2006-02-17 00:51 #0 av: ThomasH

När V75 gästar Gävletravet så tror jag att vi lämnar de trista favoritomgångarna bakom oss. Nu ser det öppet ut med lopp av lite lägre klass. Vi litar på att General Du Lupin krossar alla från dödens igen. Men, så måste hitta en spik till. Valet föll för duktiga Sarah Swan som kör Åkes stridsmaskin Defi Edge och ekipaget är obesegrade tillsammans.

De senaste V75 loppen har inte varit något trevligt lördagsnöje för oss spelare. Visst förstärker det egot att pricka in den ena sjuan efter den andra, men betalningen är inte gjort någon finansiellt oberoende, det har knappast räckt till nya insatser. Däremot så har V65 på vardagarna är betydligt hetare, det var en succé av ATG. Men, V75 är ju kronjuvelen och vi ger oss aldrig, vi drömmer om miljonerna varje gång vi sitter och analyserar veckans omgång. Vist har vi fått sett bra trav, Lukas Lupins framfart, Hot Shot Knick som nu ska ta sig an större uppgifter och jättelöftet Jewish Banker. I Gävle så kommer 4 fyraåringar ut som kommer att dominera kullen i år, bland annat bortglömda östersundshästen Canpanj och snackhästen Warwick Rex. Men tar vi det från början.

 V75-1  Silver (försök 3) 400.001-1.200.000     1640 auto 

2 Green Chili var mycket duktig och det femåriga stoet har tampats mot hel årgångseliten med framgång. Hon satt fast i ryggen på ledaren senast när Hot Shot Knick vann, men var klart tveksam i loppet innan. Så den bästa hästen som också har mött hela årgångseliten och har dokumenterad for är 12 Acclaim, men visst har Håkan "Hockey" Eriksson vunnit förr från 12:e spår över 1640 meter, men man kan inte begära det igen mot detta motstånd. 8 Thrust Memphis har ett trist läge längst ut på vingen, men Tomas Lönns sjuåriga vallack är blixtrande snabb ut och även om det inte blir spets så ska han räknas med nuvarande form. 4 Present har samlat ihop till en seger nu. Lähdekorpis femåriga hingst är snabb ut och jag tror att denna gång så kommer Per Lennartsson att välja att köra i spets. Stall Lähdekorpis andra häst i loppet som får Björn Goop i sulkyn håller en mycket bra form, som alla av Lähdekorpis hästar. Men 1 Doxology Movie satt fast med allt kvar senat bakom ledaren när Open Mind spurtade hem segern, som vanligt. Bästa hästen i fältet, efter Green Chili och Acclaim är 10 Lucky Dream B.L. Nu har ju inte den sexåriga vallacken fått ett roligt läge, men på grundkapacitet och om de övriga två gör bort sig så ska Bollnäs bästa häst räknas.

 V75-2  Klass III (försök 4) 75.000-125.000      2140 volt 

Ett mycket bra klass III försök och detta lopp är nog russinet i den magra kakan som Gävletravet serverar. Nu får vi ett några mycket bra fyraåringar som alla kommer att tillhöra kulltoppen i år. Mitt första val är kanske något förvånande 10 Canpanj. Den fyraåriga hingst efter Turbo Thrust (samma far som till Thrust Memphis) har ju en enastående speed och styrka. Som vanligt kör givetvis hemmasonen Per Linderoth Lennart Holmbergs Östersundshäst som i årsdebuten efter lång vila senast på hemmabanan visade upp sig med överraskande bra form. Han avslutade ju sin treårssäsong med en fin skalp i treårsfinalen på Bergsåker, V75 bekantingen Charles De Gaulle hade inte en chans, förlorade med mera en tre längder. Nu är läget inte roligt för den stänkrädda blivande stjärnan och därför så måste vi gardera med snackhästen 12 Warwick Rex som ännu är obesegrad för Stall Stig H Johansson. Nu kan man ju inte påstå att den fyraåriga fuxen har ett roligare läge så vi plockar med en vinstmaskin som har bättre läge, Jörgen Westholms Zoogin avkomma, 6 Hunted Man. Han har fått ett i det närmaste perfekt läge då fyraåringen är mycket snabb ut och vi vet att Jörgen Westholm har seglat upp som en av landets bästa unghästtränare. Nu vet vi att Stall Hultman har fått ett fint flyt och 1 Joker har länge lovat mycket men det har krånglat lite. Nu verkar det ha lossnat och seger senast var just från ett innerspår.
- Joker var en av hästarna som tränade bäst inför treårssäsongen. Vi hade väldigt höga förväntningar på honom men tyvärr har det strulat av olika anledningar. Hästen hade problem både med fräschören och infektioner under förra våren och sommaren, säger Johnny B Karlsson hos Stall Hultman till Kanal 75 och fortsätter:
- Nu har han i alla fall kommit igång och det var skönt att han fick vinna ett lopp senast. Då hade han innerspår precis som nu och spetsade klockrent. Joker gick ett lätt jobb även han i måndags och kändes fin. Warwick Rex blir svår att slå men jag tror att vår häst dyker upp på platserna bakom.

 V75-3  Guld (försök 4) 400.001-                  2140 auto 

Jag fick ju ge mig senast när jag trodde att Lukas Lupin skulle vinna enkelt, Lupin vann enkelt, men en annan Lupin, General Du Lupin. Nu ser motståndet om en enklare ut för Stall Hultmans tolvåriga franska fux. Det blir dödens igen och det klarar han vet vi så detta blir veckans bank.
- På papperet ser loppet billigare ut än senast. Jag tycker det ser ut som att han mest möter silverdivisionshästar. Trots åttondespåret ska han ha en toppchans att slå dem, säger Johnny B Karlsson hos Stall Hultman till Kanal 75 och fortsätter:
- Jag körde honom i måndags och då fick han gå lite lätt i backen. Hästen kändes bra och klart piggare än inför senaste starten på Solvalla. Det känns som att han har gått framåt med det loppet i kroppen och han är mycket smidig för dagen.
- Även om hästen inte skulle komma till ledningen tror jag att han har bra vinstchans ändå. Men efter senaste loppet han gjorde kanske konkurrenterna har respekt för "Generalen", säger Karlsson.

 V75-4  Stolopp-Lärlingslopp 75.000- 400.000  2140 auto 


I ett lopp som skulle gräva stora hål i plånboken och förbruka hela veckopengen så väljer jag att spika. Spika ston? Spika i ett lärlingslopp? Nej jag har inte mist förståndet. Jag tycket att 9 Delfi Edge höjer sig så mycket över resten av dessa ston att bara därför ska hon spikas. När dessutom mycket duktiga Sarah Swan kör jag då är det klart. Ekipaget är obesegrat tillsammans. Delfi Edge är ett femmårigt sto efter Big Spender är i sina ljusa stunder mogen för betydligt större uppgifter. Hon har mognat hos stall Svanstedt och hon går numera framåt för varje start. Galopperna finns det förklaringar till och ett bakspår är inte fel för denna mycket starka dam. Vi vet ju att det brukar gå undan rejält i lärlingslopp så Sarah kommer att gotta sig där bakom och knäppa dom på upploppet, därför spikar jag i ett stolopp, därför spikar jag i ett lärlingslopp.

 V75-5  Kallblod  400.001-                          1640 volt 

Normalt ska det vara mycket svårt att ta in ett tillägg på 7 Haffel Kongen, men när jag såg honom senast så måste man tycka att formen är minst sagt tveksam. Visserligen fick han övermäktigt motstånd av Jan-Olov Perssons superduo, Fakse och mycket lovande Sundbo Kravall. Men, nog skulle Haffel Kongen kunna försvara sig bättre, nu dog han som han ibland göra på upploppet, det fanns ingen kraft trots en perfekt resa. Nå, om det nu var det öppna huvudlaget som Tommy Eriksson vill bortförklara fadäsen med låter jag vara osagt. Jag garderar. 2 Alsaker Knekten var inte heller helt övertygande i samma lopp som Haffel Kongen, man han såg i alla fall bra ut innan han hoppade bort sig. 9 Ulsrud Rigel gjorde senast debut hos kallblodskungen Jan-Olov Persson och det på ett övertygande sett. Hade jag haft råd så hade jag streckat på. Men, dessa tre bör täcka loppet bra.

 V75-6  Brons (försök 3) 400.001- 700.000       2640 volt 

I det skick som formtoppade Robert Bergh visade upp krångliga 6 Filip Q.C senast så borde all med sinne för trav spika den sjuåriga hingsten nu. Men som många av Buvieter D'Auno's avkommor så har han inte helt att lita på. Den synnerligen säkra och enkla segern senast kom på Östersundstravet som bjöd på isbana. Senast jag så lopp från Gävle såg banan dunderfin ut och det är mycket olikt en isbana. 12 Blackflyer har ju en förmåga att bara vinna runt sin hemmabana, vet inte var det beror på, men nestor Lindberg har aldrig lyckats med sjuåriga vallack efter Gift Box på sina försök på Solvalla. Nu behöver han inte resa så lång och spåret är jag inte rädd för, avkommor till Gift Box har ju oftast styrkan som sitt vapen. 2 Ballad Ribb borde vara den bästa avkomman efter Copiad, men den femåriga vallacken har efter en otroligt fin debut i V75 inte riktig levt upp till sitt lovade rykte. Nu fick haN spets senast men vek ner sig. Jag vet att det inte är något fel med vilja utan det var den första starten efter lite längre vila och han behövde nog loppet i kroppen. 3 Coper Peddy har mycket bra form och nu Ola Hansson en ny kusk bakom honom och det kan vara ett bra trick att få denna tröga sexåriga vallack att tända till lite. 7 Slowstarter G är som jag skrivit för verkligen som sitt namn, mycket trög i starten så springspåret är ingen fördel för sexåriga fuxen.

 V75-7  Klass II (försök 3) 75.000- 250.000     2640 auto 

12 Fleur Vilt är en mycket duktigt sjuårigt sto som Ulf Ohlsson tränar själv. Spåret och kanske distansen gör att vi måste gardera henna och för att Ulf själv låter lite pessimistig.
- Trots bra form måste jag ligga lågt. Dels för att hon har fått ett dåligt spår, och dels för att jag aldrig har prövat henne på 2640 meter. Annars har Fleur Vilt gått överraskande bra sedan hon kom till oss i våras, säger Ulf Ohlsson till Kanal 75, och fortsätter:
- Hon har vunnit på bra sätt från olika positioner. På Bergsåker näst senast gick hon i tredjespår en bra bit fram till dödens men vann ändå. Det är en allround häst men på lördag siktar jag på ett smyglopp.
10 We Two har samlat ihop till en V75 seger nu. Den femåriga vallacken har inte haft den rätta turen men nu sätter Håkan K Persson upp Björn Goop i sulky och dessutom så er motståndet lite enklare ut denna gång. Mikael Selin har ett otroligt bar snurr på sitt stall just nu och 4 special Cat har bra form och är en av få som är distansgynnad i loppet. Nå även 6 On One Laday är distansgynnad men det är inte säkert att det lopp som fick i kroppen senast räcker. Annars är det en mycket stark femårig hingst som tål att gå den tunga vägen. 9 Axel Esskå vet vi är hyperfarlig när han får gå på rulle och speeda på upploppet. Nu tror inte jag att banan kommer vara till fördel för den femåriga vallacken då han har gjort sin bästa lopp barfota. Jag stormvarnar för bortglömda 7 Hilarious som har bar form och är en av få som gillar distansen. Den välstammade sexåriga vallacken efter Zoot Suite har inga problem om det blir vinterbana.

gnägg

 

Lycka Till

 


 

Bilder publicerad t o m 2006-02-23.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-16