2005-11-07 01:08 #0 av: ThomasH

Breeders' Crown-finalerna blev sista dansen för favoriterna. Fama Currit fick avsluta en fantastik fyraårssäsong med att lägga ytterligare ett stort lopp på sin meritlista. Örjan trotsade sin onda rygg för att vinna med Triton Sund, en mycket stark insats av både häst och kusk. Nu har Breeders' Crowns-semifinalerna börjat för 3-åringarna, årets sista stora årgångslopp, finalen går på Eskilstuna 19/11, ja inte riktig det sista vi har tvååringarna kvar på Solvalla till helgen.

7 rätt
Ni som följer travi.ifokus har gjort ett bra val. Både mitt reducerade system och ett system i forumet hade 7 rätt och en massa sexor. Vi får ju jackpot till helgen då det inte var någon utdelning på femmorna.


Spikmästaren

Spikmästaren startade i veckan, tippa en enkelrad och markera två hästar som spikar. En rolig tävling som också fungerar som bra tips för de som vill hitta bra spikar, kanske till en Harry Boy. Undertecknad tog ledningen före Bertil. Det är aldrig för sent att delta i tävlingen, vi tävlar ju bara om äran.

DD
Var med och tippa DD, det är mycket värdefulla tips som finns här i forumet. Placera dig på den mycket imponerande listan över lyckade DD-tips.

Spelbolag
Att delta i ett bolag tycker jag är det överlägset bästa sättet att spela på trav. Just nu finns det bara ett bolag (hafors kameler) på trav.ifokus,  men det är flera som är intresserad att starta ett bolag. Tveka inte, anmäl er intresse i tråden "Bolagsspel" och kom igång med ett nytt bolag lagom till finalerna på Solvalla till helgen, en jackpotthelg.

Veckoschema
Måndag Hd:
Breders' Crown-semifinalerna för 3-åringar fortsätter, nu för ston. I V5:3 kommer Electra Shift . I DD2 så ska den Whigfield plocka in dubbla tillägg på Thai Knock och Västerbo Webmaster

Tisdag: Hoppar vi över, här kommer alla hästar att galoppera. Galopp på Täby

Onsdag V65 S: I V65:1 så plockar Stig H ut Nouveau Riche igen. Hon är ett mycket kapabelt med skört sto. Är hon frisk igen så defilerar Stig H hem loppet. V65:2 är Solvallas 3-åringsserie och jag tänker kolla hur Hultmans Joined Forces sköter sig, vinner han? Nja, Glen Normans Dynamit Joss med Björn Goop kan bli svårfångade. V65:3 är ett lärlingslopp och här tänker jag studera hur Jörgen Westsholms en gång mycket lovande 3-åring, Hallabaloo sköter sig. V65:4 är ett kallblodslopp och nu dyker den ena Järvsöfaks avkomman efter den andra upp. Nu ska det bli mycket intressant hur Järvsö Jo och Järvsöruben sköter sig, har dom någon chans mot Järvsöfaks lillebror, Klacks Jo? i V65:5 (DD1) så gör Lascaux comeback igen efter vila, är han frisk nu så vinner Jorma detta åkandes, motståndet skämmer inte. I V65:6 (DD2) ska väl bara Royal Qui vinna, 2640 meter är ju hans distans.

Torsdag Å: Där har vi ett riktigt bra lopp i DD1. Andaloux ska ta sig an Ålarökaren, men tveksam form, Rambo Briljant från formstallet Untersteiner och Freddy Palema med tveksam form. DD2 är ett stolopp där Spoon Hornline ska ta in ett tillägg på Hallo Pamela, Quantas Bint och Larissa Ås.

Fredag Ös: Ska man studera något lopp så blir det SCA Norskenscup för 4-åriga kallblod. Givetvis så tittar vi hur Järvsöfaks avkomma sköter sig, Järvex. I DD1 så träffar vi på den flygande älgen igen, han har verkligen älgkliv The Flying Moose. DD2 ser mycket svålöst ut, jag tror dock mycket på Filip Q.C, man kan stå emot King One som kommer från tillägg?

Lördag V75 S: Finaler på Solvalla med jackpott, kan trav bli roligare än så? Det startar med Stoeliten och Zoccer Wadd ska väl vinna? Nja , tycker nog att både Flying Young och framför allt Blues Office har imponerat, men är Zoccer Wadd som vanligt så blir det svårt. Klass I och en barfota Riva Del Sole blir favorit, men jag tycker att detta lopp ska garderas, men bara om han inte springer barfota. Vi har så veckas höjdpunkt, Silverhästen och jag tror att Dumle Loss nu får visa att han har intagit tronen, nu vinner han trotts att tränaren själv kör, Anders Wallin. I Klass III finalen så höjer sig 3 hästar markant över resten, F.D Currie, Royal Will och Loverboy Pellini. I Klass II finalen tar man nog fram den tjocka plånboken. Bronsfinalen är klar, Prince Vallinat vinner. Som vanligt så avslutas V75 med silverlopp. I denna silverfinal så bör det vara 3 hästar som tampas över mållinjen, Rado, Kahili och Born At Last.

Lopp 1 (utanför V75) går Breeders’ Crown för 2-åriga hingstar och valacker. Tyvärr så är det bara sex hästar anmälda och av dessa sex så har Ludde två. Ludde är en mycket duktig unghästtränare och vi ser nog vinnaren i antigen Perfekt Storm som Ludde själv skör eller Milvielvaque Dee som Jörgens Sjunnesson kör åt Ludde. Men, finnen Verner Birdland blir nog svårfångad med Jorma i sulkyn.
I lopp 11, också utanför V75 så gör de 2-åriga stona upp i Breeders’ Crown. Här tror jag mycket på Torbjörn Jansson Glory Tilly som Stig H kör, men det är en mycket öppen historia. Både Campange Clipper (Petri Salmela/Erik Adielsson) och Vanessa Boko (Timo Nurmos/ Jorma Kontio) komer att tillhöra favoriteran. Dock så ska väl bara Stargirl vinna, hon tillhörde ju favoriterna i Uppfödningslöpningen med galopperade bort sig i en trång situation.

Söndag V65 Ro: I DD1 så kommer Opal Viking ut igen och möter ett motstånd som inte kommer att vara med på upploppet, även om både Nyby Extet och Istanbul inte är dåliga hästar så spelar de i en annan division än Opalen. I DD2 så gör Petra Girl comeback och det hos en nu tränare. Hon har lämnat Stig H och tränas numera av Fredrik B Larsson

Artiklar
Som Vanligt som kommer en mera genomtänkt analys av V75 på Tordagkväll, och ett kort referat från Kanal 75 om hur V65 på Solvalla slutade publiceras sent på onsdagskvällen.

Forumet
Det pågår alltid många intressanta diskussioner och det publiceras många bra tips på forumet, Delta ge dina tips och delta i diskussionerna. Alla tips och åsikter är mycket värdefulla.

Välkommen till ytterligare en spännande vecka på Trav i fokus

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-11-07