2005-09-12 02:56 #0 av: ThomasH

Nikkei och Cassius Saar skrällde på Åbytravet, men inte för er som läser de utmärkta tipsen i Trav i fokus’s forum. När sedan Steinlager och Gidde Palema vann ”fel lopp”, då åkte utdelningen upp över ½ miljonen.

 

Åke Svanstedt efter Gidde Palemas seger i Åby Stora Pris. Foto: Stefan Olsson.

Åke Svanstedt efter Gidde Palemas seger i Åby Stora Pris. Foto: Stefan Olsson.

Gidde Pamela var utan tvekan i betydligt bättre form än Steinlager så att Åke skulle få kvittera ut miljonen var rättvist. Men, att det krävdes ett skiljeheat skyller vi på oturskontot. Galoppsteget i heat 2 medförde en påkörning av Solero Briljant och Gidde diskades, kunde inte ställa sig i trav efter den incidenten. Vi ska dock minnas Noa Savoy, mycket snabb ut och var den enda hästen som i båda heaten var med och utmanade de två giganterna.

Extreme Smile var så bra som vi hade tippat. Nu fick Tomas Johansson ta över spetsen efter 500 meter och loppet var slut. Han fick dock lite tryck över upploppet men visade prov på en mycket bra vinnarskalle.

Att Ribston skulle vinna Silverloppet över 1640 meter var givet. En mycket säker spik, speciellt efter att Sir Henry ströks för kolik och Wealthy ströks tidigare under veckan. Det fanns inget motstånd kvar. Det förtar dock inte den mycket fina insats som Ribston gjorde.

Stoloppet blev mycket rumphugget efter det att både mina

Nikkei och Johan Untersteiner tar sig förbi invändige Jackie I.T. och Örjan Kihlström och vinner V75-4. Foto: Stefan Olsson.

Nikkei och Johan Untersteiner tar sig förbi invändige Jackie I.T. och Örjan Kihlström och vinner V75-4. Foto: Stefan Olsson.

vinnare galopperade direkt, Kawasaki Zoot och Hallo Pamela. Nu fick vi en skräll då Johan Untersteiner smög invändigt med Nikkei. Hon fick ett lopp i 3:e par invändigt och satt där in på upploppet. Luckan dök upp strax före målgången och Johan lotsade mästerligt ut Nikkei mellan hästar och avlossade en enastående spurt. Forumet i Trav ifokus hade tänkt på detta scenario, där fanns Nikkei med som en bra gardering.

Leffe Blanche är en spetshäst och som vi påpekade i trav ifokus så var läget och distansen nu den rätta. Spets och slut, han vann helt ohotad. Här ska vi dock lägga Zoot Suit avkomman Little Ekå på minnet. Efter att Jan Hansen bjudit honom på två tunga repor i 3:e spåret så var han ursäktat som tröttnade. Jag skulle vilja se honom med en annan kusk nästa gång, då spikar jag.

Spot är ju en enastående häst. Otroligt starsnabb och skulle utan tvekan ha vunnit Klass I loppet om det inte vore för att han blir glödhet i spets. Stackars Monica Fromell har ingen chans att hålla honom. Även Spot skulle jag vilje se med en annan kusk, inte för att Monica är dålig, utan för att kanske en annan kusks klarar att hålla honom mindre het. Nu fick stället Örjan ett smörlopp i ryggen på Spot med skrällen Cassious Saar. Han fanns dock med som gardering i ett system som presenterades i forumet i Trav ifokus.

ögatDå summerar vi vilka travare som vi ska bevaka extra nästa gång:
Noa Savoy visade upp en upp en starsnabbhet som vi inte sett från Karis springare tidigare. Han var dessutom den enda som kunde utmana de två giganterna i båda loppen. Little Ekå fick ett synnerligen tungt lopp med två repor i 3:e spår. Kuskbyte nästa gång och jag spikar, men den risken är liten. Spot var strålande i den förväntade spetsen. Glödhet som vanligt med höll ändå ångan uppe fint på upploppet. Mosad av en smyglade Örjan bakom Cassius Saar är inget att hänga läpp för.

En snabb titt på startlistan till Solänget nästa lördag ger mig många frågetecken som måste rätas ut. Klass II loppet ser nästa olösligt ut. Många segervana hemmahästar som man inte vet så mycket om. Mitt tips går dock till unga Krister Lidberg och 7 Drabant C.D, men tror att den tjocka plånboken måste användas. Hilding Zonett var bra i derbyuttagningen senast. Klass III ser om möjligt ännu svårare ut att lösa. Här tycker jag dock att Giant Player äntligen har fått ett framspår och han har ju mött tuffare hästar en dessa. I Guld fick ju tyvärr Dumle Loss ett trist spår, men jag tycker att han var enorm på Färjestadstravet i sin comeback efter vila senast. Kanske en spik, men det känns lite tuffat att spika med det spåret? Eländet tar inte slut, i nästa lopp, ston och lärlingar, kan sluta hur som helst. Dock så borde Conchita Kemp ha en jättechans att vinna igen. I kallblodsloppet tror jag att tilläggshästarna blir för tuffa, 13 Lundfrigg, 14 Järvsö Harry och 15 Roland. I Silverloppet så minns vi att grållen Majesty Of Rock var mycket tapper senast, men fungerar Lascaux denna gång så vinner han. I det långa avslutande bronsloppet så ska ju bara Ebel vinna. Men insatsen senast när han bara var ute och joggade för att inte tappa formen till finalen nästa vecka gör ju en undrande. Earl Tilly har mött mycket tuffare djur än dessa, men formen är ett stort frågetecken. Var senast ute i ett uttagningslopp till derbyt men glänste inte. Var dock betydligt bättre näst senast på Solvalla, men det var i början på augusti.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-09-12