2005-12-11 01:03 #0 av: ThomasH

Tidskrocken tvingade Erik Adielsson att välja mellan storlopp i Paris och V75 på hemmabanan Jägersro. Han valde hemmaplan - och han valde rätt. - När det stämmer så här bra har jag världens roligaste jobb, sa Erik Adielsson efter sin trippelseger.

För bara knappt två veckor sedan vann Erik Adielsson ett storlopp på Vincennes med Dumle Loss. När det var dags för ny start i Frankrike för Dumle Loss valde Erik Adielsson att tacka nej. I stället körde han samtliga sju V75-lopp på hemmabanan Jägersro. Anledningen var hans pappa - tränaren Hans Adielsson.
- Det här var en av årets största dagar för farsan med fyra hästar till start på V75 på hemmaplan. Det känns som om han har stått bakom mig i 30 år, nu ville jag stå vid hans sida, sa Erik Adielsson.
Medan Dumle Loss, körd av Örjan Kihlström, galopperade bort sig i Paris, hade Erik Adielsson stor show med tre segrar och två andraplatser. Mest värmde säkert segern med i silverdivisionen, V75-6. Tränaren till segerhästen Prince Valliant heter nämligen - Hans Adielsson.
- Prince Valliant har en vilja av stål, och i dag visade han verkligen killerinstinkt, sa Erik Adielsson.
Det krävdes ett topplopp på nytt för att Prince Valliant skulle vinna. När favoriten Rado vek ned sig i början av upploppet, spurtade Prince Valliant starkt och lyckades på något mirakulöst sätt hålla undan för utvändige Dustin Diamant. Därmed tog förvandlingsnumret Prince Valliant sin nionde seger för året. I fjol blev det inte en enda.
- Han har gjort enbart topplopp i år och utvecklats fantastiskt. Det var inget jag trodde på när vi fick in hästen i vintras, men han har verkligen visat hög kapacitet, sa Erik Adielsson.

 

 Nästan en halv miljon inkört
Förutom segern i silverdivisionen blev det ytterligare två triumfer för Jägersros bäste kusk. I V75-1 skrällvann han med amatörtränade Made in France, och i den sista avdelningen höll Ixias Winner undan trots ett tungt lopp i dödens. Dessutom tog Erik Adielsson två andraplatser, med Caramba Hall i gulddivisionen och med storfavoriten Information Center i V75-5. Totalt körde han in 422 500 kronor - bara på V75.
- Verkligen bra. Det är de här dagarna man lever för och då är det fantastiskt skoj att köra travlopp.
 Du ångrar knappast att du valde Jägersro framför Paris?
- Nej. Självklart är jag nöjd med det här.
 
Digger Crown tillbaka som en vinnare
Digger Crown har, trots en minst sagt märklig säsong, tjänat nästan tre miljoner kronor i år. För några månader sedan insjuknade han under en utlandsresa och var nära döden. Comebacken som följde slutade med seger, bara för att i sin senaste start förnedras av sina yngre konkurrenter med Giant Diablo i spetsen. Därför fanns det många frågetecken inför starten i gulddivisionen på Jägersro. Digger Crown svarade med att göra precis som han har gjort så många gånger tidigare. Han ledde loppet från start till mål.
- Han var pigg i dag och det är en fin häst när han är på det här viset, sa Stig H Johansson.
Den förväntade spetsdramatiken uteblev. Digger Crown blåste till ledningen och svarade enkelt ut Noa Savoy. Sedan fick Stig H Johansson sänka tempot och Digger Crown tackade genom att dansa undan till en förkrossande triumf.
- Han känns fortfarande pigg och fräsch efter en lång säsong. Det är tänkbart att Digger Crown gör sin sista start för året i gulddivisionsfinalen, sa Stig H. 
 
Seger trots galopp
En av dagens mest imponerande vinnare var Riva del Sole. Trots galopp i starten kämpade hon till sig segern i V75-2. Galoppen skyllde kusken Tom Horpestad på sig själv.
- Jag blev alltför ivrig i början, och när jag manade på henne galopperade hon in i svängen. Jag borde ha tagit det lugnare, särskilt eftersom hästen är ovan vid volt, sa norrmannen.
De två övriga V75-avdelningarna vanns av hemmakusken Mikael Mårtensson bakom Cotton Road, och av Åke Svanstedt tillsammans med Västerbovivinnare. Utdelningen på sju rätt blev 22 074 kronor.

Pär Andersson

 

 

Bilder publicerade tom 2005-12-17

Relaterade länkar

Av: Pär Andersson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-12-10