2005-12-15 01:38 #0 av: ThomasH

Dominansen var fullständig i kampen om lärlingarnas Guldklocka. Claes Sjöström var helt suverän och vann samtliga tre avdelningar. - Nu blir det inget snack om vem som var bäst. Det här har jag drömt om länge, sa Claes Sjöström.

Förstapriset var en klocka i 24 karat guld. Men prestigemässigt väger också den här triumfen väl så tungt. Travrondens Guldklocka har körts sedan 1957 och sett många stora vinnare genom åren. Claes Sjöström hade kvalificerat sig till finalen för tredje året till den här prestigefyllda tävlingen för lärlingarna. Och han gjorde ett äkta hat-trick, genom att vinna samtliga tre avdelningar. Sjöström använde sig dessutom av samma segerrecept i två av loppen, en smygresa längs sargen och sedan fanns det torrt spurtkrut till upploppet.
- Idag var innerspåret rena guldgruvan, flinade Claes Sjöström efteråt.

 

"Det största jag har varit med om"
Han slog till direkt i den första avdelningen där han satte dit Anders Arnie. Efter ett invändigt lopp kom hästen loss i god tid och spurtade till en lätt seger.
Om Anders Arnie var en av favoriterna så var nästa vinnare en skräll. I Guldklockans andra avdelning profiterade Yamasee på en invändig löpning i hårt tempo. Claes gav sin häst en resa i fjärde par invändigt och luckan kom som på beställning 300 meter kvar. Yamasee tackade för det genom att speeda vasst över upploppet och kort före mål var saken klar. Claes Sjöström hade avgjort Guldklockan i suverän stil - men än var det inte slut. För säkerhetsskull vann även Claes det avslutande loppet, genom Chief Boy. Här handlade det däremot om ledning från start till mål.
- I dag har allting löst sig väldigt bra. Nu behöver man inte fundera på om man skulle ha gjort si eller så, sa Claes Sjöström efteråt.
- Det här är det största jag har varit med om. Att ta en trippel på Solvalla är svårt att slå. Jag är mycket glad över den här framgången. Men jag kan också säga att jag inte hade några förväntningar inför tävlingarna. Jag hade faktiskt inga förhoppningar alls att jag skulle vinna när jag åkte ut.

Klar som proffstränare
Claes Sjöström, 29, har precis gått den avslutande tränarkursen på Wången. Meningen är att han ska bli proffstränare framöver.
- Men det dröjer nog ett år innan jag tar ut min proffslicens. Just nu håller jag på och bygger upp min rörelse tillsammans med min far som jag jobbar ihop med, säger han.
Claes Sjöström har haft en vecka som han aldrig kommer att glömma. Han hade framgångar redan på tisdagen då han tog hem Kuriren-Klockans final för lärlingar i Eskilstuna.

Hög utdelning på V64
Det blev annars hög utdelning på V64 den här onsdagskvällen. Sex rätt gav 587.949 kronor till sex vinnare. Värst var den spelare i Gävle som enbart hade valt att gå för sexrätts-potten. Den spelaren fick nu dubbla vinsten, drygt 1,4 miljoner kronor.
De övriga vinnarna på V64 var: Itty Bitty, Meroxina, Sun Power C.G. (samtliga från ledningen) och Herr Faust som i Hästägarkannan tog hem 150.000 kronor när han från rygg på ledaren slog av favoriten Lugdunum till slut.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2005-12-21..

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2005-12-15