2005-10-28 00:01 #0 av: ThomasH

Blir det finsk seger med Simb Chaplin i det största loppet för tvååriga hästar, Svensk Uppfödningslöpning? Kanske, men jag har hittat bra motbud. I Guldloppet så är det bara en häst på banan, Spring Ray som spikas. Vi spikar också Prince Valliant, trotts spåret, som är obesegrad hos Hans Adielsson

Säga vad man vill om tvååringslopp, okända, oerfarna tvååringar som det kan vara svårt att spela på. Jag tycker att tvååringslopp är mycket sevärda, här kan vi studera hur framtiden kommer att se ut. Finalen i Svenska uppfödningslöpning blir kanske en enmansshow. Fantomen Simb Chaplin vann sitt försök joggandes och han kommer utan tvekan bli en stor stjärna om han får vara frisk, lättförtjänta pengar till Finlands bästa travtränare, Markku Nieminen? Kanske, jag har dock hittat två bra motbud, obesegrade Stargirl och Garfish Face som kommer att få loppet bakom dessa två. Spring Ray tillhör toppen av den mycket tuffa femårskullen, vissa tycker att Håkan Olofssons ögonsten är toppen av kullen. Nja, jag håller nog Dumle Loss som bättre. Men tillhör man toppen i femårskullen, ja då tillhör man toppen i Sverige. Givetvis så saknar Spring Ray motstånd här och spikas. Vi spikar också förvandlingsnumret Prince Valliant, han vinner lika bra bakifrån. Men, vi tar det från början.

 V75-1  V75:s Jubileumslopp 4-åringslopp      2140 auto

Ett mycket fint fyraåringslopp, där visserligen den absoluta toppen saknas, men de kombattanter som startar här håller nog inte med om det. Norrmannen 9 Always Alluring är en kanon. Senast så drog dock Trond Skauen för hårt,  trodde att han var totalt överlägsen och kunde lämna de öviga bakom sig, Ett misstag som han ångrar, låt aldrig Örjan få en rygg att gå i, Sargasso hann upp och förbi. Nu är läget ett annat och jag garderar. Tyckte att 7 Flying Young var mycket bra senast i Sto-SM, hon var ju med och utmanade självaste Zoccer Wadd genom ett flygande upplopp. Stall Walmann meddelar att det även nu blir barfota runt om, hon fick ju ett helt annat klipp i steget.
– Gick ju fastiskt fint på sto-SM och var inte lång ifrån Zoccer Wadd i mål och var heller inte helt tom i målet, möter nu jämnåriga och ska ses med stor chans, säger Walmann på sin hemsida.
Det är min vinnare. 8 Torvald Palema är ju hemmahoppet. Jag tycker inte han varit på topp den senaste tiden, var rent av usel senast i Solvallas 4-årsserie. Han hade dock ett för honom mycket trist bakspår. Joakim Lövgrens stjärna behöver vara med i täten direkt och det är inte otroligt att han laddas för spets från det 8:e spåret, tänk på det Jägersro har vinklad startbilsvinge, 8:e spåret är inte så tokigt. Men, det finns ett hemmahopp till och Ludde brukar inte gå segerlös från sin hemmabana. Den bildsköna dubbelmiljonären Needles'n Pins har inte rosat marknaden sedan hon som

3-åring var ett fenomen. Krönte sin treårskarriär med att vinna både korta och långa E3-finalerna för ston före Passionate Kemp, Markku Nieminen stora stjärna.
- Hon har varit ifrån ett tag, men det handlar om vanlig "bonnasemester" där hon fått ta det lugnt i hagen och ladda batterierna. Men de senaste 14 dagarna har jag tränat henne igen och hon känns jättefin för dagen och tränar med väldigt låg puls. Hon ska definitivt streckas på lördag, säger Lutfi Kolgjini till Kanal 75.
4 Ambassador As är en tysk derbyvinnare som har hög kapacitet när han är på rätt humör. Nu åker kanske skorna av och detta kan vara skrällen.

 V75-2  Klass III 75.000-125.000          2140 volt

Är en öppen historia där jag tycker att de bästa hästarna är totalt bortglömda. Ja, inte favoriten, Åkes mycket fina treåring 1 Goldie Crown. Hon har som många av Åkes hästar hittat en helt ny växel när skorna åkt av. Hon är travsäker så Åke kommer nog att trycka av denna Lindy's Crown avkomma från start och satsa på att leda hela vägen. 4 Loverboy Pellini är mycket bra och har en imponerande segerrad som dock bröts senast när Thomas Uhrberg satsade mot spets men misslyckades. Detta är hans bästa chans på lördag. 11 J.R Boy är ett förvandlingsnummer hos Lähdekorpi, men brände senast som stor favorit. Travade inte bra och nu byter man tillbaka till vanlig balans igen. Han ska räknas, den kapaciteten har han, att runda detta gäng. Speciellt nu med Björn Gopp i sulkyn, han vinner ju med allt han sitter upp bakom just nu. 5 Ynot Boy har en klasform och vinner från alla lägen just nu. Spåret är dock ett aber, mycket stor galopprisk. 3 One Man Show, är det Ludde på Jägersro? Ja, kanske, hans 3-åring är riktigt skaplig.
- One Man Show var inte bra senast och det visade sig vara en halsinfektion som spökade. Han är mycket fin i träningen och ska streckas, säger Ludde till Kanal 75.

 V75-3  Guld 400.001-                         2640 auto

1 Spring Ray kom spurtande från sist utvändigt till en bra andra plats bakom suveräna Dumle Loss. Det svarade på frågan om Håkan Olofssons stjärna var ur from efter det misslyckade Frankrikeäventyret. Nu saknar Spring Ray motstånd, ja det kanske rent av är så att han inte längre har något motstånd i Sverige? I Vilket fall, han ska givetvis spikas, han gillar ju långlopp så 2640 meter gynnar femårsstjärnan.

 V75-4  Final Svensk Uppfödningslöpning   2140 auto

3 Simb Chaplin är ett fenomen, om man nu kan uttala sig så om bara en tvååring. Jorma Kontio, som just nu är inne ett enastående flyt och vinner nästan med allt han sitter bakom, kör åt Markku Nieminen.
- Jag har aldrig kört en tvååring som är så komplett som Simb Chaplin. Han är bättre än vad Bertuzzi var förra året och den bästa tvååring jag någonsin har kört, sa Jorma Kontio till Kanal 75.
Han fortsatte:
- Det fanns mycket krafter kvar och Simb Chaplin måste ha bra chans att vinna Svensk Uppfödningslöpning.
Inför semifinalen så säger Markku Nieminen till Kanal 75:
- Simb Chaplin är bland det värsta jag har haft. Jag vill inte alls jämföra honom med Passionate Kemp, men jag måste erkänna att Simb Chaplin känns som en jättejättetalang.
- Han gör allt rätt och går framåt med stora kliv. Hästen hade bara varit inne på en travbana två gånger innan han debuterade på Solvalla. Det är klart att han var väl förberedd, men hästen har haft en massa krafter kvar i målgången i båda loppen. Jag har respekt för motståndarna men visst tror jag att min häst kommer att göra det mycket bra. Förhoppningsvis fortsätter han mot finalen i Uppfödningslöpningen, säger Nieminen.
Nu tänker inte 2 Stargirl ges sig frivilligt. Hon är liksom Simb Chaplin Obsegrad. Nicolaj Andersen är optimist i intervjun med Kanal 75:
- Stargirl har visat att hon är mycket snabb från start och det är klart att jag försöker ta ledningen och når jag den positionen kommer jag inte att släppa. Så ska Simb Chaplin vinna, som jag kan förstå de flesta räknar med, måste han göra det utvändigt om Stargirl. Jag tror på bra vinstchans.
Jag markerar också 4 Garfish Face, för hon var bättre än någon sin senast och när Simb Chaplin och Stargirl kör mot varandra så kommer Viking Kronos dotter att tassa med och njuta. Ludde som hade Viking Kronos som sin hittills bästa häst och har fött upp Garfish Face säger till Kanal 75:
- Jag är imponerad av både Stargirl och Simb Chaplin, men hade jag spelat V75 hade jag streckat även Garfish Face och Victory Håleryd.
Vi lämnar dock Victor Håleryd.

 V75-5  Klass II 75.000-250.000         2140 volt

Ett mycket öppet Klass II lopp som jag tycker håller lite låg klass. Därför har 5 E.G Tealight blivit favorit. Han har ju totalt misslyckats på V75. Han misslyckanden började på Solvalla i augusti där han var svag, men vinnaren hette Chogo, ingen skam att förlora mot honom, men han var dessutom dålig. Sedan fortsatte misslyckanden. Men, så näst senast på Halmstad så vann han som vanligt igen, med sådär 5 längder. De var dock mot ett mediokerts motstånd. Nu är dock inte detta ett mycket bättre motstånd och Dan Wigren sätter dessutom upp Björn Goop i sulky, och det ryktas om barfota för första gången, och se där, vi har en motiverad favorit, men ingen spik. För 10 Wingaite Geforce har imponerat stort. Senast jag såg honom var vid en imponerande insats på V75 på Kalmartravet då han var mycket tapper bakom styrktefenomenet Alvena Jojo. Nu är han tillbaka i samma form och Stefan Perssons femåring räds inte döden. 8 Delvin Brodde har formen på topp liksom stall Untersteiner. Han har balanserats om lite och svarat mycket bra på det och ståtar nu med två raka segrar. Denna fyraåring är mycket bra för klassen och ska räknas trotts det trista spåret. 7 Bella Gigant har begåvats med ett springspår och ska därför räknas, hon är snabb ut och travet var bättre än på länge senast. Den sjuåriga fuxen 2 Rött Hot är hemmahoppet som är snabb ut och är mera stark än speedig, regn och tung bana är inget han skyr. Men, jag stormvarnar för den fyraåriga Zoogin avkomman 3 Zonnie Toll med duktiga Sofie Svedin i sulkyn som trivs mycket bra med René Sejthens häst. Han är mycket speedig och med rätt lopp så kan han gott och väl vara med när målfotot tas.

 V75-6  Brons 400.001-700.000             1640 auto

11 Prince Valliant är en gåta, det har vi skrivit om förut. Men denna gång så är Hans Adielssons förvandlingsnummer bortglömd. Visst är läget lite trist, men han vinner lika mycket bakifrån som i spets och jag spikar och tackar spelarkollektivet för att han kommer att rensa bra bland kuponghögarna.

 V75-7  Silver 400.001-1.200.000        2140 auto

Som vanligt så är silverloppet ett formidabelt getingbo. 1 Brian Ås har nu läge för spets och slut. Han har snabb ut och Thomas Uhrberg är ju en av landets bästa startkuskar. Från spets kommer femåringen att sälja sig mycket dyrt. 2 Anelka var mycket bra senast och som många av stall Lähdekorpis hästar som börjar höst-vinter formen infinna sig. 11 Dustin Diamant var mycket bra senast även om han fick vila sig ett tag i vinnarhålet så tog han skalpen av Ebel helt ärligt. 5 Lukas Lupin är som vanligt mycket betrodd. Jag tycker att han inte har visat något extra som motiverar de många strecken. Nu sätter dock Kari Örjan i Sulkyn och då köper jag honom. 7 Paleman Hill har tänt till i ny regi hos Axel Jacobsson, möter visserligen lite tuffare hästar denna gång, men han är också tuff och tål att göra loppen själv. Det blir barfota runt om som vanligt. 3 Panhandle Hall har ett för honom perfekt läge och är tillbaka efter en halsinfektion som förklarade den klena insatsen senast.
- Panhandle Hall gick ett superlopp näst senast, men därefter var även han nedsatt av halsinfektion. Han känns också jättefin i jobben, säger Ludde till Kanal 75.

 

gnägg

 

Lycka Till

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-10-27