2006-01-09 15:15 #0 av: ThomasH

Lukas Lupin imponerar, att kunna starta 4 gånger den senast månaden och göra bra, mycket bra, lopp varje gång är imponerade. Att han dessutom vann guldloppet överlägset är inte mindre än en förvandling signerat Kari Lähdekorpi. Nu ska vi vara ärliga och medge att standarden på Guldloppen inte är de högsta denna tid på året och som en konsekvens av det så ser vi inger guldlopp när V75 gästar Åbytravet för där ska V75 mästaren koras och jag sätter en slant på att Björn Goop får behålla guldhjälmen.

Spikmästaren
En ny omgång av spikmästaren startade 7/1. Reglerna för denna omgång är att vi får räkna bort de två sämsta resultaten när mästaren ska koras. Så ni som inte hann delat den första omgången har ju alla chanser att reparera skadan. Nu tog hafor ledningen med att pricka in två spikar. Blir vi några till som tävlar så kommer Trav ifokus att ställa upp med ett fint pris när segraren koras den 25/3, vi har 11 tävlingsdagar kvar så sätt igång och tippa din spika rad till helgen.


Veckoschema
Måndag F:
I DD1 kan man undra hur urstarke Disponent Amok ska klara sig över sprinterdistans? Den 8-åriga vallacken visade klart bra takter senast när han galopperade som vanligt. Klart bästa hästen är Tom Horpestads 8-åriga vallack efter Mack Lobell,  Alsace Ås. Han är dock hopplöst osäker och fick senast stryk av loppet favorit Grand Tigon som nu har ett perfekt 5:e spår bakom bilen och nu när den 5-åriga hingsten har hittat formen så blir han svårslagen från ett perfekt 5:e spår bakom bilen. Nu vet vi att Schejken Bill är formtoppad när dessutom formtoppade Mikael J Andersson sitter i sulkyn så kan detta vara vinnaren iegn. I DD2 så sitter duktiga formtoppade Mikael J Andersson bakom den motiverade favoriten Charlotte McKinnly som har mött bettydligt tuffare hästar en dessa ston. Favoritspelad är dock Goldchip som nog inte visat den rätta formen på slutet, men läget medför nog att hon ska leda hela vägen runt. Nu ska vi inte glömma amatörtränad Idol Boss som är en av dessa duktiga avkommer efter Copiad Hon har dessutom formen på topp även om hon inte har gått så bra på slutet efter vila, felat och galopperat.

Tisdag J: I DD1 så är det väl bara en häst som har kapacitet att mäta sig mot de bästa och det är den danske gästen El Caballo som mött svenska guldhästar. Starlight hör hemma i stoeliten men Hans Adielssons 7-åriga sto är väl en sprinter och behöver fuska bort ett varav för att kunna hävda sig. Quack Pott har knappast startat på över 2 år, en detta är en mycket kapabel 8-årig hingst som när han tävlade för fullt var två i Harper Hanovers lopp och därefter var med i Jämtlands stora pris mot stenhårt motstånd. Om Åkes häst nu är tillbaka så räds han inte detta motstånd. DD2 ser däremot vidöppet ut, men nog känns det som om tilläggshästarna blir får svar att stå emot. Hejsan Hoppsan håller bra form och i denna omgivning så ska den amatörtränade 10-åringen kunna hävda sig. Men, det kan bli svårt att hinna upp Gamin Launcher som håller bra form och gillar långa lopp. Bra form och med gott rykte kommer den holländska gästen Umberto Newport. Nu vet vi bättre att aldrig räkna bort Lähdekorpi under den mörka årstiden och när dessutom startspecialisten Thomas Uhrberg för Zenden då ska vi nog fundera om han inte leder från start till mål.

Onsdag V64 Solvalla: I V64-1 så har Nisse fått perfekta förutsättningar och ska väl bara vinna detta, men jag vet inte hur snabb ut Haark är, nu kör Claes Svensson igen. V64-2 ser öppet ut men Guppie höjer sig över mängden. Hon vann ju ett stolopp på V75 innan vilan och bör han överlägsen kapacitet bland dessa ston. Stall Hultman har fått in en ny import som vi inte vet mycket om, In The Shell var duktig senast bakom Sara Lu Hanover och Caprice Hörda. Kickan Silvio vinner inte ofta, men det var ett klart fall framåt senast. Det ska bli intressant och se om Erik kan få bättre fart på henne. I V64-3 ska bara Willie Marrone vinna. Den numera 4-åriga hingsten har ju mött hela årgångseliten och kommer så att göra som 4-åring. I V64-4 blir Göran janssons SJ's Victory så att nå för tilläggshästarna även om Golden Viking var mycket duktig senast på V75. I V64-5 (DD1) så är loppet bästa häst Huge Goal underskattad så det förslår. Visst är formen dunkel men det 6-åriga stoet var med i Oaks som treåring och har mött motstånd som vida överskrider kapaciteten på detta gäng. Fastprint kan kanske utmana när han har en bra dag, men just nu verkar formen synnerligen dunkel. Robis Ingo har nu fått lopp i kroppen efter via och får som han vill vara med i den främre träffen. Taylor Made är ingen stjärna men får han sina lopp på rulle så har han en sylvass spurt. V64-6 (DD2) är ett Klass III försök och därför vidöppet. Tipset går nog till firma Stig H/Erik Adielsson som har en fin 4-åring i Carbonate, men det är även Timo Nurmos i T. Selleck som kommer från en färsk 3-årings seger.

Torsdag B: I DD1 så ska bara Knight Comander vinna, vist är läget byngligt men nu har den 8-åriga hingsten ett lopp i kroppen efter via och ingen i fältet är i närheten av hans kapacitet. I DD2 så möter vi norrlands stora klassklättrare och nu ställs Hot Tub mot ett synnerligen mediokert motstånd.

Fredag Kr: i DD1 så möter vi Joakim Lövgrens ny stjärna Katajans Diamond som nu Peter Nordström kör. Peter Untersteiners Docenten Tomoli har en mycket hög kapacitet när han är på humör. Go Places kommer från en färsk V75 seger men jag undrar om inte distansen är för kort för honom? DD2 är svårlöst och jag passar till en senare analys.

Lördag V75 Åby: V75-1 är V75 mästaren och nu ska guldhjälmen delas ut. Jag tror att Björn Gopp behåller den för Maximillian O.C ska inte ha något problem att plock in ett tillägg på de övriga, även om jag var lite imponerad av Nastaq Boy senast så kan bara inte Tommy Hanné vinna guldhjälmen. Då ska vi nog istället fundera på om inte guldhjälmen går tillbaka till Erik Adielsson för Com More Money håller mycket bra form, eller varför inte Peter Untersteiner som sitter bakom loppets näst bästa häst, om han sköter sig, Andaloux. I V75-2 så har ju äntligen Mr Meatball och Miriella Ås fått bra lägen och nu kommer en av dem vinna. Fast Ray Hornline kan bli svår, håller dunderform. I V75-3 så kommer han då ut igen, Gift To Europe vinner. V75-4 är ett lärlingslopp och en helgardering är inte överdrivet. V75-5 är ett stolopp och ska väl Athina O vinna, hon blev ju utkörd senast efter en omstart, Erik var mycket kritisk till det domslutet. Nu är det springspår och Erik Adielsson och hon sitter i spets hela vägen runt. V75-6 är ett mycket bra lopp, men hur ska Prince Valliant kunna förlora, han vann ju Silverfinalen senast och står kvar i Silverklassen. Nå enögda Vamos svarade för en klassig seger senast och kommer att bli svår att knäcka. Kommer Ligne Droite att gå felfritt denna gång? Då blir Timo Nurmos urstarke travare svår att få på sig i dödens. V75-7 är ett sprinterlopp och Synfoni Sund gav sig lite för enkelt i ledningen senast, men nu har hon fått passande sprinterlopp. Nu ska vi aldrig räkan bort Lähdekorpi och First Mack Grocer är en bra sprinter som äntligen fått ett bra läge. Bra läge har också Underberg som håller bra form och körs nu av Björn Goop och inte Olle. Stanely Bar är nog loppet bästa häst men från detta läge krävs det mycket tur.

Artiklar
Som vanligt så kommer en lite mera genomtänkt analys av V75 sent under torsdagskvällen, men innan dess så publicerar vi ett referat från Solvalla rån Kanal 75 sent under onsdagskvällen.

Forumet
Som vanlig så levereras det otroligt bra Dagens Dubbel tips varje dag, delta du också med dina tankar. Vi brukar också börja diskutera veckans V75 redan under tisdagen, alla tankar och tips hjälper oss alla till att bli vinnare.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus.

 

Bilden publicerad t o m 2006-01-14.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-09