2006-06-27 02:31 #0 av: ThomasH

På onsdag kommer hästar från hela Sverige till Solvalla. Från Jägersro i söder till Boden i norr kommer de hästar som ska göra upp om segern i Sverigeloppet.

Sverigeloppet har visat sig vara ett bra skyltfönster för amatörtränare. De två senaste åren är det amatörtränade hästar som har tagit hand om segern. Ifjol var det Kent Knutsson som tog hem segern med Bat Boy. Från Molkom i Värmland kommer amatören Bengt Oltorp. Han har både fött upp sin häst Grand Tigon (V64-6) och tränat fram honom till framgångar.
- Det är en väldigt fin häst. Han ser jättebra ut för dagen och är i absolut toppform, säger Bengt.

 

Berglöf istället för Goop
Senast i uttagningsloppet på Arvika serverades Grand Tigon ett perfekt lopp av Björn Goop, först i femte par utvändigt och sista varvet i andra utvändigt. Segern blev till slut enkel och han såg mycket fin ut när han fick chansen att gå barfota runt om. Men på onsdag sitter inte Björn i sulkyn utan då är det Erik Berglöfs tur.
- Tyvärr blev det inte Björn som kör nu på onsdag. Jag hade tänkt det men nu ville Björn köra Karis häst istället. Men Erik har ju kört honom många gånger förut och vunnit med honom så det går nog bra, säger Bengt.

"Han är härdad"
Bengt har både fött upp Grand Tigon och är delägare. Just nu är det hans enda starthäst i det sex hästar stora stallet. En tvååring i stallet efter Jolly Rocket har visat talang och kan kanske starta framåt årsskiftet. Men att följa Grand Tigon i spåren kan bli svårt tycker Bengt.
- Ja, Grand Tigon är ju en så väldigt fin häst. Jag tror att han kommer att vara bra i framtiden. Redan ifjol gick han ju väldigt bra tider och mötte till exempel Conny Nobell. Så han har härdats redan och han kommer nog att ta sig upp i gulddivisionen om ett tag, säger Bengt.

"Får inte räknas bort"
På onsdag startar Grand Tigon tjugo meter bakom favorittippade Celebrity Photo med Erik Adielsson i sulkyn. En svår uppgift men Bengt Oltorp är förhoppningsfull.
- Att stå 20 meter bakom de där hästarna är ju inte lätt. Men om de kan sätta lite fart på loppet och Erik kan placera honom bra så ska det nog funka tycker jag. Som sagt så har han ju mött väldigt bra hästar i sitt liv så han är ju härdad och han ska absolut inte räknas bort tycker jag, avslutar Bengt.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-07-03.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-27