2005-11-17 00:39 #0 av: ThomasH

V65 på onsdagar tog adjö med miljonutdelning. Fem spelare med sex rätt belönades med två och en halv miljoner kronor vardera. Värst var den spelare på atg.se som nöjde sig med 24 kronor i insats.

Onsdags-V65 på Solvalla gick i graven den här kvällen.
Från och med nästa onsdag gör V64 comeback.
Det sista V65-loppet blev en fartfylld tillställning där Intoxicated spurtade till seger för Jörgen Sjunnesson. Den Stefan Hultman-tränade fyraåringen har tidigare i år tampats med de bästa i sin kul och startat i flera storlopp. Bland annat i Svenskt Travderby (blev oplacerad), vilket var den näst senaste starten. Nu återkom han efter två månaders vila - och det blev seger direkt.
Men han fick bra hjälp då tempot i täten var högt uppskruvat. Ledande Bar Code inledde med 1.10,6 de första 500 metrarna och fick sedan en hetsig Viking S.S. utvändigt om sig. Första varvet travades på snabba 1.13,5.

Fick upp hoppet

Intoxicated satt i femte par utvändigt och fick bra draghjälp ute i tredjespår över sista bortre långsidan. När Jörgen Sjunnesson styrde på för egen maskin in på upploppet avslutade fyraåringen vasst. Kort före mål han Intoxicated upp ledande Bar Code och bra avslutande Persos Yankee. Det var tre hästar på linjen och det var bara huvud och hals som skiljde i mål.
- Vi satt långt bak men jag fick upp lite hopp när det gick 13,5 första varvet i täten, sa Jörgen Sjunnesson som vikarierade för sjukskrivne Örjan Kihlström.
- Men det märktes att hästen inte startat på ett tag för han var lite seg de sista 700 metrarna. Så någon riktig segerfeeling fick jag inte förrän kort före mål och jag såg att vi hann fram precis. Enligt Stefan Hultman var det här ett led i matchningen inför finalen i Solvallaserien om ett par veckor. Då kommer hästen att vara mycket förbättrad med det här loppet i kroppen, fortsatte Sjunnesson.

Dubbel Adielsson
Dubbelseger till Erik Adielsson med två Stig H Johansson-tränade hästar. Först ut var Hawaiian Clipper som sänkte storfavoriten Air Force. Efter ett  lopp i rygg på ledaren kom luckan perfekt in på upploppet. Ledande Air Force gav sig utan strid och Hawaiian Clipper avgjorde till en lätt seger.

Air Force inte som bäst
Bakom Pinekiller avancerade Erik fram utvändigt om ledande Espace Aerien 1100 meter kvar. I en tuff slutstrid kopplade han ett knappt men säkert grepp om favoriten på upploppet.
- Båda hästarna gjorde det bra och får fem stjärnor, sa Erik Adielsson.
Air Force var omgångens största V65-favorit. Han gav sig alltså över upploppet och slutade tvåa.
- Han var inte hundraprocentig idag. När jag drog norsken hände det ingenting, sa Jorma Kontio.


Fem klarade av sex rätt
Sex rätt denna jackpot-omgång gav 2.383.593 kronor. Fem rätta system fanns och dessa var inlämnade hos Jaborie Tobak- och Spel i Stockholm (insats 216 kronor), Säfvers Tobak i Jönköping (över 1.000 kronor), Konsum Stormarknad i Säffle (144 kronor), Almbykiosken i Örebro (420 kronor) och atg.se (24 kronor).

Michael Carlsson

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-11-16