V75 Tips

V75 Tips Solvalla 13/8

2005-08-13 00:42 #0 av: ThomasH

Finaler på Solvalla 13/8. Vi ska jobba bort några favoriter. Jag har motdrag till Steinlager, Red Chili Pirat och Samuray F.

Finalerna på valla ser som vanligt väldigt Solvallafavoritbetonade ut. Men, första intrycket kan vara ett misstag. Vi har några gigantiska favoriter som jag tänker jobba bort.

 

V75:1 1 Zoccer Wadd mosade 6 Camilla Higness senast, men nu har hon bättre form igen och det blir inte spel mot ett mål. Skrällar? Ja, Sävarflickan har två lopp i kroppen och kan utmana om det blir tempo. Men, framför allt 2 Starlight, snabb ut och tar hand om spetsen. Med nuvarande form blir hon inte enkel att plocka er.

 

V75:2 2 What A Man har tampats mot årgångeliten, det har han nytta av nu, obesegrad felfri med Erik i sulky. Detta är en säker spik! Jag ser inga odjur som kan utmana honom, spets och slut.

V75:3 Ja, visst ska man spika 1 Steinlager, men jag tycker att det ölet smakar vatten. Han var dessutom liten sliten senast, galoppen kom på beställning. Ingen tror att 5 Gidde Palema kan vinna utvändigt om Steinlager. Kung Åke låter lurigt optimistig, det brukar han inte vara.  Men, får Steinlager spets? 6 Face Of Speed är blixtrande snabb ut och Ludde kommer att ladda igen. Detta kan bädda för min idé. För Elitlopps tvåan Giant Superman såg ju ut som en rund miljon i värmningen senast, dagen blev dock förstörd av galopper kom runt honom. Nu kan det vara dags för den yngre generationen att ta över.

V75:4 12 Tequilaracing Rose är obesegrad i Stig H:s regi . Och, det är inga snälla lopp han fått. Det bekommer dock inte denna herre som har styrkan som sitt vapen. Nog imponerar 6 Samuraj F. Och nog har Tequilaracing Rose nästan tillägg på honom. Spelar ingen roll, han vinner detta. Spika!

 

V75:5 Peter Untersteiner har blivit favorit med två av sin 3 hästar, Harmonic Silvo och Effiel Broline, i denna klass II final. Motiverat, nej. Den som Peter tror mindre på tror jag mera på, 2 Eiffle Broline. Han har visat starka spurter de 3 senaste loppen, i dryga spår. Men, här finns det många bra motbud. Örjan kommer att ladda med 1 Nightshift. Detta är ingen hjälte, men som sa Walmann har stallet i högform och om Nightshift ska kunna vinna så är det från spets. Dock, ska inte Örjan var för säker, för 7 Super Booze är en frontrunner och Clas Svensson kommer att ladda även denna gång för spets. Senast så laddade han för mycket och det slutade med katastrof. 4 Spökmajoren är en betydligt bättre häst än han fick visa senast. Sköter han sig denna gång så kommer han att ställa upp i Derby kvalet. 6 Point Blank ska vi passa. Det lopp som han presterade i Gävle senast var något av det svettigaste jag sett honom göra. Gör han om det loppet så vinner han detta med upploppet tillgodo.

 

V75:6 3 Red Chili Pirat blir nog omgångens mest streckade häst, motiverat? Ja, kanske, han har vuxit mycket den senaste tiden. Men, jag tycker fortfarande att han blandar sina framträdande för mycket för att jag ska köpa honom som spik. 10 Citation är en mycket bra häst, tyvärr så verkar det som Stig H haft lite otur i spårlottningen denna gång. Men, Piraten får inte fuska bort detta. Dessutom så tar han inte spets det gör 5 Think Yatzee och ha ska räknas. Såg betydligt bättre ut senast, liksom alla Walmanns hästar gör nu. Jag tänker också betala för den ständigt underskattade hästen, 6 Hot Tub. Han visade fortsatt form senast då han gick i 3:e spår sista 1200. Ursäktad för att han tröttnade.

 

V75:7 Ett ganska öppet lopp, tycker jag. Men om spelarkollektivet får bestämma så vinner 7 Order By Fax. Det köper inte jag, trotts att han äntligen vuxit ut till det stjärnämne som han var. Men, 10 Kahili´s uppvisning senast gör att man har svårt att lämna honom utanför kupongen. 3:e spår hela loppet, som vanligt och sprintade sedan enkelt undan till överlägsen seger. Men, han får ju alltid sådan lopp och att vinna en final så?  Nej, jag har hittat en annan vinnare. 11 Sir Henry har hittat nya växlar, genom att möta årgångseliten så har han fått den hårdhet som behövs och vuxit in i eliten bland 4-åringar. Jag skulle också betala för 5 Born At Last. Han har ju styrkan som sitt vapen och mycket tyder på att det kan bli tempo på detta lopp, Han kommer tidigt i dödens och lämnar inte den i spets gående 1 Arn en lugn stund. Men, vad kan Kung Åke göra bakom 8 Ludvig Palema, han har ju funnit formen igen.

 

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-08-12

Anmäl
2005-08-13 15:02 #1 av: Bertil

Ser bra ut Thomas!!!

Har du kollat ifall det går att publicera startlistor, annars kanske man skulle försöka länka?

Sorgligt, men jag är dåligt insatt i veckans omgång och därför får du stå oemotsagd. Det kommer du inte att vara framöver hösten :-).

mvh

Bertil

Anmäl
2005-08-13 15:49 #2 av: Bertil

Ursäkta, såg länken nu.

mvh

Bertil

Anmäl
2005-08-16 11:47 #3 av: ThomasH

Har funderat på att ev infoga startlistan i analysen och skriva mina kommentarer i starlistan, vet inte om det kommer att fungera men det är en tanke

mvh/Thomas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.