2005-08-13 22:34 #0 av: ThomasH

Hur gick finalerna på Solvalla? Vilka vann och hur? och vilka ska vi passa till nästa gång? Hur ser de spontana tankarna ut inför lördagens trav på Örebrotravet?

Vilken dag det blev för Åke Svanstedt! Att Gidde Palema skulle ta spetsen från Steinlager, ärligt hur många av er trodde det? Inte ens Åke själv, han undrar nog fortfarande var Steinlager tog vägen? Jag trodde på Gidde, men att han skulle tugga sönder Steinlager från dödens. Nu går cirkusen vidare och jag tror inte att Steinlager komma att ställa upp, inte vill Oleg Midtfelt förnedras igen. Formen är borta och jag hoppas att han låter hästen vila nu. Men, det var Åkes dag, vinsten med Gidde Palema var hans 3:e raka seger under den dagen.

 

Gidde Palema

Gidde Palema

Zoccer Wadd började med att visa att hon är fullkomligt överlägsen resterande i Stoeliten för nuvarande. Tugga utvändigt om Starlight hela loppet, tacka för sällskapet och vann utan att Åke behövde bottna henne.

 

Åke fortsatte med att vinna med Finders Keepers, genom att ligga sist invändigt, gå fram via 3-4:e spår på sista långsidan och sedan vinna ganska säkert. En mycket bra insatts. Det var dock inte helt oväntat. Åke signalerad att han hade ryckt upp sig märkbart och visat mycket god form. Min spik var dock en besvikelse. What A Man har tydligen tappat formen. Jag trodde att det klena travet näst senast var en tillfällighet och att han nu var åtgärdad. Men, ack vad jag bedrog mig. Han tvärdog på upploppet, bensinstopp. Nu ska vi passa Crowns Diamond, han spurtade mycket bra och tog bara stryk med en halv nos av Finders Keeper.

 

Däremot så visade det sig att Tequilaracing Rose är en blivande stjärna, vilken uppvisning. Visserligen så körde de andra loppet i halsen på Stig H, men trotts detta så måste vi imponeras. Nu ska han ställa upp i derby kvalet. Han kommer inte göra bort sig, 2640 meter är ju bara en fördel för denna urstarke herre. Den spiken satt som en smäck.

 

Den häst som rest längst till klass II finalen visade att han inte rest förgäves. För Bellini var bara överlägsen de andra, en liten överraskning för mig, han var betydligt snabbare ut än vad jag hade trott. Nu ledde han från start till mål och vann en säker final seger. Men, kommer vi att minnas honom till nästa gång. Nej knappas. Han drog nytta av det hårda tempot, det trivs han med.  Här ska vi dock passa Robis Ingo, han kom mycket vasst på upploppet och kanske han har hittat formen igen?

 

Red Chili Pirat skulle ha vunnit, tänk om en riktig kusk skulle köra honom, hur långt skulle han då gå? Nu körde Patrik Södervall bort honom, det har han gjort förr. Det tokiga tempot som sattes upp bäddade för Pases J. Pey. Man var det en överraskning? Ja, jag hade honom inte på mitt system. Spåret var bara för dåligt och att han skulle slå Red Chili Pirat och Citation höll jag som otroligt, Men, om man läst vad Per-Arne Persson sa om sin häst så skulle han ha varit ett garderingsbud, för vi visste nästan att det skulle bli hårt tempo, Hot Tub var ju med. Jo, vad så då tränaren “Han känns görfin för dagen, vi hoppas på tempo” Här ska vi passa Citation nästa gång som fick ge sig på målfotot efter en repa i 3:e spår fram till dödens

 

I sista avdelningen, bronsfinalen, så visade Kahili att det svettiga loppet näst senast med en repa i 3:e spår hela sista varvet inte var en tillfällighet. Nu travade han i dödens hela loppet och visade vilken härlig styrka han har. Order By fax var en svag favorit. Men, vi ska passa Born At Last som också gjorde ett bra lopp.

 

Så blickar vi framåt, Örebro på lördag. Att tänka på när vi senare analyserar omgången är att Örebro har en kort bana, kort upplopp, svårt att vinna bakifrån. Kort startsträcka, kan vara svårt för innespåret att ta spets.

Vi har några bra travlopp och några som ser totalt vidöppna ut. I guld så ser Gazza DegatoGazza Degato ut som en spik, för inte kan väl pånyttfödde Digger Crown utmana? Max Flukt, inte behöver vär han garderas? Jag är svag för Tunk Nafset, men inte kan väl han rubba Max Flukt? Är Ocatvius en sånt stort löfte som ryktet säger?

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-08-15