2005-09-06 00:53 #0 av: ThomasH

Mack November överraskade alla utom forumet i Trav ifokus. Trotts att betrodda hästar vann i övrigt så fick vi en miljonutdelning. Hur gick det till?

 

 

Olimede, ”nya Revenue” var klart förbättrad. Nu var har riktigt bra och gav inte de övriga i Europeiska Mästerskapet skuggan av en chans.  Det var veckas höjdpunk. Att få se en så pass bra 3-åring vinna på det sättet framkallar rysningar. Där Ludde, har du en stjärna som inte kommer att göra bort sig nere i Frankrike i höstvinter.

Finders Keepers hade inte en chans i bronsloppet. Jag var övertygad om att Åkes 4-åring skulle blåsa fältet som vanligt i sista kurvan. Antigen var vinnande Crowns Diamond för bra, eller så behöver Finders Keepers ett bakspår för att fungera som bäst. Nu fick Åke ett skitlopp, hängandes i 3:e spår innan han nådde dödens. Loppet avgjordes i starten, vilket man skulle ha räknat ut. Många höjde ett varnade finger för att Finders Keepers skulle få ett tungt lopp då Gooparna hade meddelat att Crowns Diamond är snabb ut och räknande med att ta spets. Finders Keepers ska dock bevakas nästa gång, inget fel på formen och med ett bättre lopp nästa gång så kommer han att visa upp sin enorma speed igen.

Västerbovinnare gick felfritt, jag varnade för att fart och

kapacitet skulle räcka mycket långt om Åke fick iväg honom utan galopp. Fick ett fint lopp i 4:e utvändigt och gick till attack i 4:e spår i sista kurvan. Han hade överlägsen fart och kapacitet och vann tämligen enkelt när favoriten Joeann Nicc galopperade i starten. Mitt drag i loppet, Epicentre Broline fick spets efter 500 meter och borde han ha kunnat mera, en besvikelse.

Bellman Töll fick ett helt perfekt lopp av Ulf Olsson. Han åkte inte ner från Sundsvall till Malmö förgäves, Ulf visste att Bellman Töll hade fin form. Det var inte någon överraskning för forumet i Trav ifouks, det var där han föreslogs som spik. Caramba Hall tog spets som förväntat och körde där så länge lampan lyste. Förväntat var också att Ludde skulle sända fram Egon Lavec i dödens. Bakom där tassade Ulf Olsson med Bellman Töll. Här ska vi dock passa Egon Lavec nästa gång.

 

Veckans stallskrik var Don Silvio. Peter Untersteiner hade dessutom uttalat sig om att han var i mycket bra författning och insatsen senast var nedsatt av en infektion. Spelarna hade uppfattat situationen rätt, Don Silvo var mycket bra, hade ju ett besvärligt 8:e spår i volten. Här ska vi dock passa Nils Göran nästa gång som var mycket tapper i dödens hela loppet och var inte stort slagen av Don Silvo som fick ett fint lopp i 2:a utvändigt.

Mack November, vilken skräll! Men var ärlig, var han en så stor skräll? Forumet i Trav ifokus hade föreslagit honom i en DD, den DD:an gav 173 ggr pengarna. Motiveringen bakom valet av honom var: Ska man gardera Kahili så ska man titta på hästar som har lika bra formad. En lika bra motivering skulle kunna vara:. En av värdens bästa och mest rutinerade kuskar, Heinz Wewering, ska inte behöva sitta bakom en häst som ger 44 ggr pengarna. Problemet var att han var nedrankad i de flesta tidningar. Varför? Jo, vem har sett en enda start av honom? Lättare att avfärda honom än att försöka kolla upp vilka han mött och vad hans tider skulle motsvara. Undertecknad var inte ett dugg bättre, tur att det finns pålästa medlemmar i forumet. Nå, vi ska bevaka Kahili nästa gång. Nu fick han trotts springspåret ett ännu tyngre lopp än vanligt, 3:e spår i nästan ett helt varv för att sedan nå utvändigt om ledaren. Tog över spets och var mycket tapper men hade inget krut kvar när Mack November kom spurtande över upploppet.

Prince Vallinat var så bra som vi hade spekulerat om. Nu var det dock lite tomt i mål och segern var nog lika mycket en kuskseger från Erik. För här ska vi passa Affe Fager som kom som skjuten ur en kanon på upploppet och det var bara ren vinnarinstinkt från Prince Valliant som räddade Hans Adielssons vinstmaskin från första förlusten.

ÖgatVi summerar vilka vi ska bevaka nästa gång. Finders Keepers har fortfarande full form, fick ett mycket tungt lopp denna gång. Egon Lavec var den moraliska vinnaren, drog fram Bellman Töll och var mycket tapper i dödens större del av loppet. Nils Göran var mycket tapper i dödens och var trotts det med och utmanade på mållinjen. Kahili fick det tyngsta loppet hittills, höll bra. Affe Fager kom som skjuten ur en kanon över upploppet.

Så ögnar vi igenom startlistan till nästa veckas V75 på Åbytravet. Och vad få vi se där, Åbys Stora pris har förändrats. Loppet körs två gånger!! Ja, kanske till och med 3 gånger. Vi tittar på Meeting 1 och nöjer oss med Steinlager och Gidde Palema, men sa jag inte efter Bergsåker att den yngre generationen nu ska ta över? Ja, men denna gång saknar en frisk Steinlager och Gidde Palema motstånd, det är ett klent startfält som har lockats till Åby. Så i Meeting 2 så byter vi startspår och här vinner Gidde Palema eller Steinlager. Vinner de var sitt lopp så blir det ett 3:e skiljeheat. Undrar om det är bra hästhållning att låta kusarna springa 3 gånger på en dag? I lopp 2 har vi ett 2640 meters möte och jag har svårt att se suveräne Swift Hornline förlora. Men, minns att vi satte ”ögat” på Extreme Smile. Kanske vi också ska gardera med Joeann Nicc som aldrig fick chansen senast, galopp i starten. Detta följs av ett kort lopp där Ribston har fått ett perfekt läge. Detta är en sprinter som bara kan gå i spets. Vi ska nog gardera med Wealthy, kan få ett smyglopp igen. Jag är mycket svag för Sir Henry och trotts det dåliga spåret känns han som den bästa hästen. Sedan tycker jag att vi kanske har en spik. Kawasaki Zoot var enorm i lärlingsloppet senast på Solvalla. Tog spets och blev stekhet. Drog, pullade, i ett ursinnigt tempo och alla bara väntade till han skulle gå som en sten genom fältet, Men, nej han krigade och var den moraliska segraren. Ja jag tror inte någon mins vem som vann, minnena från loppet var Kawasaki Zoot. V75 avslutas med två vidöppna lopp där jag har svårt att välja en segrare. Men måsta jag så får det bli Leffe Blanche som nu har läget och Spot som kommer att bli underskattad..

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-09-05