2005-10-11 01:09 #0 av: ThomasH

Victory Tilly är tillbaka, nå den snart elvaåriga storstjärnan kanske inte vinner elitloppet igen, men motståndet på Bollnästravet var en enkel match. När sedan världens bästa kallblod Jävsöfaks vann så trodde väl alla det skulle bli Jackpott. Jag varnade dock för att det brukar skrälla på Bollnästravet. Madam K och Empire B såg till att min varning var berättigad. 7 Rätt betalde ju över 750 000 kronor.

 

Jag varnade för att Solvallahästar var troliga segrare i nästan varje lopp. Det började med Stig H’s derbyfinalist Tomasina som överraskade till och med Mäster själv med att vara mycket snabb ut i den för Tomasina ovanliga startmetoden. Att Tomasina skulle ta spets från det knepiga 5:e spåret i volten överraskade konkurrenterna så till den milda grad att spetsfavoriten King Value galopperade i pur förskräckelse. Loppet var givetvis över. Vi ska dock bevaka King Value nästa gång som kom mycket snabbt på upploppet efter sin stargalopp.

Järvsöfaks var så överlägsen som vi viste. Men, Jan-Olof

var lite i bryderi när han blev instängd efter starten. Faksen tog sig ut på ett lite regelvidrigt sett, böter och avstängning, men så överlägsen att det hade varit mycket tråkigt om han hade förblivit instängd. Här ska vi passa sonen, Åkre Lurifaks som var bäst bakom sin far.

Victory Tilly gav alla tvivlare svar på tal. Det var ingen som var beredd att offra sin häst med att svara ut Victory Tilly när Stig H siktade på spetsen. Loppet var över och han vann säkert utan att vara som bäst. Detta motstånd kommer aldrig att vara någon match för den forna världsstjärnan.

Ett stolopp i den lägsta klassen och när den stora favoriten galopperade så var loppet så öppet att den markering för all hästar som föreslagits av en medlem i forumet kändes berättigat. När sedan en riktig skräll genast satt i spets då var det många spelar som började riva söver kupongen framför Teven. Erik lotsade fram hemmahoppet Lupino Free i ryggen på Madam K och när sedan Erik trängde sig ut och speedade fram till seger så klistrade vi ihop kupongen igen. Men, ack rutinerad Erik viste att han hade regelvidrigt trängt sig ut, kupongen fick gå i soporna, nja inte hos dem som följt uppmaningen i forumet och streckat all tosiga ston.

Michael Melanders 4-åriga Jaques Brodde ledde varje steg av det långa klass II loppet. Det var ingen överraskning även om han bara var streckad på 13 % av kupongerna. Då hade inte alla spelare läst vad vi skrev om honom:
– Mikael Melander kör fyraåring 2 Jaques Brodde som gynnas av distansen och trotts att han inte fungerade på Solvalla näst senast så ska han räknas. Han fick en vila efter den starten och var mycket bra senast i ett triolopp, även om han fick segern då målettan diskades. Jaques Brodde är snabb i volt så läget är bra och är den troliga ledaren.
Här ska vi dock passa Skogsbacken Einar nästa gång som var mycket tapper i dödens hela loppet.

Att det skulle gå undan i det korta silverloppet visste vi och det gjorde det. Empire B drog nytta av det höga tempot och det gjorde också formtoppade Prime. Dessa två kunde inte enas om vem som vann och Åke var säker på att Goop vunnit och var tillbaka inne i stallet när målfotot var avläst. Empire B vann med en stukad nos tillgodo. Behöver jag varna för att vi ska bevaka Prime nästa gång?

Var det uppskruvat tempo i förra loppet så var det ingenting mot detta lopp. Örjan måste ha fått hjärnsläpp när han trodde att Nightshift kunde spränga ljudvallen. Han utmanade Åke med Flying Ås ,som väntat tog spets, till den grad att bägge kunde springa hem till stallet och vänta på dem som njöt i draget bakom. Bäst i det draget var 4 Echo Tilly som Torbjörn hade gett klartecken till på fredagen:
– Han är betydligt bättre än raden och mot detta motstånd ska han räknas på alvar.
Jag behöver dock inte påpeka att vi måste strecka Flying Ås nästa gång, han var ju strålande bra trotts manglingen av Örjan.

ÖgatDå summerar vi vilka vi ska kasta ett öga på nästa gång. King Value var mycket bra efter sin startgalopp. Åkre Lurifaks var ensam bakom sin far i mål. Skogsbackens Einar var mycket tapper i dödens hela loppet, tapper var också barfota Sixten Palema. Prime håller sin fina form och fick se sig slagen med en stukad nos. Flying Ås som höll strålande efter att fått försvara sig mot Nightshift som trodde han kunde spränga ljudvallen.

Så tjuvkikar vi på startlistan till V75 på Åby, och vad finner vi där? Sto-SM, och vi startar med en spik, för inte kan väl någon rubba Zoccer Wadd? Hon var rent av bättre än någonsin tidigare vid vinsten, på henne ovanliga distansen 1640 meter, senast. På detta följer ett klass II försök och här ska vi bevaka om Sixten Palema kör barfota igen, han var ju mycket bra senast. Höjdpunkten på Åby är SM. Här tror jag att en av den starka femårskullen vinner och jag sätter en slant på Dumle Loss. Men, nu möter han sina mycket starka kullkamrater,

Spring Ray och Opal Viking, som visserligen inte fått något lopp i kroppen, men ska räknas på sin höga kapacitet. Tänker Jörgen Westholm blanda sig i med , han var ju mycket positiv senast. och det ser svårlöst ut. Stor favorit blir nog , men det finns några som det ska bli intressant att följa, . och jag sätter en slant på men den känns motiverad. och vi ska streckamycket tidigt, spik? Nja, spåret är inte skitskoj. och är tillbaka på V75 och blir min vinnare, men tänk på uppvisning senast på valla över 3140 meter, han räds inte distansen nu. Det var en snabbanalys och jag återkommer som vanligt på torsdagskvällen med en mera genomtänkt analys, var inte förvånad om jag ändrar mig på varje punkt, utom att Dumle Loss vinner.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-10-10