2006-05-30 02:05 #0 av: ThomasH

Rado debuterar i gulddivisionen och Primadonna Boe i V75. V75-tävlingarna på Örebro kan bli riktigt roligt för tränaren Ulf Stenströmer.

- Någon gång ska man väl vara med i gulddivisionen också. Det är ju ganska lämpligt att göra det den här gången eftersom det är mellan två storloppshelger. Motståndet blir ju inte det allra hårdaste då, säger Stenströmer om Rados gulddebut.
Åttaårige Rado (V75-3) visade redan som tre- och fyraåring talang men det var inte förrän han kom till Ulf Stenströmer som sexåring som han tog det stora klivet in i toppskiktet. Han har vunnit fyra lopp på V75, men det senaste var för ett år sen. Nu på lördag har han chansen igen.
- Han är ju väldigt allround men nu kommer han i alla fall inte nå ledningen eftersom Gazza Degato är med. Men att räkna bort Rado skulle jag inte göra. Han har ju alltid en trudelutt till slut, påminner han.
Ifjol sprang Rado in drygt 800 000 kronor på ett år. Och trots att Rado har hunnit bli åtta år hoppas Stenströmer på att Rado ska kunna utvecklas ytterligare.
- Han är ju inte tufft tagen på något vis så han borde kunna utvecklas tycker jag. Utvecklingskurvan var ju väldigt brant förra året och han utvecklas fortfarande jättebra. Jag hoppas att han ska kunna tävla i flera år till.

 

Travsäker och startsnabb dam
Ulf Stenströmer har bara varit proffstränare i tre år, men har redan varit väldigt framgångsrik. I dagsläget har han ungefär 50 hästar i träning. Ett relativt nytillkommet tillskott i stallet är Primadonna Boe (V75-5) som kom till honom i vintras. Hon har mycket att brås på, mormors far är den gamla storstjärnan Ego Boy. Även om hon inte kommer att nå hans höjder, så har hon en bra utvecklingskurva menar Stenströmer.
- Sen hon kom till mig har hon blivit piggare och piggare för varje start. Hon är väldigt okomplicerad och det är inga egentliga problem med henne. Hon är ganska startsnabb och travsäker, så spåret ska inte vara några problem på lördag.

Alfa Omega nästa stjärnämne
Primadonna Boe var tidigare amatörtränad men ägarna som då tränade hästen tyckte att de inte fick någon ordning på henne. Då var hon lite småhetsig och svår. Därför flyttade de henne till Stenströmer, och det har de inte ångrat hittills. På fem starter hos honom har hon vunnit tre.
- Jag har inte gjort så mycket med henne, bara tränat på som vanligt med lite intervaller. Nu på lördag ska hon gå barfota, precis som vid segrarna. Motståndet är ju ganska billigt. Det är bara ett par bra emot så jag räknar med att hon ska vara med i segerstriden, säger han.
I övrigt har Stenströmer många två- och treåringar som han hoppas på. Men av hästarna som startar har han mest förhoppningar på fyraårige Alfa Omega. Han har i rask takt vunnit fyra lopp under vintern och våren. Det är en talangfull häst som har mycket utveckling i kroppen.
- Alfa Omega är ju väldigt fin. Han är stark och rejäl och jag hoppas att han ska kunna utvecklas till en riktigt bra häst, avslutar Stenströmer.

Anders Forsberg

Bildeen publicerad t o m 2006-06-05.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-30