2005-10-21 01:27 #0 av: ThomasH

Ska V75 på Mantorp bli ett grönt jubel? Jag ger stall Svanstedt chans i 5 av loppen men spikar ingen av dem. Grön kusk får ursäkta men obesegrade Lady Minette har ingen chans mot min enda spik. Finnen Old Maid Hall är överlägsen i "sikta mot stjärnorna" nu när han har hittat formen igen och får Mäster Stig H i sulkyn.

Jag vet inte vad jag ska tycka om stall Svanstedt just nu? Efter insatsen på hemmabanan Axevalla under tisdagskvällen så blev man lite betänksam. Åke var favorit i 4 lopp på V5:an. Han brände med alla egna hästar och störst föll en dålig Indian Trail och den omtalade treåringen Julla Wille. Nu fick ju Åke vinna ett lopp, Hejsan Hoppsan som han körde åt Jan Öberg. Jag väljer ändå att tro på grön kusk i flera lopp på Mantorp, räknar inte med att stallet är ur form utan insatsen senast var en tillfällighet. De Svanstedt-hästar som ska ses med chans är Tygo Idzarda som är stark och distansgynnad, F.D Currie som har blivit som en ny häst barfota, Tag The Devil som kan ledar från start till mål, Stanely Bar som är en kanon som nu har ett lopp i kroppen efter vila. Men, inte obesegrade Lady Minette om inte Åke gör något, rycker skor eller något annat drastiskt. Hon har inte de tider i kroppen som Old Maid Hall har visat upp. Men vi tar det från början.

 V75-1  Brons 400.001-700.000                2640 auto

11 Chogo är en vinnartyp som jag håller som loppets bästa häst. Senast så kom han mycket snabbt på upploppet. Nu har han ju hoppat över en klass, då han ju senast var tvåa med mersmak i klass II finalen. 3 Roger Hornline var heroisk när han tuggade utanpå suveräna Prince Vallinat i klass I finalen senast. Således upp en klass, men Walmanns femåring ska ses med mycket bra chans. Nu tror inte jag att han gynnas av den långa distansen och vi vet ju att han inte trivs med framspår bakom bilen.
- Vi vet att han har jätte problem med framspår bakom bilen. Vi får ta det mycket lugnt vid start och går han iväg felfritt så kan han räknas. Men, nu har han gått upp i brons och möter mycket bättre hästar och vi får ta det lugnt och köra lite på chans, kan vi höra på stall Walmanns hemsida.
Gillar distansen gör dock 9 Tygo Inzarda som är mera stark än speedig. Det gick dock inget bra senast och han behöver ryggar att gå i för att komma till.
- Han gjorde ett bra lopp senast och känns fortsatt fin. Distansen är ett plus, men för att han ska kunna vinna bör han gå i ryggar så länge som möjligt, Säger Åke till Kanal 75.
4 Baron Stursk är en styer som gärna vill ha ett varv till. Men, han har en kalasform och kommer nu att gå med ryckhuva, detta är nog vinnaren. Den sjuåriga vallacken kommer att gå sin 14,5 tid och då får de andra vara på tårna för att hänga med. 2 Landon Du Goutier är en oberäknelig fransman hos Ludde. Vi glömmer dock den senaste starten då han inte alls fungerade, det var med skor runt om. Nu blir det barfota igen och Ludde vill nog visa framfötterna innan han sitter av sin månad i fängelse. 7 Attention Flight är tillbaka efter en kortare vila. Han har som frisk och kry en enorm kapacitet. Även om spåret inte är roligt. Stig H utvecklar chanserna på sin hemsida:
- Han har varit borta ett tag, han tappade lite form på slutet och fick vila ett tag. Han känns dock bra i jobbena nu. Men, läget blev ju inte bra, men normal så ska han ju vara med där framme.

 V75-2  Klass III 75.000-125.000        2140 volt

2 J.R Boy
är ytterligare en förvandling signerad Kari Lähdekorpi. Den sjuåriga valacken var en medioker häst innan han kom i träning hos Kari. Nu ståtar han med två raka segrar och vinner även detta klass III lopp om han håller sig på bena. Senast var han överlägsen, men travet är inte en skönhetsupplevelse. Spår två kan vara vanskligt så en stor gardering är nog rekommenderad. 8 F.D Currie har genomgått en förvandling sedan Åke plockade av henne skorna.
- Hon har utvecklats bra på slutet, tidigare har hon varit stänkrädd men det märkte jag inte av senast. Formen och farten finns där för att vinna även om det krävs lite tur. Säger Åke till Kanal 75.
1 Beijing Man är en treåring som är under stark utveckling, satte nytt banrekord i senaste starten och han är snabb ut och Dan Widegren tänker prova för spets.
- Beijing Man började bra och vann sitt debutlopp och var även duktig i andra starten. Sedan var han bara sådär ett tag innan han i senaste starten var kanonbra. Jag körde med ett helstängt huvudlag då och så blir fallet även på lördag. Jag kommer att ladda vad som går från början och förhoppningen är att kunna ta ledningen. Säger Dan Widegren till Kanal 75.
7 Sisco Rousse vill gärna ha ett varv till. Det är dock ett stort frågetecken både för mig och för kusken om hur snabb han är i starten. Han har bra form och satt instängd senast. Även om det inte blir spets så ska han räknas om det blir lite tempo där framme. 6 Totti.T Dream fick ett bra lopp i kroppen senast på Bollnäs. Han är inte snabb i volt så någon spets blir det nog inte. Men Håkan "hockey" Eriksson brukar ju han det väl förspänt när han startar sina hästar. Inte åker Hockey ner till Mantorp med en häst utan att tro på vinst. 11 Nisse är ingen stjärna, men han har varit ute mot tuffare hästar en dessa
- Var inte så där klockren på slutet som jag hoppats att han skulle vara. Lite seg har han varit. Nu har han dragit ett dåligt läge, men i jobbena känns han bra. Säger Stig H på sin hemsida.
9 Tornado Sund vann senast på ett bra sett och han gör aldrig ett dåligt lopp. Timo Nurmos fyraåriga Viking Kronos avkomma är stark och tål att göra loppen själv. Han ska räknas tidigt.
- Fick en behaglig resa senast i tredjepar invändigt. Han hittade fritt spurtutrymme i sista sväng och spurtade till en enkel seger på pigga ben. Nu möter han tuffare motstånd men han besitter bra kapacitet för klassen. Han kan ibland ha problem med sin aktion. Han trivs bäst då loppen blir körda i ett jämnt och hårt tempo. Får han en lämplig resa med draghjälp kan han spurta vasst till slut.
Balans: Ev. barfota bak. Utrustning: Öppet huvudlag. Skriver Timo Nurmos på sin hemsida

V75-3  Guld 400.001-                           1640 auto

I gulddivisionen på Bollnäs för två helger sedan släppte Åke Svanstedt ledningen med 1 Tag the Devil. Ett misstag han inte gör om. Nu kommer duon att göra allt för att försvara sitt innerspår.
- Med facit i hand skulle jag inte ha släppt till Victory Tilly i senaste starten. Nu kan det bli svårt att försvara ledningen, men vi kör för fullt och ser var vi hamnar, säger han.
- Han går bra varje gång även om det inte är någon häst man öser på med i tredjespår 700 meter från mål. Helst ska han smyga med i ryggar, men nog ska han kunna vinna lopp. Säger Åke till Kanal 75. Men Stig H tror mycket på 8 Digger Crown som var synnerligen bra senast på Valla. På sin hemsida säger Mäster:
- Tycker att det var en bra prestation senast och med den genomköraren så betyder att han ska vara minst lika bra nu. Han den av mina hästar som har den bästa vinstchansen.
Dessa två heltäcker loppet.

 V75-4  Stolopp 75.000-250.000               2140 volt

Ett stolopp i den lägsta klassen och den breda pennan, den tjocka plånboken borde vara framplockade. Men, här är det några som höjer så klart över mängden så vi slipper nog någon dunderknall denna gång. Eftersom Erik inte kör på Mantorp så sätter Hans Adielsson upp Björn Goop i sulkyn bakom 2 Pulpa. Detta är en stor dam som har en härlig vinnarskalle. Men, Just hennes långa steg kan gen henne problem från andra spåret i volten så jag väljer att gradera henne även om jag tror att Goop sitter bakom vinnaren. 3 Lille M är en treåring som har utvecklats på det rätta sättet hos Dan Widegren. Han har dock lite tvivel om spåret, hon tycker inte om hästar utanpå i starten och ett springspår hade varit optimalt, men lite tur så tar den lille krigarinnan spets.
- Lilie M. har alltid varit talangfull och visat bra kapacitet. Tyvärr har hon haft problem med fräschören och varit tvungen att behandlas i kotor och knän efter varje start. Nu har hon glädjande nog hållit sig mycket fräschare och kan till och med tränas för fullt mellan starterna. Senast körde jag till ledningen med henne efter 400 meter och hon vann på ett mycket bra sätt. Hästen är bara hygglig från start och jag tror inte att det blir någon ledning direkt på lördag. Men hon är som sagt bra i ordning och är en av de som kan vinna loppet. Säger Dan Widegren till Kanal 75.
Den troliga ledaren är nog 1 Chakaranda D som Åke kör åt Robert Bergh. Mönstret kanske upprepar sig, Åke vinner ett lopp och det som lånekusk. 8 Easy Broline har gjort allt rätt sedan hon kom till Anders Wallin. Hon är numera frisk och stark och oöm för positioner och kommer hon bara ut från detta trista läge som kommer Ulf Olsson att köra fram och sätta tryck på tillställningen. Så ska väll Örjan vinna ett lopp. 7 Candela Express är hyfsat snabb ut och Örjan kommer att ge henne att bra lopp, gissar i 2-3 utvändigt.

 V75-5  Sikta mot Stjärnorna Final               2140 auto

Ett bra treåringslopp där vi får se det finska fenomenet 4 Old Maid Hall. Jag har sett honom två gånger tidigare och bägge gångerna så var han helt under isen. Nu är han tillbalka i form och mosade ju gårdagens Kriterierevansch vinnare Striking Ås i den senaste starten. Visserligen så har Åke ett obesegrat sto i 7 Lady Minette, men det krävs stordåd från henne för att rubba min spik. Åke säger till Kanal 75:
- Jag hoppas att hon ska kunna vara med där framme trots att hon bara har gjort en start efter vila. Samtidigt finns det en risk att kapaciteten ännu inte räcker till, Old Maid Hall har ju visat stor talang tidigare. Hon visade talang på en gång när jag fick in henne i träning, men eftersom det är en stor och tung häst så är hon rätt sent utvecklad. Därför tror jag att det fortfarande finns mycket utveckling kvar i henne.
Vi bevakar henne för att spara till ett senare tillfälle. Men, givetvis spikar vi Old Maid Hall, han är dessutom kuskförstärk med Mäster själv.

 V75-6  Silver 400.001-1.200.000              2140 auto

Ett mycket bra silverlopp där det kommer att gå undan i täten. Både 5 Leffe Blanche, 2 Majesty Of Rock och 1 Lukas Lupin kommer att ladda allt var det går för spets. Jag tror att Leffe Blanche segrar i spetsstriden, men det kommer att kosta. Han är dock mycket svårfångad i spets och ska markeras. Där bakom kommer min vinnare 6 Hot Tub att gotta sig. Denna mycket underskattade femåriga Sugarcane Hanover avkomman startade året i Klass III och är nu efter segern i silverfinalen senast fortfarande kvar i silverdivisionen. Jag var länge inne på att spika honom men det är möjligt att Björn Goop är mera vaken bakom 9 Ebel än vad Erik har varit de 2 senaste loppen. Även han kommer att gotta sig bakom de stridande hästarna i spetsen.
-  Är i fortsatt bra form och han svarade för en tung avslutningen senast via spåren till en andraplats. Nu ser det ut att kunna bli bra tempo i loppet då det är flera startsnabba konkurrenter med i loppet. Det skulle gynna Ebel. Det är ett jämnt startfält och positionerna kommer att bli avgörande. Han är ingen startraket men från niondespåret bör han få en fin resa och därmed också ta en framskjuten placering.
Balans: Barfota fram.
Utrustning: Norskt huvudlag. Skriver Timo Nurmos på sin hemsida

 V75-7  Klass I 75.000-400.000                 2140 auto

Visbyhästen 4 Ränn har utvecklats enormt den senaste tiden och vinner från alla positioner, räds inte dödens som när han plockade ner Heureka på valla.
- När Stig H ledde vid ingången till upploppet var jag ändå säker på att Ränn skulle vinna. Jag visste att han aldrig ger sig, vare sig om han går bakifrån, framifrån eller i dödens. När Ronny (Widerström) som körde började titta sig omkring, kände jag att det var klart, säger Hans till Kanal 75.
Senast tog han spets och drog i ett Stenhårt tempo, var sedan ensam på målfotot. Tänkte länge spika honom men valde att gardera med 9 Stanley Bar som nu har gjort comeback efter vila. Detta är en kanonhäst som jag tror mycket om.
- Var riktigt bra i sin första start efter vila, gick 1.13,7, och därmed kan man kanske inte kräva att han ska vara ännu bättre nu. Ändå tror jag att han kommer vara lite förbättrad till den här starten, säger Åke till Kanal 75.

gnägg

 

Lycka Till

 

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-10-20