V75 Tips

V75 Tips Eskilstuna 7/1

2006-01-06 02:37 #0 av: ThomasH

Stall Lähdekorpi har fortsatt att bevisa att vintern är hans bästa årstid. Lukas Lupin kommer att vinna Guld igen och det blir veckans bank. Information Center bevisade senast att han inte är en "fisk" utan en "fågel" som trivs med Jörgen Sjunnesson och det blir veckans andra spik.

Att Stall Lähdekorpi är som bäst under vintern vet vi, men tydligen så tål stallets nya stjärna att tävla varje vecka och ändå så utser jag Lukas Lupin till veckans bank. Hans Adielsson har lyckats med ytterligare ett förvandlingsnummer och denna gång har han tagit över ett sto från Stall Hultman och gjort henne till en vinnare. Information Center misslyckades i V75 debuten, pullade bort alla krafter i spets. Men så senast, efter en startgalopp så kände vi igen henne när hon anföll mycket stark på upploppet. Nu kommer även Firma Stig H Johansson/Erik Adielsson att blanda sig i ett flertal lopp och nog ska Tequillaracing Rose vinna inledningen, men hon var synnerligen svag senast efter lång vila, vi garderar med Åke Svanstedt. Men även Stall Stenströmer har många bra chanser och stallets stjärna Rado är i sitt livs bästa form. Men vi tar det från början.

 V75-1  Brons , försök 3 400.00-700.000       2140 auto

4 Tequillaracing Rose är nog utan tvekan loppet bästa häst, men han är bättre över längre distans då den femåriga hingsten är mera strak än speedig. Han har mött hela årgångseliten och gjort det bar. Senast så gjorde han debut efter en längre vila och Stall Stig H brukar ha det väl förberett när han startar, men han var en blek figur på Solvalla och därför garderar vi. Copiad har börjat lämna några mycket bra avkommor, vi spikar ju Lukas Lupin som nog får räknas som den bästa sonen som den gamla elitloppsvinnaren har än så länge. Men, den som länge lovade absolut mest av Copiads avkommor var 2 Ballad Ribb. Den numera femåriga vallacken började också sin karriär mycket lovande och vann klass II finalen i våras över mycket stark motstånd, men han har inte uppfyllt det löfte som jag och många andar väntade på, en klassklättring. Nu jag tror att lyftet kommer nu och håller honom som en minst lika bra häst som Tequillaracing Rose.

 V75-2  Stolopp  200.01-400.000          2140 auto

4 Information Center
är Hans Adielssons senaste förvandlingsnummer. Det femåriga stoet var lovande men lyckades aldrig i de stora loppen hos Stall Hultman. Hon kvalade dock in till Stosprinten men var inte med i den främre träffen, vann gjorde givetvis Fama Currit. Men även då körde Jörgen Sjunnesson och hon verkar trivas bäst med honom. Erik körde henne i V75 debuten och testade henne i spets, det slutade med en kraftigt pullade dam som dog över mållinjen. Senast så körde Jörgen henne och då galopperade hon kort och avslutade som en flygmaskin, så känner vi igen henne som innan V75 debuten. Nu blir nog upplägget detsamma, ja förutom galoppen och jag tvekar inte att spika loppet bästa dam. För mig har hon bevisat sin enorma kapacitet.

 V75-3  Guld, Smedträffen  400.001        1640 auto

3 Lukas Lupin var mycket tapper när han förlorade mot stallkamraten Nadaq Boy den tunga vägen. Nu har den sjuåriga Vallacken efter Copiad lägget som han gillar bäst, spets och slut. Ingen i detta lopp tar en längd på honom i starten och från spets förlorar inte Lähdekorpis förvandlingsnummer.
- Min näst bästa chans är Lukas Lupin i Gulddivisionen. Han har gått bra en längre tid och i den senaste starten fick han ett opassande lopp. Jag bara satt och väntade på att han skulle tröttna men i stället kämpade han hela vägen. Även om det "bara" blir en V75-seger på lördag så är jag faktiskt nöjd, det hade jag inte varit för två år sedan, flinar Lähdekorpi till kanal 75.
Han har ju utvecklat enormt de senast 1/2 året och tillhör numera toppen, åtminstone när de stora kanonerna vilar eller är nere i Frankrike. Vi spikar och utser honom till veckans bank.

 V75-4  Stolopp  75.000-250.000           2140 volt

Ston av den lägsta klassen och det känns som det kan bli korsdrag i plånboken. Men, det är några damer som höjer sig klart över mängden. Mycket välstammade 1 Lindy's Quick Dame efter just Lindy's Crown är som många av hans avkommer mycket snabb ut (Samma pappa har ju Digger Crown), Lindy's Quick Dame hade inte startat på en månad och är nu vässad inför detta lopp. Hon kommer att leda länge, senat fick hon ge sig mot duktiga Västerbo Zoofine de sista stegen. 3 Andromeda Goal är onekligen loppets bästa dam. Det numera fyraåriga välstammade stoet efter Buvitier D'Aounu (samma far som till All American Boy och Augusta Bell) har slagit mot hela årgångseliten som treåring och var senast duktig tvåa bakom Orchdee D'Aunou. 7 Iffy är inge hjälte men hon gör bra lopp i lite sämre omgivningar och även om Erik är otroligt duktig på att starta så tror inte jag att hon trotts springspår kan nå täten, risk för vingel alltså, lite överstreckad även om jag tror att hon kommer att vara med och göra upp om segern om Erik hittar ett bra slagläge. 6 Frontpage har börjat hitta stilen och visat klart förbättrade kvaliteter på slutet. Hon är snabb ut och Åke kommer att prova för leningen. 2 Simb Raindance är en flygmaskin som kommer att bli mycket farlig med Örjan i sulkyn. 11 Björboflickan har mött tuffare hästar än dessa. Hon var näst senat duktig bakom Delfi Edge och senast ute mot stenhård konkurrens på V75.

 V75-5  Klass III, försök 3 75.000-125.000      2140 volt

Snacka om vidöppet, det är ju korsdrag i plånboken om man inte tänker efter lite. Klassen är låg men vissa hästar håller högre klass och bör vara med och göra upp om segerhavren. Nu ska vi dock betänka att  just de mest betrodda kan man fundera över läget och formen. 5 Västerbo Zoofine är onekligen loppet bästa häst, men Roger Walmanns femåriga sto efter Zoogin är inte att lita på och med ett 5:e spår i volten kan man fundera. Enligt stallet så har man hittat rätt balans på henne.
- Hon vann på Örebro. Örjan körde fram till dödens. Hon är bra för klassen men nu har hon ett femtes spår i volten och det kan vara ett problem, men hon har stabiliserats och detta är stallet bästa chans, säger Johan Untersteiner på Team Walmanns hemsida.
Vi tror på honom, men femtespåret gör att jag garderar. 3 Play On Me är en av de duktiga femåringarna efter Copiad. Enligt tränaren så känns hästen just nu "kannonfin" och går han bara felfritt så tror jag att han kommer vara med på målfotot. 11 Speedy News fick ju stryk av just Play On Me senast, men nu har den sjuåriga vallacken dragit det sämre läget. Stall stenströmer tror dock på honom. - Han har vunnit flera enklare lopp och gjort det riktigt bra. Om man ser på formraden bör han ju vara en av de bättre i loppet. Just bakspår är inte helt lyckat men jag hoppas kunna visa upp honom i ännu bättre skick än senast, säger Ulf Stenströmer till Kanal 75.
2 Staro Yardbird har mycket bra form och är snabb ut och tränaren är optimistig och kommer att ladda för spets, Kajsa Frick kör som vanligt den fyraåriga vallacken. 8 Snap On har mycket bra form och detta är en duktig sjuårig vallack efter Gift BoX (Samma far som till Gift To Europe). Han har dragits med allergiproblem så det är en häst som har mera kapacitet än pengar på kontot. 6 Jumbo Mumbo har strålandeform och värmde senast mycket fint, men fick sedan inget fäst Åke Lindblom lovar revansch. 9 Ymers Diamant är ett duktigt femårig sto efter Alf Palema och nog kommer Erik att dra nytta av tempot i täten.

 V75-6  Silver, försök 3 400.001-1.200.000     1640 auto

10 Rado är nog i den form som man kan förvänta sig av stall Stenströmers största stjärna, bättre än någonsin.
- Så bra som Rado kändes i värmningen på Åby senast har jag aldrig känt honom. Jag tror inte att han behöver vara bättre än så för att vinna på lördag, och förhoppningsvis har han lyckats behålla formen. Bakspåret är lite utlämnande, men han har fått en bra startrygg och jag hoppas på tredje par utvändigt och en vass spurt, säger Ulf Stenströmer till Kanal 75.
Om Radpo vinner så är han klar för guld divisionen, Inte illa för en häst som för bara ett par år sedan var så skadedrabbad att han skänktes bort gratis av sin förre ägare. Nu är han desto mer populär och älskad av såväl tränare, stallpersonal som - stallkompisar. Nu är det sprinterdistans och det kan vara läge att gardera. 9 Acclaim var stallskriket senast som vi inte riktigt köpte, men från det då trista 12:e spåret så kom "hockeys" häst som en tornado över upploppet och även om läget inte är det bästa även denna gång och distansen lite i kortaste laget så tror jag att Rado inte får ha en dålig dag.
- Han är utlämnad åt ödet och turen men med Acclaim känner jag mig aldrig slagen på förhand, säger tränaren Håkan "Hockey" Eriksson till Kanal 75 och fortsätter - Han är beroende av hårt tempo och bra ryggar så det känns som att han är utlämnad åt ödet och turen. Dessutom är distansen, 1640 meter, för kort och risken är att de i täten springer en 1.13-tid och att vi hamnar jäkligt långt bak.
Distansen och läget gillar 4  Thrust Memphis. Bollnäshästen har visat strålande form den senaste tiden och är mycket snabb bakom bilen.

 V75-7  Klass II, försök 4 75.000-250.000      2640 volt

9 Axel Esskå
har visat mycket fin form och även om den femåriga vallacken inte är någon hjälte så är inte motståndet heller några hjältar. 3 Galaxy speed har dock visat mycket fin form. Duktiga Håkan Persson sjuåriga vallack är ett snäpp bättre i spets och når han dit så kan han få fuska bort loppet. Jag ger mig inte 11 Foriegn E.A är loppets bästa häst och nu när vintern är här så ska väl den tröga femåriga hingsten kunna hänga med, stark är han men har han någon speed?  Nu känns det som han är distansgynnad. 10 Yamasee är underskattad. Ni som såg loppet nästa senast på Solvalla när Bengt Hilleshös sjuåriga hingst spurtade ner både Sheriff Hornline och Red Corner. Får han sina hänglopp så är han sylvass över upploppet. 2 Beckam Bobb är en mycket lovande fyraåring och är snabb ut, behöver inte spets men vill ha tätkänning direkt. 4 Electra Rick har formen på topp och gillar distansen, men spåret innebär en lugn start. 5 Mr Meatball trodde jag en del på senast trotts ett trist 12:e spår. Nu blir det öppet huvudlag och distansen känns som en fördel för den femåriga hingsten efter Zoogin. 6 Emal Launcher har ett bra läge då han är snabb ut och kommer att få ett fint läge, men han kommer inte att tokköras för seger då finalplatsen redan är klar.

 

Gnägg

 

Lycka Till

 


Bilder publicerade t o m 2006-01-09.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-01-06
Anmäl
2006-01-07 15:07 #1 av: hafor
Nu är väl Information Center varken en fisk eller en fågel utan ett sto och därmed en hon :-)
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.