tvekan är många klasser en detta motstånd, att fyraåriga dottern till Pine Chips som dessutom har Mack Lobell som morfar har visserligen inte startat sedan november, men på grundkapaciteten så slår hon detta gäng. V64-6 (DD2): Här får vi en holmgång mellan Ligne Droite och Lugdunum. Övriga göra sig icke besvär.

Torsdag B: V65-1: Detta är ett otroligt bra lopp, få startande men idel kanoner. Överlägset bästa oc spikas är Luxury Ås. V65-2: Nu tar vi fram de breda pennan och spenderar så mycket att vi skäms. V65-3: Nu spar vi på strecken då Mr Tempest kommer att leda hela vägen runt. Inte ofta man spikar i ett lärlingslopp, men det gäller en eller alla. V65-4: Är ett fyrårslopp där vi har råd att strecka alla i det lilla fältet. V65-5(DD1): Filip Q.C var en stor besvikelse senast på V75, men detta ä en mycket besvärlig herre som man aldrig vet var man har. Mot detta gäng så ska dock sjuåriga hingsten inte ha något besvär. V55-6 (DD2): Kallblod och inget motstånd att tala om för Haffel Kongen, vi avslutar med en spik.

Fredag U: V65-1: Här vinner kallblodskungen Jan-Olov Persson med Vinning Kos. V65-2: Oj, jag streckar alla och går vidare till V65-3: Duktiga Ove A Lindkvist tränar en sjuårig topp häst, What A Topgun. Nu är formen ett frågetecken och garderar därför med formstallet Robert Bergh och Imperal. V65-4: Så spikar vi en mycket lovande fyraåring efter Zoogin, Säta Candid. V65-5 (DD1): Vi spika igen då Svante Båths nioåriga vallack Giant Green visade en strålande form senast. V65-6: Ska hon då någon gång få till det, Easy Broline? Visserligen är hon bäst på hemmaplan, men nu möter hon ett motstånds som hon normalt ska bolla med. Men då hon inte är att lita på så garderar vi med en annan mycket kapabel dam som vinner om hon inte galopperar, Madame Swing kan leda från start till mål.

Lördag V75 Jägersro: Jag lämnar den analysen till artikeln som publicerar under torsdagskvällen. Ska väl bara nämna att alla som är vid sunda vätskor spikar det enorma löfte, obesegrade Across The Lines.

Forumet
Jag hoppas att alla känner sig välkomna att delta i vilken debatt som helst som startat på forumet eller varför inte starta en ny debatt? Under fredagskvällen "haglar" argumenten för och emot olika hästar, ge oss dina argument. Men, varje kväll så diskuteras Dagens Dubbel och V65, du är givetvis välkommen att vara med en de diskussionerna också.

Artiklar
Som vanligt så kommer lite got och blandad från Kanal 75 under veckan som jag publicerar. Sent under torsdagskvällen så publicerar vi en analys av veckans V75, men dessförinnan så kommer ett referat från Kanal 75 om hur V64 slutade.

Välkomna till Ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus.

 

 

Bilden publicerad t o m 2006-03-04

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-28