2006-01-05 12:59 #0 av: ThomasH

Två och en halv månad efter den våldsamma olyckan kom glädjebeskedet: Torbjörn Jansson är snart tillbaka på travbanan. - Jag fick verkligen bra besked av läkarna och nu kan jag belasta knäet fullt ut igen, säger han.

En efter en är höstens fyra olyckskuskar på väg tillbaka. Örjan Kihlström har redan kört lopp under en längre tid efter sin skada, Claes Svensson gör comeback i sulkyn i kväll på Solvalla, och Stefan Söderkvist är, enligt tränaren Kari Lähdekorpi, bara ett par veckor ifrån sin återkomst på tävlingsbanan. För Torbjörn Janssons del återstår fortfarande en del träning, men det senaste återbesöket hos läkarna gav enbart positiva besked.
- Allt såg bra ut. Från och med nu kan jag börja träna som jag vill och då tror jag att det ska gå rätt fort till dess att jag kan börja köra lopp igen, säger han.
Det var i samband med ett lopp på Solvalla i mitten av oktober som Torbjörn Jansson kastades ur sulkyn och blev liggande på banan. Fraktur strax under ena knäet löd domen, och sedan dess har han mestadels tvingats att vila.
 Hur sugen är du på att åter börja köra lopp?
- Självklart blir man trampig av att inte få sitta i sulkyn. Nu kan jag i alla fall börja köra häst i träning igen.

Pär Andersson

 

Bilden för fri publicerad t o m 2006-01-11.

Av: Pär Andersson

Datum för publicering

  • 2006-01-05