2006-02-24 01:00 #0 av: ThomasH

När Kalmartravet tar över värdskapet för V75 höjs kvalitén något från förra veckan. Loppet ser något öppnare ut och jag tror att vi äntligen får lite betalt för vår analys. Vi löser omgången med att spika Lähdekorpis femåring som nu fått rätt läge för att leda hela vägen runt. Normalt så trivs Torbjörn Näslunds urstarka ”Europeiska present” bäst på breda Åbybanan men här möter han inga som hann räds.

Även om V75 inte har varit det skyltfönster för att locka ny publik och hitta nya travspelare denna vinter, så har vi inbitna travvänner ändå kunnat hitta godbitar av fin travsport. V65 har dock blivit en spelmässig succé, även om kvalitén på travloppen ibland kan var lite undermåliga och därför mycket svåra att läsa in sig på. Kalmartravet bjuder på hyfsat bra lopp även en de verkliga profilera saknas, även om jag tror att klassklättraren Hot Tub är en sådan profil som nu kan gå sin första guldbuckla. First Mack Grocer har jag trott på länge, men formen har inte varit den rätta eller läget. Senast så visade han dock att formen är klart på gång och när Stall Lähdekorpis sjuåring med startspecialiste Uhrberg i sulkyn har fått sin favoritposition då spikar vi. Gift To Europe har aldrig lyckats på Solvalla och det var inget undantag senast i Bronsfinalen då han galopperade. Nu är det dock upp en klass, men motståndet skrämmer inte. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Klass I (försök 4) 75.000-400.000     2140 volt 

1 First Mack Grocer visade senast att formen äntligen har infunnit sig. Stall Lähdekorpis femåriga vallack efter Alf Palema är en typisk "frontrunner" och som sådan också mycket snabb ut. Mu kommer han att leda från start till mål och även om Swit Hornline blir tung utvändigt så talar distansen till First Mack Grocer och vi spikar.

 V75-2  Klass II (försök 4) 75.000-250.000     1640 auto 

5 Victor Cavallo är snabb ut och därför har Leif Anderssons fyraåriga vallack ett perfekt spår. Ja, just det Victor Cavallio har ju lämnat Peter Untersteiner och tränas nu av en amatör Åby, men det är ingen amatör i sulkyn, Stefan Söderkvist. Joakim Lövgrenhar en mycket duktig fyraåring efter Smasher, 6 Simon Starlight som har börjat sin fyraårssäsong på bästa sett.
- Simon Starlight har varit duktig i två raka segrar. Men bästa loppet han gjort var när han var tvåa för tre starter sedan. Då kämpade hästen mycket bra från "dödens" på 14,0. Han har blivit klart lugnare sedan vi kastrerade honom förra året. Innan dess lade han bort mycket krafter i värmning och provstarter. Får vi ett bra lopp här tror jag att han är med där framme och hugger, säger Joakim Lövgren till Kanal 75.
Nu tror jag ändå mest på 2 Pikachu som senast fick ett snällt lopp invändigt från det då trista åttonde spåret. Nu kommer Åke Svanstedt inte att ge sin sexåriga vallack något invändigt och snällt lopp och formen är betydlig bättre än avd raden skvallrar om. En annan sexåring efter Alf Palema hon också, 4 Hjärter Dam, är amatörtränad från Kalmar. Hon är obesegrad med Erik Adielsson i sulkyn och ska bara därför räknas. 8 Rit On Dirt har formen i topp och den fyraåriga valacken kommer från formstallet Timo Nurmos och delägs av kusken och landsmannen Jorma Kontio. I en intervju med Kanal 75 menar Jorma Kontio:
- Jag var väldigt förhoppningsfull innan jag såg spårlottningen. Nu gör åttonde spåret att vi blir utlämnade åt konkurrenterna. Men hästen går även bakifrån och får vi bara en vettig resa tror jag att vi är med och gör upp om segern.
Rit On Dirt är bara fyra år och han har större uppgifter utstakade för sig, kommer han bara till från sitt trista spår så ska han vara med på målfotot. Timo Nurmos är något mera optimistig än Jorma på sin hemsida:
- Är en fin fyraåring som har visat bra form i de senaste starterna. Senast tog han ledningen från ett sjättespår och gick sedan undan till en enkel seger med gott om krafter i behåll. Tyvärr fick han ett tråkigt utgångsläge och härifrån är vi utlämnade gentemot konkurrenterna. Stämmer det med positionerna har han fart att blanda sig i tätstriden.
Timo och meddelar på sin hemsida att det kanske blir norskt huvudlag till denna start.
7 Finish First visade också senast att formen äntligen har börjat infinna sig och det med besked när han senast utklassade motståndet och jag har länge trott att Lähdekorpis femåring ska åter ska börja visa samma form som han visade upp i våras.

 V75-3  Guld (försök 5) 400.001-                2640 auto 

7 General Du Lupin
visade upp en mycket fin löpskalle senast när han återigen vann den tunga vägen och denna gång utan att fungera som bäst. Den tolvåriga fransmannen var trög och knackig i travet och ändå lyckade han hålla undan för spurtade hästar över upploppet, det var mycket duktigt. Men, nu är loppet längre och normal ska det ge Hultmans starka Fransman en fördel, men om inte travet är bättre och om han är lika loj denna gång så kommer han att få svårt att hävda sig mot 5 Hot Tub som senast kördes sparsamt av Ulf Ohlsson. Nu kommer Hot Tub att ges ett mera offensivt lopp och det är den sexåriga Sugercan Hanover sonen som ska plockas ner över upploppet. Nu kör Åke och jag ser inge nackdel i det, Åke ger sällan upp, han säljer sig sällan till favoriter och det ska han ha all heder för. När två träter så kan den tredje vinna och denna tredje är ju givetvis den superstarka 4 Ebel.
- Ebel är ute på en passande distans, men jag tror att General du Lupin blir svårslagen, säger Jorma Kontio till Kanal 75.
- Fortsätter att prestera toppinsatser och senast höll han tappert till en andraplats i Silverdivisionsfinalen. Nu är han uppe i Gulddivisionen och jag tror att han kommer att hävda sig fint även mot dessa hästar. Han är under stadig utveckling och han trivs bra över den långa distansen. General du Lupin är en tuff motståndare och honom blir det inte lätt att besegra. Jag tror dock alltid på Ebel och jag tror på en ny bra insats, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.

 V75-4  Flerklasslopp  75.000-                 2140 volt
 
4 Undeberg
är ju en femårig hingst hos stall Goop som stammar efter Olle Goops framgångsrika Herr Jägermaister. Och han har verkligen levt upp till sin fars rykte. Nu står han dessutom mycket bra inne i loppet och den som spikar honom gör nog inte fel. Men, jag väljer att gardera. Flerklasslopp är lite luriga. 11 Golbal Drop har verkligen visat bra form på slutet och Kari Lähdekorpis åttaåriga vallack har nu fått springspår från andra volten och jag räknar med att Jorma genast kommer att ta över taktpinnen. Nu har ju Lähdekorpi med ytterligare en häst i loppet och det med ordinarie kusk, Thomas Uhberg. 10 Palarmo Mail har nu fått ett lopp i kroppen och då visade han direkt att han har kapacitet att blanda sig i detta. Det här är ju en sexåring som var med i de yttersta kulleliten som fyraåring och det vet vi vilken enorm kull det var, Spring Ray, Dumle Loss och Opal Viking. 8 Non Stop Silas var ju enastående bar näst senast när den sexåriga fuxen efter Giant Chill mosade motståndet på valla. Därför spelades han som skyhög favorit senast och var helt under isen, någon förklaring från Catrin Fajersson? Nej, hon såg inte loppet. Men är han i normal författning så ska inte tillägget spela någon roll då han då borde slå de flesta här, han springer ju nu också på sin hemmabana.

 V75-5  Stolopp  75.000-125.000             2140 volt 

I den form som just nu Stall Hultman befinner sig i och då dessutom 4 Just About Enough visade en enorm form senast så har jag mycket svårt att inte betrakta den välstammade märren efter S.J's Photo som något annat än skyhög' favorit. Men, stall Goop har ett obesegrat fyraårigt sto efter Alf Palema, 9 Lisa Rohde som trotts spåret måste med på bongen. Och trots att det är ston i den lägsta klassen så ska loppet vara täck med dessa kanoner, vi kommer att träffa dem igen i de stora årgångsloppen.

 V75-6  Silver (försök 4) 400.001-1.200.000      2140 volt 

Jag vet inte varför ATG får för sig att återigen köra ett voltlopp i silverdivisionen? Dessa hästar har inte startat i volt på mycket länge. Nu spelar det dock ingen roll för även om 6 Gift To Europe står lite trångt inne i klassen så möter inte Arne Nilssons ögonsten något motstånd som skrämmer och då den sjuåriga vallacken efter Gift Box dessutom begåvats med springspår då spikar jag. Inte för att Torbjörn Näslund kan utnyttja springspåret, men det ger honom ett bra slagläge omgående.

 V75-7  Brons (försök 4) 400.001-700.000     2140 auto 

3 Ixas Winner står trångs inne i klassen men det behöver inte betyda så mycket. Den femåriga hingsten var grym senats när han utvändigt om Herr Faust vann över stayerdistans. Nu sitter Björn Goop upp för första gången då ordinarie Erik Adielsson är upptagen bakom Stig H Johanssons häst. Men, nu är det inte stayerdistans och det finns ganska många bra motbud med så jag tänker måla på med den breda pennan. 5 Peasant Gallant svarade för en mycket bra insats senast som även förvånade tränaren Lähdekorpi, men det är upp en klass och det kan bli kärvt att vinna direkt. Joakim Lövgrens nya stjärna 6 Katanjans Diamond förlorade senast, men det vare efter att suttit sist och blev ett offer för dåligt tempo, han spurtade mycket starkt på upploppet, men för sent.
- Katjanas Diamond styrde jag på tidigt med senast men tyvärr fick jag svar av en dålig rygg. Jag fick sedan attackera via fjärdespår och det gick fort till slut. Han kändes annars lika fin som vid segrarna tidigare. Nu har vi spår en bit ut på vingen och hästen är ingen snabbstartare. Han tränar fortsatt bra och klaffar det på vägen tror jag på en framskjuten placering, säger Joakim Lövgren till Kanal 75.
2 Arizona Sun har stabiliserat sig hos stall Svanstedt, numera sköter han sig och hoppar inte för skuggor och snösträngar. 7 Made in France har åter form i topp men även han får en ny kusk i sulkyn då Erik Adielsson numera är förstekusk åt Stig H Johansson. Mikael Selin har ju full form på sina hästar, men 4 James Bond är lite för skör för att tränas form fullt. Nu ska han vara i form igen efter en kortare vila och Torbjörn Janson kommer att blåsa till spets, men om han völjer att köra där vet jag inte. 10 Mellby Ocarina galopperade senast när hon försökte försvara spetsen. Nu är det bakspår igen och jag tycker att den femmåriga Lindy's Crown avkomman är bästa bakifrån när hon för gå i ryggar och avväpna sitt motstånd på upploppet med speeden. 11 Harmonic Silvio var en stor besvikelse senast på valla som stor favorit. Då fick Untersteiners femåriga Lindy's Crown avkomma gå med hakar, nu bör hon slippa det och ska väl kunna prestera mycket bättre.

 

gnägg

 

Lycka Till

 

 


 

 

Bilder publicerade t o m 2006-02-27

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-23