2006-06-13 13:25 #0 av: ThomasH

För ett år sedan hyllades "Travets Ronaldinho" efter V75-segern på hemmaplan. På lördag har Petter Lundberg chans till en repris. - Vinner jag så blir det med Cash Queen. Eller med Bellini. Eller varför inte med Nipa Bart, säger 29-åringen optimistiskt.

På lördag är det exakt ett år sedan som den då rätt färske proffstränaren Petter Lundberg fick sitt stora genombrott. V75-segern på hemmaplan i Boden med Cash Queen gjorde honom till kung för en dag, för en kväll, för en sommar.
- Det betydde jävligt mycket att vinna på hemmaplan även om Boden är en relativt liten bana. Vi firade en hel del den kvällen, säger Petter Lundberg, som efter segern fick smeknamnet "Travets Ronaldinho" av en av ägarna till Cash Queen.
Med stallets andra stjärna, Bellini, kom en V75-finalseger på Solvalla några månader senare. Men någonstans där tog det stopp. Såväl Cash Queen som Bellini har gått segerlösa sedan dess.
- Hästarna fick snabbt mycket pengar på sig och sedan har det inte flutit på lika bra för mig i år. Men jag tycker att Cash Queen har utvecklats under vintern och förbättrat det mesta. Hon kanske har sparat segern till på lördag, säger Petter Lundberg.

 

 Filial söderut
Framgångarna i fjol gjorde Petter Lundberg till Bodens hetaste tränare. Därför small det nog varken champagnekorkar eller sköts raketer bland de ansvariga för Bodentravet när Petter för en tid sedan meddelade att han flyttar tolv av sina hästar till en nyöppnad filial i Skara. En av de hästar som lämnar Norrland är just V75-vinnaren Cash Queen.
- I huvudsak är det starthästar som kommer att stå där nere, och Cash Queen blir en av dem. Med Bellini vet jag inte hur det blir även om han är en häst som verkligen skulle må bra av hårdare konkurrens för att utvecklas.
 Varför väljer du att söka dig söderut?
- Jag har länge velat ta det steget och nu tyckte jag att det var dags att pröva. Jag har spelat med öppna kort mot Boden hela tiden och jag tror nog att de också förstår mig på sätt och vis.

 Årets höjdpunkt
Trots att han delvis lämnar Boden är V75-tävlingarna på hemmaplan fortfarande årets höjdpunkt. Minnena av fjolåret vaknar till liv och hoppet tänds om en favorit i repris.
- I fjol blev det tre stycken V75-segrar för mig och helst skulle man vinna 3-4 stycken varje år, säger Petter Lundberg.
 Hur stor chans har Bellini i silverdivisionen, V75-6?
- Det fanns inget bronslopp för hans del så därför blev det silver. Jag har stor respekt för Rooney Boko och Face the Evil, och sedan verkar Roger Hornline ha smygform, så det blir tufft att vinna. Men Bellini kan göra hysteriska lopp ibland och formen pekar rakt uppåt.
 Vad tror du om Nipa Bart (V75-4) och Sashogun (V75-6)?
- Nipa Bart är en rätt kapabel häst som jag tycker bör räcka i klass III. Nu möter hon några riktigt bra hästar, men hon är startsnabb så in i helvete och kan överraska. Sashogun har jag aldrig kört men han är gynnad av smyglopp så läget passar fint. Ändå är det inget vinstbud.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-06-19.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-13