Nyhter från Kanal 75

Elitloppssegraren hyllas på lördag

2006-08-07 22:55 #0 av: ThomasH

På lördag ska Conny Nobell hyllas för segern i Elitloppet, två och en halv månad efter att han travade i mål. - Det blir ju inte samma sak som att hyllas direkt. Men det blir säkert trevligt ändå, säger kusken Björn Goop.

När Elitloppet sammanfattades sista söndagen i maj hyllades Jag de Bellouet som mästare, och Conny Nobell var trea. Men ett par dopningsfall senare var Conny den nye mästaren. Conny fick aldrig några hyllningar av publiken, därför ska han få det nu istället. Efter Jubileumspokalen (V75-6) på lördag blir det segerdefilering för Conny oavsett hur det går på lördag. Då får han och Björn gå den klassiska "elitlopps-segerdefileringen" framför publiken.

 

Björn kör för ledningen
Efter Elitloppet har Conny Nobell gjort tre starter med varierande resultat. I Finland galopperade han i starten, sedan vann han på V75 i Halmstad och senast hamnade han illa till redan från start i Hugo Åbergs. Nu på lördag ska han visa hur bra han egentligen är. Men det blir tufft motstånd som han stöter på i Jubileumspokalen. Bland motståndarna finns bland andra Citation, Passionate Kemp och Spring Ray.
- Det är ju svårt att säga redan nu hur taktiken blir. Det är ju bra hästar emot som alltid. Men ambitionen är ju i alla fall att försöka få en så bra position som möjligt, så jag kör nog för ledningen. Sedan får man ju se hur det går.
Vad tyckte du om insatsen i Hugo Åbergs?
- Jag tyckte att han kändes bra. Han fick ju aldrig chansen då. Jag körde lite på chans och det gick inte men han kändes ändå bra då.

Siktar mot Frankrike
Conny Nobell var ett tag aktuell för att starta i USA under sommaren, men de planerna avskrevs. Björn berättade istället att han har Prix d'Amerique i tankarna. Planeringen är fortfarande att det ska bli en start där i vinter, men mycket kan hända säger Björn.
- Vi siktar fortfarande mot Frankrike. Så nu ska vi starta tre gånger till innan vintervilan. Det blir starten på lördag innan vi startar i Sundsvall Open Trot. Efter det har vi inte bestämt om det blir Åby Stora Pris eller ett femåringslopp i Halmstad som har bra prispengar.

Thai Tanic är farlig
På lördag startar Stall Goop även Thai Tanic i Jubileumspokalen. Och Björn tycker inte att han är helt borta från segerstriden.
- Det är ju lite skit att vi inte får framspår med honom eftersom han är så startsnabb. Men om han får rätt resa så är han alltid farlig.

Anders Forsberg

Bilden publicrad t o m 2006-08-14.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-07
Anmäl
2006-08-08 23:31 #1 av: [___THEFINAL]

hylla hästen iaf ^.-
det är ju han som springer.

/elin ~

Anmäl
2006-08-10 02:24 #2 av: ThomasH

Jo, det är ju just det, Conny Nobell som ska hyllas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.