2006-05-25 03:20 #0 av: ThomasH

Två förväntansfulla grannländer. Två hästar. En kusk. - Det ska bli en ära att köra både Conny Nobell och Thai Tanic i Elitloppet, säger Björn Goop.

Han har redan hunnit vinna det mesta trots att han inte ens har fyllt 30 år. På söndag jagar Björn Goop en seger han saknar - i Elitloppet. Om han lyckas blir det antingen ett stort svenskt, blågult jubel på Solvalla, eller så kommer norrmännen att skråla natten lång. Björn Goop kör nämligen både ett av Sveriges och ett av Norges stora hopp i Elitloppet.
 Vem är egentligen bäst av Conny Nobell och Thai Tanic?
- Båda två kändes väldigt bra i dagens sex intervaller. Om jag ska vara ärlig så har ju Conny Nobell det lite bättre spåret, men samtidigt känns Thai Tanic ruggigt fin. Jag hoppas på två finalplatser till att börja med, säger Björn.
Femårige Conny Nobell ställs för första gången mot världseliten. Från ett perfekt innerspår i försöket bör chansen att ta sig vidare till finalen ändå vara god. Mycket avgörs som vanligt i starten, och från spår tre kommer förra årets elitloppsvinnare Steinlager att laddas för ledningen.
 Svarar du eller släpper du då med Conny Nobell?
- Jag har ambitionen att försöka svara och köra i ledningen, men det är inte säkert att jag lyckas med det.

 

 Stort norskt intresse
På vinnaren av Olympiatravet, Thai Tanic, är förväntningarna också höga. Men de kommer från norskt håll. Sexåringen flyttades under uppmärksammade former i höstas till stall Goop, och har sedan dess utvecklats ordentligt.
- Det är ett väldigt stort intresse från norskt håll inför Elitloppet gällande Thai Tanic. Ändå var det betydligt mer inför Oslo Grand Prix.
 Är det skillnad på Conny Nobell och Thai Tanic i träning?
- Ja, absolut. Thai Tanic är mycket mer av en glänsare och han ser alltid snygg ut. Conny är ofta oinspirerad, även om jag tycker att han kändes fokuserad i dag, säger Björn Goop.
 Vad tänkte du egentligen när Jag de Bellouet blev klar för Elitloppet?
- Det är bra för sportens skull, samtidigt som han är en anledning till att jag ligger lite lågt med mina hästar. Men vi får väl försöka sätta Jag de Bellouet i en fälla...

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-05-31.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-05-25