2005-12-19 15:27 #0 av: ThomasH

Det var triumfens ögonblick för Björn Goop, 400 segrar på ett år är nog ett oslagbart rekord, inte för att Björn Goop är en så mycket bättre kusk än alla andra utan för den enorma arbetskapacitet som det innebär att resa alla dagar i veckan och samtidigt hjälpa pappa Olle med Stall Goops träning. Nu vilade inte Björn på lagrarna utan fortsatte att vinna på Åbytravet med gulddebutanten Lukas Lupin. Segern var välförtjänt då den 6-åriga vallacken var bäst i guldloppet.

Ingen missunnade Lukas Lupin en ärlig och säker seger, han har verkligen utvecklats de senaste månaderna, men att Tommy Hanné lät Flying Herkules gå ner i ryggen på Born At Last efter det att han tagit spets och tydligt deklarerar att Flying Herkules tål lite tryck i spets.
- Han tål till och med lite tryck den första biten om det nu skulle bli en snabb öppning, sa Tommy Hanné till Kanal 75 innan loppet. Nu kan vi bara hoppas att detta oärliga spel inte lönar sig. Nu lämnar vi denna något tveksamma omgång, det bjöds inte på topptrav förutom av Ludde och Viggo Durann som tog i till den sista blodsdroppen, och blickar framåt mot finalerna på annandagen och nu får Flying Herkules något att bita i, Spring Ray och Victory Tilly, vi får hoppas att inte Tommy Hanné blir först över mållinjen.


Spikmästaren
Denna svåra omgång så var det fullt godkänt av hafor och Lise-Lotte att ha två rätt. Intressant är att den som använde spikmästaretipsen för att konstruera ett system hade haft 5 rätt, att ingen spikade Inga Gelj och Lukas Lupin är ju förståligt. Men det kan vara en bra idé att använda spikmästaretipsen som utgångsförslag till ett system och sedan krydda med några outsiders. Var med och tippa du också, nu är det bara 2 omgångar kvar på denna första runda av Spikmästaren, men ju fler vi är som tippar ju bättre kommer resultatet fungera som utgångsförslag till ett system. En ny omgång startar den 7/1-06 och blir vi många som deltar så kommer Trav ifokus ställa upp med ett fint pris.

DD-Tipsen
Det var en svår vecka för oss som spelar dagens dubbel många hög odds, men december ser fortfarande ut som den bästa månaden hittills för de som har lyckad pricka in rätt dubbel. Spelar du dagens Dubbel, varför inte ge oss dina tips, de kommer att göra oss alla till bättre DD-spelare.

Veckoschema
Måndag Mp
: I V65-1 så ska Stanely Bar ta revansch för fadäsen senast. I DD1 så ser det vidöppet ut. Condrad Laugauer blir stor favorit med El Pasha Diamant, men detta är ingen hjälte och en favorit i stor fara, även om formen är mycket god så är det inge odjur han har mött. Skadade Claes Svensson har givetvis hästar till start på sin hemmabana. Storts chans har Mack Lobell avkomman Timothy Boko som nu gör comeback efter vila. Det är en fyraåring med hög kapacitet och potential. Agobra Trazy är en 3-åring som varit ute mot tufft motstånd möter nu lite enklare hästar. I DD2 så blir Ride On stor favorit trotts en mycket tveksam form. Timo Nurmos 5-åring har nu 3 lopp i kroppen efter vila och dessa lopp har inte rätat ut några frågetecken om formen. Lönnhults Danne är ju tillbaka efter långa skada och har ju en del lopp i kroppen nu, har kanske inte löpt upp till gamma god kapacitet med mot dessa hästar ska han ses med mycket stor chans. Men, President Amok gör nu debut efter lång vila och Håkan "Hockey" Erikssons 6-åriga hingst är ju en vinnaremaskin. Julius Cesar har toppform och ska räknas.

Tisdag G: V65-1 är ett riktigt bra sprinterlopp där Optimus Sund blir stor favorit, men motståndet är knivskarps, Galaxy Chip Om och Ima Super Crown blir inte lätta att tas med. DD1 är också ett sprinterlopp av hög kvalité där Rebecka A.E bör bli svårslagen om hon har bättrat sig under vilan, hon är inte travsäker, så en gardering är att föredra. Big Franz kommer att leda länge. Fancy Trick är en fyraåring som har varit ute mot mycket tufft motstånd, hon har väl inte löp upp till den kapaciteten sedan vilan, men har varit med och utmanat Riva del Sole så finns resurserna om hon hittar formen igen. I DD2 så ser vi Airstrike igen och sköter han sig så vinner han, men det är just det som är problemet, han sköter sig inte så ofta. Barbara Courage har formen på topp och ska nog ses som favorit. Twigs Lidsey är nog bästa hästen men formen är ett stort frågetecken är den också för loppet nästa bästa häst Colorado.

Onsdag V64 S: V64-1 Sören Nordins lopp där treåringseliten möts. Stor och kanske motiverad favorit är Jacose som var mycket bra senast. Från bricka ett så räknar vi med att han spetsar och bör leda hela vägen runt. Jag har då några bra utmanare. G.Moll var ju mycket diktig senast i E3-revanschen bakom Rite On Track och Stig H Johansson har två nya treåringar som inte har varit med hela säsongen vilket kan vara en fördel. Mäster själv kör Sunbird Zophie som var mycket bra i E3 -revanschen för ston bakom skrällen Lille M och ha sätter Per Lennartsson bakom det den orutinerade USA importen Blue Chip Star. I V64-2 så kommer Svante Båths Kramer Lavec att leda från start till mål. I V64-3 är det kallblod i Jävsöfaks Lopp, dubbel cup final. Fakse bör vinna detta men Clay visade strålande form senast och Homo Prinsen kan kanske ta ett tillägg på dessa två. I Gunnar Nordins lopp för fyraåringar i V64-4 så ska det så mellan Suzanne som var otroliga bra senast och Finnen Mr Nice Guy. Kan Flying Young som mött tuffa hästar hävda sig, eller börjar hon bli sliten? I V64-5 (DD1) så möte två giganter som kommer att göra upp in på målsnöret. Jag sätter mina pengar på högkapabla Duc sand, om han sköter sig. Men Stig H utmanar med ett mycket stark sto i Tequilaraceing Rose. V64-6 (DD2) i ett Klass II försök så får vi se en ny bekantskap från Tomas Franck i Super Qui som har visat en enorm kapacitet och hittills vunnit totalt överlägset och plockat ner sådana storheter som The Good Grief. Han har dock gått mest i amatör lopp på slutet och motstånd saknas inte och det är två 3-åringar som kommer att stå för det skarpaste motståndet. Pleasant Gallant är nog den bästa hästen med spåret ställer nog till det. Bättre spår har Staro de Villeneaue, men hur bra kommer Call O'Boy vara med Erik Adielsson i sulky?

Torsdag Å: I V65-1 ser vi ett riktigt bra lopp där Rado och Count's Dream kommer att tampas in på mållinjen. I DD1 så ser det lite svårlöst ut. Sylen är nog bästa hästen som nu gör debut hos Goop. 8-åringen har mött bra motstånd och var riktigt duktig i oktober när han slog ett mycket meriterat gäng. Arizona Sun lämnade ju Stig H H förra året. Den 6-åriga vallacken har en enorm kapacitet men är rädd för nästan allt, skuggor och snösträngar får han att galoppera. Sköter han sig så vinner han. Hermes är mycket duktig och mera stark än speedig. Han görs nu av Lars Wester då på pappa Goop och sonen Björn Goop är upptagna med andra Goop hästar, Björn kör ju Sylen och Olle kör Doc Super Maro som har en mycket hög kapacitet när det fungerar. I DD2 så har Dan Videgrens färska V75 vinnare Caprice Cristal fått att bra läge ska vinna om han inte blir instäng. Favorit blir dock en för mig okänd häst Jolicub som inte visade något när han senast var hemma i Sverige, men han har nu tränats i Danmark en tid och där verkar han ha funnit sig till rätta.

Fredag F: I DD1 så får vi se Spray som gjorde debut senast efter lång vila. Detta var en mycket bra treåring som tillhörde de bästa i kullen, och det vet ni att 5-årskullen är den bästa på mycket länge. Nu har han inte riktig levt upp till den kapaciteten men i detta gäng duger han mycket bra. I DD2 så har Toystep den överlägst bästa kapaciteten och har mött betydligt tuffare djur än dessa. Det ser ut att bli en dubbel Björn Gopp inför julhelgen.

Lördag: God jul!, Den enda dagen på året utan trav.

Söndag Ö: startlistorna är inte klara

Måndag V75 S: Finaler på Solvalla och vi kommer att får se bra trav. Det blir ingen favoritkavalkad, det brukar det inte bli på finaler under annandagen. V75-1 En sak är säker Stig H Johansson vinner loppet, frågan är bara med vilken häst han har ju hela 4 hästar till start. Och, den som Mäster själv väljer tror jag vinner överlägset för Twiggs Newton här imponerat enormt på slutet och han kommer att vandra runt hela fältet. I V75-2 så kan bara inte Mike Daro ha samma enorma flyt som vid de två senaste segrarna. Nej, här borde det stå mellan Copi Crown och högkapable Samuraj F som visade gryende form igen senast. I V75-3 så får vi hoppas att Tommy Hannés oärliga upplägg inte lönar sig, men det ser onekligen bra ut för Flying Herkules. Vi får hoppas att Spring Ray är bättre än senat och tuggar ner honom från dödens. Jag håller mina tummar för Victory Tilly som inte helt otroligt kan få ta spets trotts det trista spåret, kommer Flying Herkules att släppa denna gång också för att lifta med Victory Till in på upploppet? I V75-4 så ser vi inte en final utan ett vidöppet stolopp som jag inte ser lösningen på vi en snabb analys, måste be att får återkomma när jag studerat loppet närmare. I V75-5 så får vi se en mycket bra klass III final där återigen Sig H Johannson ser ut att dominera. Han kör själv 3-åriga Raya som var mycket dukig senast när non slog Glowlite han sätter som vanlig upp Eriks Adielsson bakom vinstmaskinen Mellby Pin High och Örjan Kihlström kör Glowlite som nu har fått det bästa utgångsläget av de tre. Men björn Goop förstärker nu bakom högkapabla 3-åringen Victor Cavallo. Sambuca Zon var mycket bra vi försöksvinsten på Eskilstuna och har nu ett bra läge för spets. V75-6 är en silverfinal som är som ett formidabelt getingbo. Jag sätter en slant på Ligne Droite även om han inte imponerade så mycket senast, men det var över 3140 meter och tillägg. Prince Valliant har dock för en gång skull sluppit det 11:e spåret och då kommer nog den vinstmaskinen att bli mycket segerfarlig. Brave Sand var mycket duktig senast när han fick vila lite i ryggen på Ebel, nu är dock läget inte skoj. Och så har vi givetvis Ebel som imponerade genom att vinna från spets senast, han är ju bättre bakifrån och Timo Nurmos har fortsatt förtroende för Per Lennartsson som gjort 5-åringen rättvisa. Dustin Diamant var bara slagen med en nos av Prince Valliant senast, men tycker kanske att motståndet är lite för vasst för honom. I V75-7 så har Quattro kash fått läget och har ju form, Goop kan leda hela vägen runt. Motstånd saknas dock inte. Made In France avgjorde ju mycket enkelt senast efter ett perfekt lopp i 2:a utvändigt och Action Dott spurtade mycket bra till 2:a platsen. James Bond var lite sämre senast, men det var i ett lärlingslopp från ett hopplöst 8:e spår, nu är det inge lärling utan guppen i lådan själv, Örjan Kihlström.

Artiklar
Som vanligt så kommer en lite mera genomtänkt analys sent under torsdagskvällen och ett referat från Knal 75 från V64 publiceras sent under onsdagskvällen.


Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav ifokus

 

Bilden publicerad tom 2005-12-24

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-19