2005-12-08 01:27 #0 av: ThomasH

Jocose vann anrika Big Noon-pokalen och 200.000 kronor i förstapris. Trots ett lopp utvändigt om ledaren avgjorde årets kriterie-trea mycket enkelt för Örjan Kihström. - Han kändes väldigt fin idag och hade krafter kvar, sa Kihlström.

Stefan Hultman har visat upp en mycket fin kull av treåriga travare det här året. Den stora höjdpunkten är givetvis kriterie-segern med Jaded, men i Jocose har han också en mycket bra treåring. Precis som många andra av Hultmans unghästar är han uppfödd av Menhammar stuteri och ägs av Travkompaniet.
I årets upplaga av Big Noon-pokalen, som kördes på Solvalla under onsdagskvällen, var Jocose klar favorit. Körande Örjan Kihlström tog en lugn start och hamnade utvändigt om ledande Bambino Banker. Över sista bortre långsidan skruvade han upp tempot och vid upploppets början kopplades greppet direkt. Jocose stegade sedan undan till en mycket lätt seger och såg helläcker ut. Vinnartiden blev finfina 1.14,5 över 1640 meter med voltstart.
- Han kändes väldigt fin idag och trots att vi hamnade utvändigt om ledaren kändes det inte iskallt. Det fanns krafter kvar i mål och det här är en häst som har det mesta. Han är väldigt snabb, stark, rör sig bra och har en fin teknik. Det är en komplett häst, berömde Örjan Kihlström om Jocose som nu har sprungit in 883.000 kronor i år.
Tvåa blev bra spurtande Flying Young och trea Mellby Pin High.


Fina Stig H-framgångar

Stig H Johansson hade en bra kväll och tog en dubbel på V64. Först vann han med Pekka Korpi-tränade Old Maid Hall, som fick en smakstart ifrån sitt elftespår. Old Maid Hall kom fram i andra par utvändigt innan Stig H kastade loss och fick överta ledningen efter 600 meter.
- Vi kom igenom bra men sedan började det att gå sakta och då var det bara att stå på. Sedan är hon den typen av häst som är bäst med ett tufft tempo. När jag såg att Uhrbergs häst kom så var det bara att elda på, sa Stig H Johansson.
Old Maid Hall drog undan till en lätt seger på tiden 1.13,2. 

Twigs Newton strulade - men vann ändå
Stig H vann även loppet efter, försök till Bronsdivisionen, med egentränade Twigs Newton. Den fyraårige derbyfinalisten strulade i starten och tog några galoppsteg ur volten, men ställde sig snabbt. Han backades sedan ner sist i kön och det såg allt annat än ljust ut. Men ut på slutrundan fick Twigs Newton ryggar att gå i och han blev fint framdragen från 700 meter kvar fram tills vid upploppets början. När Stig H attackerade ute i vida spår avslutade Twigs Newton strålande. Kort före mål tog han sig förbi Komet Value som hade kopplat greppet mitt på upploppet. En suverän prestation på tiden 1.14,8.
- Han krånglade från början och kom sedan illa till. Jag kunde inte ha samma utrustning på honom som jag brukar ha när det är bilstart. Hästen hängde på en töm i svängarna på grund av det nya bett som han hade.
- Han har utvecklats lite på slutet och det här kommer nog att bli en bra häst nästa år. Idag var han bara bäst och närmast blir det finalen annandag jul. Därefter är det meningen att han ska till Frankrike och prova där, sa Stig H Johansson.

Stig H fick ytterligare en tränarseger på V64. Det var Erik Adielsson som lotsade in Starly d'Aunou i den andra avdelningen. Efter ett lopp i femte par utvändigt var det fyraåriga fuxstoet starkast till slut.
V64-raden blev favoritbetonad och gav 1.706 kronor för sex rätt.

Michael Carlsson

Bilder publicerade tom 2005-12-14

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-12-08