2006-01-26 19:16 #0 av: ThomasH

Nu ska vi få njuta av en ärrad krigare som det lyst klass om länge, Kari Lähdekorpi har fått ordning på Hot Shot Knick och då blir han veckans bank. Succéparet Stig H/Adielsson inleder med veckans andra spik, Tequilaracing Rose, men de får också förtroendet i flera lopp och Erik Adielsson kommer att bli veckans nyckelkusk.

Hot Shot Knick har länge varit ett mycket stort löfte. Men, många liksom jag, hade nog trott att den välstammade åttaåriga hingsten efter JR Broline hade gjort sitt i travets finrum. Kari Lähdekorpi måste göra någonting helt rätt i sin träning mellan de frekventa golfresorna, kanske är det just det, hästarna får vila och inte tränas ihjäl. Nu kluckas det lite om sista söndagen i maj för Hot Shot Knick. Tequilaracing Rose har inte det rätta förutsättningar i inledning av Jägersros V75 dag. Den numera femåriga hingsten är ju mera stark än speedig, men han har mött hela årgångseliten och trotts bakspår över 1640 meter så är Stall Stig H Johanssons Express Ride avkomma en mycket bra spik. Men vi tar det från början.

 V75-1  Brons  400.000-700.000                          1640 auto

10 Tequilaracing Rose var ju tillbaka som överlägsen vinnare senast efter att visat upp en slät figur i comebacken efter vila. Nu har den femåriga hingsten efter express Ride fått ett bakspår över den för honom opassande distansen. Men Tequilaracing Rose har ju tävlat hela sitt liv mot kulltoppen och även om han är mera stark än speedig så saknar han motstånd i loppet och jag räknar med att Erik Adielsson kommer att trycka på i dödens och aldrig ge James Bond i spets en chans att andas ut. Vi spikar.
- Tequilaracing Rose såg bra ut vid segern i Eskilstuna. Det känns som att han är i fortsatt bra författning av träningen att döma. Självfallet har jag goda förhoppningar om att han ska duga igen, speciellt eftersom hästen är kvar i bronsdivisionen. Det känns som min bästa chans på lördag, säger Stig H Johansson till Kanal 75

 V75-2  Stolopp 300.001-600.000              2140 volt

2 Mellby Ocarina
har hittat en formtopp, men det femåriga välstammade stoet efter Lindy's Crown har länge lovat mycket och har mött de bästa i kullen men har haft lite svårt att sticka nosen först över mållinjen. Nu har hon hittat dit och får hon sina hänglopp så har Mellby Ocarina en spurt som fäller de bästa.
- Mellby Ocarina fick ett bra lopp i lördags men jag tycker också att hon gick bra. Hon gör bra lopp för det mesta och det var kul att hon nu kunde vinna. Hästen missgynnades av att tävla med hakar, vilket väl de flesta gjorde. Hon är såklart bättre med sommarbalans vilket jag hoppas och tror att det går att köra på nu. Jag har inte studerat motståndet och vill inte ge mig in på någon analys. På den fina formen känns det ändå som att hon ska räknas, säger Stig H Johansson till Kanal 75.
6 Inga Gelj skrällde och det ordentligt näst senast när den femåriga Easy Lover avkomman fick ett invändigt lopp av Bo Falsig, men hon svarade med en formidabel spurt när hon fick fritt 400 kvar, hon behövde aldrig bottnas. 7 Symfoni Sund är ju ingen hjältinna de sista 500 meterna hon har nu gett upp totalt i de tre senaste loppen, dessutom är det ju en Viking Kronos dotter, så hon är som många av hans avkommor lite komplicerade. Hon är bäst över 1640 meter, men hon möter bara ston och sköter hon sig så kanske Ludde får fuska bort ett varv i spets. 11 Västerbovivinnare var en blek figur senast, men det sexåriga stoet trivs på Jägersro och om banan tillåter så kommer Åke att rycka skorna.
- Hon var godkänd senast. Hon gick med skor då men vi hoppas att kunna köra barfota den här gången, hon blir mer alert då. Hon har visat att hon duger i de här sällskapen tidigare men från det här läget kan det bli svårt att räcka längre än till en tredjeplats, säger Frank Nilsson i stall Svanstedt till Kanal 75.
Jag är mycket svag för 5 Hamras Gala, det sjuåriga stoet efter Express Ride har en enorm speed när hon har form. Och formen är på gång, att Örjan sitter upp bakom Mikael Selins speedkula är passande, hon behöver spets eller bra ryggar för att få spela ut sin speed.

 V75-3  Guld  400.001-                                     1640 auto

7 Hot Shot Knick är mot alla odds tillbaka i travets finrum. Den åttaåriga hingsten var med i kulltoppen 2002 som fyraåring och då var han med och utmanade From Above och Gigant Neo. Kari Lähdekorpi menar att han är minst lika som Lukas Lupin, jag höjer insatsen, om han fortsätter att imponera med skor runt om så ska nog Kari boka plats på Valla sista söndagen i maj. Givetvis så är han veckans bank.

 V75-4  Stolopp 75.000-300.000                       2140 volt

10 It's Enough har imponerat på slutet och vann senast via ett lopp utvändigt om ledaren hela loppet. Det femmåriga stoet har utvecklats den senaste tiden och hon tål att göra loppen själv.
- It's Enough har gjort två bra lopp på raken och vunnit efter tuffa löpningar. Framförallt så travar hon bättre nu och det är nog den största anledningen till förbättringen. Hästen tränade under måndagen och kändes fortsatt fin. Jag har inte riktigt koll på motståndet här men normalt är It's Enough en av de som räknas i den här typen av stolopp, säger Stig H Johansson till Kanal 75.
4 Elaisa Sofie var mycket bra efter vila (förkyld) och bör gå framåt med det loppet i kroppen. Flemming Jensens sexåriga Alf Palema dotter är nog bättre över kort distans, men hon är rask ut och ska inte ha några problem med spåret och ska nog räknas trotts att det är full distans. 1 Calypsi Elmcrown är mycket rask ut och även om hon ställs mot lite tuffare motstånd än vanligt så ska sjuåringen räknas från spets. 2 Caprice Cristal har vunnit på V75 tidigare och då från ett 8:e spår. Hon är bättre när hon får vara med i den främre träffen direkt och här kommer nog Dan Widegrens sjuåring att ladda för spets.

 V75-5  Klass III 75.000-125.000              2140 auto

2 Idholmens Kenzo brände senast som mycket stor favorit. Den sexåriga vallacken efter Foreign Office (samma far som till Blues Office) gillade inte att springa med skor runt om och med brodd, som var nödvändigt senast på Bergsåker. Jag håller dock med Stig H och Erik som tidigare menat att han håller en mycket hög kapacitet för klassen. Nu blir det dock lite täta starter och långa resor så vi ska gardera honom.
- Idholmens Kenzo gick rätt så skapligt i lördags trots att han blev fyra. Jag har svårt att tro att han ska bli bättre med loppet i sig på bara en vecka. Vi får istället hoppas på att hästen inte har tagit illa vid sig, eftersom det blev ett tufft lopp för hans del. Bilstart gynnar honom men sedan får man se hur han tar de långa resorna. Först till Bergsåker i lördags och nu till Malmö. Läget är bra och är allt som det ska bör han väl också räknas med lite chans, säger Stig H Johansson till Kanal 75.
5 Speedy News har full form och Ulf Stenströmers sjuåriga vallack var bra även senast även om det blev en dålig placering, han satt då fast med allt kvar i mål. Nu kommer Björn Goop att ladda för spets. 10 Jenkas Tuffing var mycket duktig senast när fyraåriga hingsten fick bestämma i spets, men han utvecklas hela tiden.
- Svarade för en rejäl insats senast då han vann från ledningen. Han gick undan ärligt och vann ganska säkert efter att fått tuff press under vägen. Tyvärr fick han ett bakspår då han är startsnabb men han går bra även bakifrån. Stämmer det positionerna kan han spurta piggt till slut han, springer Ev. Barfota, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
4 Important är en mycket duktig fyraåring efter Mack Lobell som gjorde många bra lopp som treåring. Nu är han perfekt inmatchad i klassen och är snabb bakom bilen så han ska räknas.

 V75-6  Silver  400.000-1.200.000                   2640 auto

1 Ligne Droite har inte fått till det på slutet. Den urstarke sjuåriga vallacken blir lätt över när det inte blir något tryck i loppen. Nu har han ute på perfekt distans och han kan själv sätta upp tempot.
- Hamnade långt bak i kön senast men han gick fullt godkänt till slut även om han slutade oplacerad. Allt känns som det ska i jobben efter loppet. Nu är han ute över passande distans och jag tror att han kommer att göra en bra insats, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
2 Blackfoot Browning är en klasshäst som varit med mot årgångseliten. Den nu åttaåriga Lindy´s Crown avkomman vann ju uttagningsloppet till Derbyt som fyraåring, och ni vet ju vilka han mötte i finalen, From Above, Gigant Neo och Hot Shot Knick. Då var det Joakim "Dumle Loss" Wallin som tränade och körde honom. Nu sedan 3 lopp tillbaka är han hos Åke Svanstedt och var duktig bakom Lönnhults Danne i debuten efter längre vila. 9 Andaloux har inte gjort någon lycklig den senaste tiden. Detta är dock en mycket kapabel sexårig Sugercane Hanover avkomma som när han springer på friska ben och inte galopperar bort för mycket tillhör den absoluta toppen. Han slogs ju mot den berömda årskullen som fyraåring. Hans Olofsson tror på bra chans när han nu har fått sitt smygläge och Ligne Droite kommer att se till att det blir lite fart på tillställningen, det gynnar Andaloux. 11 Vamos gör heroiska lopp hela tiden nu. Senast så gick åttaåriga vallacken i spets och hade loppet under kontroll när han blev nedspeedad av en flygande Open Mind. Den tyska gästen 1 Matador D som är i träning hos den duktiga daska tränaren Gitte Madsen är bäst över långa distanser, även om den åttaåriga vallacken är ett oskrivet kort för mig så imponerar resultatraden även om det var någon månad sedan han startade senast. 4 Brian Ås skulle ha varit med och gett Thomas Uhrberg Guldhjälmen senast, men den sexåriga vallacken var inte till sin fördel i loppet. Nu ska Uhrberg prova ny utrustning.
- värmde bra senast men var sämre i loppet. Har lite problem med hovarna men kändes ok i senast jobbet, skriver Thomas Uhrberg på sin hemsida.
Jag är inne på att han piper till spets och fungerar han bättre nu så kan Brian Ås bli svårfångad.

 V75-7  Klass I  75.000-400.000               2640 volt

6 Capricon Label är en mycket duktig femåring som kommer från formstallet Lähdekoprpi. Nu med Örjan i sulkyn så finns det alla förutsättningar att han från springspåret kan upprepa den smått imponerande och överlägsna seger som han tog från spets Mantorp i november. Nu är ju även 5 Sixten Palema mycket snabb ut och även om det är ett 5:e spår i volten så kommer Åka att ladda för spets.
- Sixten Palema är nog den bästa segerchansen av våra hästar. Han var ofräsch i sin näst senaste start på Kalmar men gick bra vid segern senast efter långt uppehåll. Han har gått framåt med det loppet i kroppen och är normalt sett inte osäker. Den långa distansen talar till hans fördel och visar han rätt form så tror jag att han kan räcka långt, säger Frank Nilsson i stall Svanstedt till Kanal 75.
Nu är ju inte sexåriga Alf Palema avkomman helt att lita på så vi hittare en stark herre som kommer att dra nytta av tempot, 3 Ron Keeper. Luddes femåriga vallack är mera stark än speedig och offensiva Ludde kommer inte att låta någon stjäla loppet då kommer Ron Keeper att trycka på i dödens. 1 Nice Suprise S.A var mycket duktig senast efter startgaloppen men fick aldrig fritt på upploppet, annars hade Luckytobeborn inte fått rinna iväg till vinst.
- Har agerat ojämnt på slutet. Var väldigt bra senast efter galopp. Svårt i voltstart men skall ha bra chans felfri, skriver Thomas Uhrberg på sin hemsida.

gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-01-30.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-26