2005-09-19 22:48 #0 av: ThomasH

Solvallakuskar tog storslam i Örnsköldsvik. Bäst gick det för stall Hultman och Örjan Kihlström som vann Silverörnen. Utdelningen blev blygsam trotts två skrällar. Återigen så hittade ni lösningen på Trav i Fokus.

 

Silverörnen blev ett odramatiskt lopp när väl segrande General Du Lupin beslutade att springa åt rätt håll. Då visade Hultmans 11-åriga fransman att han har en vinnarskalle utöver det vanliga. Uppvaktad av Dumle Loss hela loppet och efter att sett slagen ut på upploppet kontrade enkelt ut galopperande Mr Commissioner och höll undan för snabbspurtande Pirat Copy. Tyvärr så är Mr Commissioner hopplöst osäker, det är inte första gången som han galopperar bort en seger. Min fräcka spik, Dumle Loss var mycket tapper i dödens hela loppet. Han liksom snabbspurtande Pirat Copy ska bevakas nästa gång.

Lasse Lindberg galopperade bort Rauno Pöllänen tränade favoriten 1 West Dream. Galoppen får tyvärr Lasse ta på sig, han satsade för mycket för att nå spets. Invändig smög som vanligt Örjan med Hultman tränade 12 Inlines. Jag varnade för att den fyraåriga vallackens kapacitet skulle räcka mycket långt för klassen. Stall Hultman hade meddelat att formen var mycket god. Nu fick Inlines ett

typiskt ”Örjanlopp”, invändigt och tursam lucka på upploppet. Maxutdelning skulle många skriva. Jag visste att kapaciteten fanns och Örjan kör ju ofta sådana lopp och han kan inte bara ha tur, han leder ju kuskligan.

Soldier Hornline trodde jag skulle vara favorit, vilket han till min glädje och förvåning inte var. Spelarna gjorde Kiposgei till favorit. Jag varnade för att han inte är någon stjärna. Erik Adielsson fick leda hela loppet från start till mål och var skyldig att vinna efter att fått dämpa farten markant. Kiposgeis kämpargnista är dock inte den bästa. Den i sulkyn gästande Roger Malmqvist bakom Soldier Hornline lämnade andra utvändigt för att lägga sig utvändigt om favoriten. Den knäckte han innan upploppet och segern blev enkel för unga Sven Karlströms fina fyraåring.

Ston och lärlingar trodde man skulle vara en olöslig kombination. Men lösningen blev lika enkel som odramatisk. Robert Bergh tränade Conchita Kemp kördes med bravur av Hilda Zonetts skötare tillika lärlingen Roger Persson. Konceptet var det väntade av det numera skolösa stoet, ledning från start till mål och det utan att ge någon annan en skugga av en chans. Det slutade en förnedrande enkel och överlägsen seger sedan de värsta konkurrenterna galopperat.

Vi fick aldrig veta om den nygamla stjärna Gideon hade klarat elddopet mot mera rutinerade hästar. Jan-Olof tryckte på lite för mycket för att nå spets med den av honom tränade hittills obesegrade något galoppbenägna nioåriga valacken. Vi följer honom med intresse vi nästa start. Nu fick vi en mindre skräll serverad av Roger N Olsson bakom Alsaker Knekten. Den Femårig valacken var för lite betrodd. Han har en fin rad och har slagit många namnkunniga hästar. Men, ni som liksom jag följer debatten i Trav i fokus form hade givetvis markerat nummer 2 på er lapp. Han ledde dock inte som man spekulerat i. Roger N Olsson gav honom ett fint lopp invändigt och fick luckan lagom för att kunna speeda ner alla trötta hästar i täten.

Glen Norman hade ju mera eller mindre gett klartecken för grållen Majesty Of Rock.
– Trots att hästen har flera andra- och tredjeplatser tycker jag inte att han är någon icke-vinnare. Han kämpar på och gör alltid så gott han kan, men har hela tiden mött väldigt bra hästar. Utgångsläget nu med spår två är perfekt, och det känns som att det snart borde vara hans tur att vinna. På läget är det min bästa vinstchans i omgången. Uttalade sig Glen Norman till kanal 75 i veckan.
När sedan Lascaux ströks så var motståndet kraftigt decimerat. Den eviga tvåan fick nu visa att det inte är något fel på vinnarskallen. Erik Adielsson körde resolut till spets och drog undan. Den femåriga grållen svarade sedan på alla attacker och vann betryggande med ett nytt banrekord.

I det sista loppet så fick utan tvekan se dagens prestation. När storfavoriten Ebel galopperade och tappade runt 70 meter så var favoritpengarna förlorade. Men, till skillnad från senaste starten på Solvalla så valde Timo Nurmos optimal balans denna gång, barfota fram. Den femåriga valacken galopperade då också men med skor på så hade inte Jorma en chans att ta igen förlorad mark. Nu valde Jorma ett offensivt upplägg. Ebel attackerade i 3:e spår redan varvet kvar och när krutröken lagts sig så var Ebel i mål innan konkurrenterna fattat vad som hade hänt. Ebel blir inte lätt att tas med i finalerna, tänk vilken total överlägsenhet han har om han inte ger bort ett handicap på 70 meter.

ögatSå summerar vi vilka vi ska bevaka nästa gång. Dumle Loss gjorde ett heroiskt lopp utvändigt om General Du Lupin. Här störtdök Pirat Copy över upploppet, verkar vara klart på gång. Born At Last kom mycket hastigt på upploppet och det vara bara målsnöret som räddade Majesty Of Rock.

Vi smygtittar lite på startlistan till Färjestadstravet nästa vecka och vad finner vi där? En mycket annorlunda V75 omgång. Vi har ju kört 6 försök nu och normalt så ska vi se fram mot finalerna. Men finalerna ska gå på valla och Färjestadstravet klämmer sig emellan. Det bjuds dock på några riktigt bra travlopp.

Roger Hornline har ju utvecklats enormt på slutet och jag har svårt att se honom förlora, även om han möter tuffare och tuffare hästar. Nu tycker jag dock inte att det är så tuffa hästar med, förutom Crazy Crown Vision som har imponerat för Erik Berglöf. Senast fick han ge sig mot Octavious men då gav han den blivande stjärnan 20 meters försprång.

Eagle Broline var tydligen mycket bra senast när han plockade ner Scampolo As. Västerbovinnare var strålande när han vann på Jägersro. Men senast var han inte alls lika bra, såg inte loppet och någon okänd Oskar Svanberg körde, vet inte hur jag ska värdera den insatsen. Hureka ska heller inte nonchaleras trotts att han brände rejält som favorit senast på valla. Den som vann Ränn var helt enkelt otroligt bra den dagen.

Sen får vi se spelarnas mardröm Scarlett Knight. Under isen eller totalt överlägsen, hur ska vi veta det? Vi slipper i alla fall numera Tarzan själv i sulkyn, Mäster Stig H kör ju Scarlett Knight. Kanske värt att gardera med Bellman Töll och Egon Lavec som återigen kommer att sätta färg på loppet.

Unionskampen där Svenska och Norska kallblod ska göra upp ser lite ihåligt ut. Jag tycker att Jan-Olov Person tränar den överlägset bästa hästen, Järvsöfaks bästa avkomma derbyvinnaren Hallsta Lotus. Han möter dock en annan Järvsöfaksavkomma som inte heller går av för hackor, Åkre Lurifaks. Honom slog dock Hallsta Lotus med över 4 längder i derbyt. Sedan Jan-Olof Person lämnade över träningen av Åkre Lurifaks till Norge verkar det dock som om han har utvecklats.

Kahili blir nog favorit, men nu möter han övermäktigt motstånd. Lönhults Danne som äntligen är kry igen var klart positiv i sin comeback senast på Färjestadtravet. Men även han möter att par mycket bra hästar. Örjan har valt att köra åt Roger Walmann och Think Yatzee ska räknas. Lämnar därför över tömmarna bakom Hultmans Fasching till Björn Goop. Men min vinnare är nog Citation som normal ska vara huvudet för stort för de övriga.

Så har då Rado fått ett lopp i kroppen sedan vilan. Nu vinner Ulf Stenströmers travare igen. Jag ser inget motstånd då Björn Goop som vanligt sitter i sulkyn. Men, Sir Henry klarade sig ju bra från sin kolik senast och har ett bra utgångsläge för en gångs skull och jag skulle nog gardera med honom.

Jag återkommer med en mera genomtänkt analys på torsdagskvällen

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-09-19