2005-11-21 15:12 #0 av: ThomasH

Kungen och drottning får gå till vintervila på tronen. Kung Lavec bevisade med bravur att han är kullens kung och Joy Ås fick sin revansch och återtog den tron som hon rättmätigt har förtjänat. Nu börjar nyordningen på ATG. Det blir premiär för V64 med V6 på Solvalla på onsdag och V65 på DD-banan på torsdag på Åbytravet. Viket premiärlopp det blir!

Veckoschema
Måndag S: I V5-1 så ser vi ett fint 3-åringslopp där Adrienne Du Nord, som jag trodde mycket på i semifinalen till Breeders' Crown bör vara överlägsen. I V52-2 ser ytterligare ett bra 3-åringslopp. Här så vi ska vi studera hur Stefan Hultmans Jeroboam och om han har någon chans mot Carbonate.  I DD1 så ska Pampina och Twigs Newton gör upp om segern, men Airstraike har bra form. I DD2 så bör Spyfish vinna, men det är ett mycket bra lopp med både Hilding Zonette och Skogsbackens Einar. Popes Fighter är en mycket bra "långloppare"


Tisdag J: I DD1 så har Lukas Lupin ett bra läge för att leda hela vägen runt. Jag är dock tveksam om han har någon chans mot Sara Lu Hanover. I DD2 så får vi se honom igen, Lähdekorpis fina 4-åring Jewish Banker, men inte tar han in ett tillägg på Mellby Pin High som har hittat en kalasform.

Onsdag S. Nu är så dag för den nygamla formen V64. Om man ska spela V6 eller inte vet inte jag. V64-1 är dock ett bra stolopp där Joanne Nicc kommer att bli svår att tas med. Men Heureka, Hush Money och Ritz Hornline vill vara med och utmana. V64-2 är ett 3-åringslopp där den enda som jag tycker håller bra form och är huvudet högre än övriga är Dynamite Joss, men läger är inte risigt och Special Cat är väl den som ska utmana. V64-3 är ett getingbo som jag inte ger mig in i. V64-4 borde Örjan vinna med Garland Launcher. V65-5 (DD1) har Present ett mycket bra läge och en form som är klar uppåt, men jag är mycket svag för Maxilian O.C som nu har fått ett lopp i kroppen efter vilan. I DD2 som kommer agenten ut igen och med den uppvisning som James Bond hade senast så blir han svår att tas med nu. Nu är det dock 1640 meter och Cat's Victrry hade uppvisning senast över den aktuella disansen och Delvin Brodde har för en gångs skull fått ett framspår.

Torsdag Å: Så är det då premiär för V65 på DD-banan och det startat direkt med ett kanonlopp, vad säger ni om Nyby Exet, Caramba Hall, Ålarökaren, King Cobra, Indian Trail för att bara nämna några i V65-1, vilken premiär! I DD1 så kommer förvandlingsnumret Prince Valliant ut med en numera tilltufsad rad. Men, detta motstånd skrämmer inte Erik. DD2 är vidöppet, men med tanke på motståndet så måste Monsieur Shiraz ha en mycket god vinstchans.

Fredag Ax: I DD1 så har nu Eiffel Broline fått ett lopp i kroppen efter vila och detta bör han vinna. I DD2 har vi ett mycket fint lopp som Tag The Devil bör leda hela vägen

Lördag V75 Kalmar: V75-1: Stig H har ju förvandlat Silky Road till en vinstmaskin och detta lopp förlorar han inte. V75-2 är vidöppet hittar inga vinnare, men det bör stå mellan Victor Cavallo som är en duktig 3-åring och Axel Esskå som Mäster har visat fin form med. V75-3 är ett guldlopp där Spring Ray ska vinna om han ska göra anspråk på att haka på Dumle Loss i kulltoppen. Jag är dock inte säger på att han klarar det. Victrory Tily var inte en imponerade syn i Silverhästen, men den forna världsstjärnan är ju en halt annan häst när han får springa i spets. Det är också en ny femåring från Mantorp som kan visa vilja vara med i kulltoppen, formtoppade Born At Last och även Tunk Nafset tillhör de som vi vara med, han var ju mycket bra senast bakom Generalen. V75-4 är ett stolopp där nog den tjocka plånboken måste fram. V75-5 är både ston och lärlingar, vilken kombination! Men, två hästar tycker jag höjer sig klart över resten, Bella Gigant och Pulpa. V75-6 här får vi en härlig duell mellan två hästar som sin debut bakom sig efter lång vila, Andaloux och Ligne Droite. V75-7 Här har de överlägset bästa hästarna fått trista spår, Safty Match och Samuraj F.Pleasant Gallant och Delta Tango kan bli de som drar det längsta strået.

Bolagsspel
Jag kan inte nog poängtera glädjen att delta i ett spelbolag. Det finns de som vill starta ett spelbolag till, just nu finns ju bara hafors kameler och ska jag vara ärligt så kan det inte just nu vara speciellt svårt att spöa dem. Anmäl ditt intresse att delta i ett bolag under tråden "Bolagsspel"

Spikmästaren
Ola vann med mycket fina 5 poäng senast på Eskilstuna. Med det så går han upp i delad ledning med Bertil. Det är aldrig för sent att delta i Spikmästaren, det är ju äran vi tävlar om och att ge läsare bra spikförlag.

Artiklar
Som vanligt så kommer en lite mera genomtänkt analys av V75 sent på torsdagskvällen och ett referat av Kanal 75 från premiären från V64 på Solvalla kommer sent under onsdagskvällen.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav i fokus

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-11-21